پزشکی نانو – ردیابی بیماری ها با استفاده از تنها چند ملکول
فصل ده و فایل صوتی دهم
با سلام، من ریموند رخشانی هستم و حوزه کارشناسی ارشد من مهندسی سیستم ها و اتوماسیون کارخانه است، و حوزه تخصص من بکارگیری اندیشه سیستمی برای انتقال فن آوری، و اجرا و پیاده سازی تولید فرآورده های نوین میباشد.
در این سلسله از مقالات و فایل های صوتی کوشش می کنم که علم نانو و فنآوری نانو را (به زبان فارسی) از پایه، بنحوی سیستماتیک به دوستانی که علاقمند هستند، در حد توان، ارائه کنم.
در واقع این مقالات، فصل های کتاب جدیدی با همین نام (سفر به ریزها[۹]) هستند که سالهاست بر روی آن کار می کنم و در دست تهیه است، و تصمیم گرفته ام که پیشاپیش آن را، فصل به فصل، بطوری مجازی منتشر کنم.
از پژوهشگران و اندیشمندان عزیز خواهشمندم که لینک ها را به دوستان و بویژه به جوانان دانش پژوه ما (که اغلب دسترسی نظام مند برای آشنایی با علم و فن آوری نانو – به زبان فارسی – ندارند) ارسال فرمایند. با احترام، ر. رخشانی
شناسائی سرطان در درون ارگانیسمی زنده با استفاده از ردیابهایی نانویی، همانگونه که در فصل پیشین “سفر به ریزها” مطرح شد، رویکردی نویدبخش است که در نهایت میتواند موجب تحولاتی بزرگ در علم پزشکی شود. اگرچه محدودیتهایی نیز در چنین رویکردی در حال حاضر داریم .
در درجه نخست اینکه هنگامیکه مادهای را به درون کالبد ارگانیسمی جاندار میفرستیم، همواره با موانع مقرراتی روبرو هستیم. اکثر دفاتر نظارتی غذا و دارو، برای صیانت از تندرستی انسانها، مقررات و فرآیندهایی نظارتی برای روشهای پزشکی و همچنین برای رویکردهای درمانی مدنظر گرفتهاند.
نکته دوم اینکه، لزوماً همه سرطانها را نمیتوان در درون کالبد ارگانیسمی زنده ردیابی نمود . بویژه اینکه، رویکردهای تصویربرداری از ارگانیسم زنده، اغلب تنها غدهها را پس از شکلگیری آنها ردیابی میکنند. برای نمونه سرطان خون، سلولهای بدخیمی که در نقطه ای در کالبد متمرکز شده باشند، ندارد.
برای مطالعه متن کامل نوشته با فرمت پی دی اف لطفا اینجا کلیک کنید
*******************
برای شنیدن یا دانلود فایل صوتی در تلگرام لطفا اینجا کلیک کنید
*******************
فصل نهم سفر به ریزها؛ آشنایی سیستمی با علم و فن آوری نانو