کرونا در ایران؛ جان باختن «۹۱ بیمار» دیگر، اهواز به مرز وضعیت سیاه رسید، بیش از یکصد جان‌باخته، آمار غیر‌رسمی مرگ در اثر گونه جهش‌یافته کرونا در خوزستان

سه شنبه, 5ام اسفند, 1399
اندازه قلم متن

۹۱ فوتی جدید کرونا در کشور

ایرج حریرچی معاون وزارت بهداشت می‌گوید روسای بیمارستان‌ها در خوزستان درخواست «قرنطینه کامل‌تر» این استان را مطرح کرده‌ند.

این اظهارات همزمان با افزایش شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در خوزستان و مشاهده نوع جهش‌یافته ویروس کرونا در این استان بیان می‌شود.

آقای حریرچی که در برنامه تیتر شب گذشته شبکه خبر تلویزیون ایران سخن می‌گفت، افزود در حال حاضر، در استان خوزستان، «محدودیت‌هایی که باید اعمال شود از نظر ما مناسب اجرا و رعایت نمی‌شود.»

آن‌طور که وی گفته، در خوزستان، «زدن ماسک به زیر ۵ درصد رسیده» است.

ایرنا نیز به نقل از فرهاد ابول نژادیان، سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان نوشته «فعلا دستوری مبنی بر قرنطینه و تعطیلی استان دریافت نکردیم، ولی ستاد ملی کرونا بر شدت اعمال محدودیت‌ها در استان تاکید دارد».

اوضاع استان خوزستان در شرایطی بحرانی شده که در هفته‌های اخیر گزارش‌هایی از مشاهده نوع جهش‌یافته ویروس کرونا در حداقل پنج استان دیگر از جمله خراسان رضوی، خراسان جنوبی، البرز،‌ گیلان و هرمزگان نیز منتشر شده است.

در حال حاضر، در استان خوزستان شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.

خبرگزاری ایرنا نیز به نقل از سخنگوی وزارت بهداشت نوشته است که طی ۲۴ ساعت گذشته، ۹۱ نفر دیگر در ایران بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند و ۸۳۳۰ بیمار جدید شناسایی شدند.

سیما سادات لاری، آمار رسمی مبتلایان و قربانیان کرونا در ایران تا ظهر روز سه‌شنبه، پنجم اسفند را به ترتیب یک میلیون و ۵۹۰ هزار و ۶۰۵ نفر و ۵۹ هزار و ۶۶۳ نفر اعلام کرد.

این آمار در حالی اعلام می‌شود که پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده است.

از: رادیو فردا

*****

اهواز به مرز وضعیت سیاه رسید/ احتمال اعمال تعطیلی دو هفته‌ای خوزستان

با گسترش شیوع ویروس جهش‌یافته کرونا، شرایط بیماری در استان خوزستان پیچیده‌تر شده است. بار سنگین مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی و تکمیل ظرفیت بیمارستان‌ها یکی پس از دیگری، موجب نگرانی بیشتر شده است.
 
اهواز به مرز وضعیت سیاه رسید/ احتمال اعمال تعطیلی دو هفته‌ای خوزستان
 
در این وضعیت، مسئولان استان خوزستان پیشنهاد تعطیلی و قرنطینه دو هفته‌ای را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه کردند که این پیشنهاد در جلسه روز شنبه ستاد رد شد. با این وجود مجمع نمایندگان خوزستان و استانداری و دانشگاه‌های علوم پزشکی همچنان پیگیر موافقت ستاد ملی با این پیشنهاد برای مدیریت بیماری در سطح استان خوزستان هستند.

مدیر بیمارستان امام اهواز: پذیرش سرریز بیماران بیمارستان‌های اهواز در بیمارستان امام

کرامت جاودان‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت پذیرش بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان امام خمینی(ره)، اظهار کرد: چهار بخش جنرال بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز با ۱۲۵ تخت و ۴۸ تخت ICU برای بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته شده است.
 
وی افزود: در حال حاضر ۷۵ درصد تخت‌های در نظر گرفته شده برای بیماران مبتلا به کرونا در این بیمارستان، اشغال شده است.
 
