خبرگزاری هرانا
علاوه بر ۲ محکوم به اعدام پیشین پرونده موسوم به “سب النبی” در اراک، هویت چهار تن دیگر از ۱۱ شهروند بازداشت شده در این پرونده احراز شد. این چهار شهروند در خردادماه سال ۹۹ در شهرهای مختلف و در ارتباط با یک گروه تلگرامی بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار از زندان اراک آزاد شدند. هرانا پیشتر از صدور حکم اعدام توسط شعبه ۱ دادگاه کیفری یک استان مرکزی برای دو تن از هم پروندههای این شهروندان به نامهای سید صدرالله فاضلی زارع و یوسف مهراد خبر داده بود. این حکم روز پنجشنبه ۲ اردیبهشت ماه در زندان اراک به آنان ابلاغ شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هویت چهار تن دیگر از شهروندان بازداشت شده در پرونده مربوط به دو شهروند محکوم به اعدام متهم به “سب النبی” احراز شد.
هویت این شهروندان “سمیرا (سلدا) رضایی، شهروند ساکن مشهد، کبری (دیبا) ایمانی اورتاکد، شهروند ساکن تهران، فرهاد(نام خانوادگی نامشخص) شهروند ساکن رشت، محمدامین (نام خانوادگی نامشخص)” توسط هرانا احراز شده است.
این چهار شهروند همزمان با دستکم ۷ تن دیگر در خردادماه ۹۹ حول مدیریت و عضویت یک کانال تلگرامی با عنوان “نقد خرافه و مذهب” توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. از این میان دو متهم محکوم به اعدام در زندان ارک و باقی متهمین با تودیع قرار آزاد هستند. حداقل یکی از بازداشت شدگان به آتش زدن کتب مذهبی و سایرین به انتشار محتوا یا بیان عقاید و نظراتی که دادگاه آن را توهین به مقدسات به خصوص پیامبر اسلام استنباط کرده، متهم شده اند.
هرانا پیشتر از صدور حکم اعدام توسط شعبه ۱ دادگاه کیفری یک استان مرکزی برای دو متهم اصلی این پرونده به نامهای سید صدرالله فاضلی زارع و یوسف مهراد به اتهام «سب النبی» خبر داده بود. این حکم روز پنجشنبه ۲ اردیبهشت ماه در زندان اراک به این شهروندان ابلاغ شده است.
یک منبع مطلع در خصوص انتقال پرونده تمامی این شهروندان به شهرستان اراک به هرانا گفت: «بازپرس پرونده پیشتر با نام مستعار “آئورلیانو” از طریق همین کانال تلگرام با سید صدرالله فاضلی زارع مناظره کرده و تشکیل پرونده داده بود. به همین دلیل پس از بازداشت پرونده همه بازداشت شدگان در اراک مورد بررسی قرار گرفت.»
سید صدرالله فاضلی زارع، پیش از بازداشت به شغل کابینت سازی مشغول و سرپرستی مادر سالمند خود را عهده دار بوده است.
یوسف مهراد دیگر محکوم این پرونده نیز در تاریخ ۴ خردادماه ۹۹، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در اردبیل بازداشت و نهایتا به زندان اراک منتقل شد. او پدر ۳ کودک خردسال است.
این دو شهروند پس از بازداشت به مدت ۲ ماه در سلول انفرادی نگهداری شده و به مدت ۸ ماه از حق ملاقات و برقراری تماس تلفنی با خانواده خود محروم بوده اند.
یوسف مهراد همچنین در بخش دیگری از این پرونده به تبلیغ علیه نظام، تشکیل گروه، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و توهین به رهبری متهم شده است. جلسه رسیدگی به این اتهامات در تاریخ ۳ خردادماه سال جاری در شعبه یک دادگاه عمومی و انقلاب اراک برگزار خواهد شد.