مدیر بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز بیان کرد: سرریز بیمارستان‌های پذیرای کرونا در اهواز به این بیمارستان منتقل می‌شوند و در صورتی که بیمارستان‌های شهرستان‌ها نیز ظرفیت نداشته باشند، بیماران این بیمارستان‌ها نیز با انجام هماهنگی به بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز اعزام می‌شوند.
 
جاودان‌زاده گفت: تاکنون شرایط به گونه‌ای نبوده که برای بیماری تخت نداشته باشیم.

دبیر شورای سلامت شهرستان: اهواز به مرز وضعیت سیاه رسیده است

دبیر شورای سلامت اهواز با اشاره به روند افزایشی بیماری، گفت: روند و شدت بیماری در اهواز به گونه‌ای است که اگر در طیف رنگ‌بندی، رنگ سیاه نیز وجود داشت‌ می‌توانستیم بگوییم اهواز به مرز وضعیت سیاه رسیده است.
 
دکتر مهران احمدی‌بلوطکی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: روند بیماری در خوزستان و شهرستان اهواز یکباره با شیب تندی مواجه شد؛ روزانه موارد بیماری بیشتر می‌شود و روز گذشته نیز نسبت به روز قبل صددرصد افزایش یافته است.
 
وی افزود: روند و شدت بیماری در اهواز به گونه‌ای است که اگر در طیف رنگ‌بندی، رنگ سیاه نیز وجود داشت‌ می‌توانستیم بگوییم اهواز به مرز وضعیت سیاه رسیده است.
 
دبیر شورای سلامت اهواز تصریح کرد: قبلا نگران جهش جدید کرونا بودیم که در پیک جدید با آن مواجه شده‌ایم. دوره کمون ویروس جهش‌یافته ۲۴ ساعت است یعنی در صورتی که فردی در تماس با یک مورد مثبت قرار بگیرد، پس از ۲۴ ساعت علامت‌دار می‌شود در حالی که در پیک قبلی، علامت‌دار شدن بیمار ۱۴ روز طول می‌کشید.
 
وی با اشاره به ابتلای نوزاد یک ‎روزه به کرونا در خوزستان، گفت: سن ابتلا کاهش یافته است و شاهد ابتلا و مرگ کودکان بوده‌ایم. این وضعیت نشان می‌دهد این جهش ویروس که وضعیت خوزستان را قرمز و اضطراری کرده است، بسیار وحشی و لجام‌گسیخته است و اگر شهروندان به خودشان نیایند هیچ دفاعی در مقابل آن نداریم.
 
*****

استان خوزستان؛ درگیر با پیک بزرگ ابتلا به کرونای انگلیسی

مراسم خداحافظی استاندار قبلی خوزستان در آغاز پیک کرونا انگلیسی-شبکه‌های اجتماعی

بیش از یکصد جان‌باخته، آمار غیر‌رسمی مرگ در اثر گونه جهش‌یافته کرونا در خوزستان

قاسم سلیمانی دشتکی استاندار جدید خوزستان ۳۰ بهمن‌ماه دلیل شیوع گسترده دوباره کرونا در این استان را «ورود گونه جهش‌یافته ویروس از عراق» اعلام کرد و گفت به همین دلیل دستور انسداد مرزهای دو کشور در خوزستان صادر شده است. 

ورود کرونای انگلیسی به ایران نتیجه باز شدن مرزها با عراق

بازگشایی مجدد مرزهای زمینی کشور عراق به ایران جزء آخرین تصمیم‌های رئیس فعلی سازمان استاندارد ایران و استاندار سابق خوزستان است که عکس دست‌جمعی او با بیش از ۵۰ نفر از همکارانش در روز خداحافظی درحالی‌که ماسک‌ها را پایین آورده بودند، حاشیه‌ساز شد. 

حالا غلامرضا شریعتی دیگر استاندار خوزستان نیست، اما آخرین میراث مدیریت او یعنی کرونای انگلیسی یقه مردم این استان را گرفته و به قول کارشناسان «کرونا در خوزستان افسار پاره کرده است.» 

شرایط بحرانی ابتلا به کرونای انگلیسی در خوزستان

سوم اسفندماه در شرایطی که بیمارستان‌ها در استان خوزستان وضعیت بحرانی داشتند و ناظران می‌گفتند شرایط درمان مشابه روزهای اوج کرونا در کشور است و با اتوبوس بیمار در محوطه خالی می‌کنند، رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی گفت: «۱۸ نماینده مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی خواستار تعطیلی دو هفته‌ای این استان به دلیل گسترش کرونا هستند.» او در پایان همین روز خبر داد که: «نظر ستاد مدیریت کرونای خوزستان بر تعطیلی است، ولی متأسفانه این موضوع در ستاد ملی کرونا مورد موافقت قرار نگرفته است و دلیل آن را هم نمی‌دانیم.» 

همین روز نامه‌ای با امضاء شش رئیس بیمارستان در اهواز منتشر شد که خواهان قرنطینه فوری خوزستان به‌منظور کنترل شیوع بیماری کرونا بودند. آنها خطاب به استاندار خوزستان نوشته بودند که: «پیک جدید ویروس کرونای جهش‌یافته انگلیسی در خوزستان آغاز شده و به‌سرعت در حال پیشروی است.» رؤسای شش بیمارستان بزرگ شهر اهواز تأکید کرده بودند که «سرعت انتشار ویروس به حدی بالاست که با نیاز به بستری شدن تعداد زیادی از مبتلایان، گنجایش چند بیمارستان بزرگ اهواز تکمیل شده است.» 

بیش از یکصد جان‌باخته، آمار غیر‌رسمی مرگ در اثر کرونای انگلیسی در خوزستان

از سوی دیگر یک منبع آگاه در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خوزستان به خبرنگار ایندیپندنت فارسی گفت: «آمار غیررسمی میزان جان‌باختگان در اثر ویروس کرونای جهش‌یافته طی یک هفته گذشته بیش از یکصد نفر بوده است.» موضوعی که اگرچه مقامات درمانی وزارت بهداشت آن را اعلام نکرده‌اند اما باتوجه‌به شرایط اعلام شده به واقعیت بسیار نزدیک است. 

او اضافه کرد: «تصمیم‌گیری روشنی در خصوص کنترل روند گسترش کرونای جهش‌یافته وجود ندارد. باتوجه‌به اینکه نزدیک به پایان سال هستیم و چندین ماه تعطیلی کسب‌وکارها به مردم فشار اقتصادی زیادی وارد کرده، نمی‌توان انتظار داشت بازار به‌سادگی تعطیل شود. همچنین وعده‌های دولت در خصوص کمک به کسب‌وکارها و اقشار آسیب‌پذیر و به‌خصوص در موضوع مطالبات بانکی نیز در خوزستان تا امروز محقق نشده، باید منتظر باشیم انفجار کرونا در این استان طی روزهای آتی اتفاق افتاده و استان‌های هم‌جوار را هم درگیر کند.» 

این در حالی است رئیس مرکز بهداشت خوزستان اعلام کرده است: «تاکنون ۶۲ مورد ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور مشاهده شده که ۲۲ مورد آن در خوزستان است.»

واکنش دیرهنگام دولتی‌ها

همه این اخبار موجب شدند حسن روحانی رئیس‌جمهور چهارم اسفندماه در نشست ستاد ملی کرونا باتوجه‌به وضعیت کرونا در استان خوزستان از وزیر کشور بخواهد جلسه فوق‌العاده‌ای برای رسیدگی به وضعیت خوزستان برگزار کند و تصمیمات لازم اتخاذ شود. 

قرارگرفتن ۱۱ شهرستان خوزستان در وضع قرمز و هشت شهر در وضع نارنجی و چندبرابر شدن آمار مراجعه مردم به مراکز نمونه‌گیری منتخب شهر اهواز نسبت به دو هفته گذشته با علائمی همچون سردرد، کوفتگی بدن، آبریزش بینی و گلودرد، نشان‌دهنده اوضاع بحرانی این استان است. 

باتوجه ‌به وجود صدها شرکت بزرگ صنعتی و صنایع نفتی و حساس در استان خوزستان، جمعیت بالای کارگری این استان و ترددهای زیاد از استان‌های هم‌جوار و تهران به این منطقه به‌صورت روزانه، می‌توان انتظار داشت که اگر دولت ایران به‌سرعت برای کنترل این وضعیت چاره‌اندیشی نکند، پیک بزرگ کرونای انگلیسی امسال مهمان عید سراسر ایران شده و در وضعیتی که کادر درمان در این کشور تحت‌فشار خستگی ناشی از پیک‌های قبلی بیماری قرار دارند، فاجعه‌ای غیرقابل‌کنترل در کشور رخ دهد.

از: ایندیپندنت


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.