اخبار اعتراضات و تجمعات اعتراضی و اعتصاب در ایران

یکشنبه, 2ام خرداد, 1400
اندازه قلم متن

پرداخت بخشی از مطالبات کارگران روزمزد پتروشیمی ایلام

کارگران روزمزد پتروشیمی چوار ایلام از پرداخت بخشی از مطالبات مزدی خود خبر دادند. یکی از آنها در گفتگو با ایلنا می‌گوید: «هنوز حقوق فروردین و اردیبهشت خود را دریافت نکرده‌اند.در روزهای گذشته، حقوق اسفندماه سال ۱۳۹۹ واریز شده است. اما حقوق فروردین و اردیبهشت سال جاری را طلبکاریم و امیدواریم هرچه زودتر مطالبات مزدی ما پرداخت شود

این افراد که در هر ماه، تنها پانزده روز کار می‌کنند، می‌گویند حقوق ما، نصف حقوق کارگران تمام وقت است و نباید برای دریافت این حقوق ناچیز، ماه‌ها در انتظار بمانیم.

کارگران معترض با بیان اینکه با دستمزد دریافتی حتی نیمی از هزینه‌های زندگی قابل تامین نیست، خواسته اصلی خود را پرداخت حقوق کارگران روزمزد بعد از پایان کار اعلام کرده‌اند: «ما توقع داریم بلافاصله بعد از اینکه پانزده روز کارمان تمام شد، دستمزدمان را دریافت کنیم و چند ماه برای دریافت حقوق روزمزدی خود منتظر و معطل نمانیم

کارگران روزمزد که در بخش تعمیرات پتروشیمی ایلام مشغول به کار هستند؛ طرف قرارداد یک شرکت پیمانکاری بوده و قرارداد مستقیم با پتروشیمی ندارند. آنها توقع دارند بر عملکرد پیمانکاران نظارت بیشتری اعمال شود.

 

بررسی طرح طبقه بندی مشاغل در حفاری

مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت ملی حفاری ایران از بررسی طرح طبقه‌بندی مشاغل پیمانکاری صنعت نفت در این شرکت خبر داد.

حمیدرضا گلپایگانی روز ۲۵ اردیبهشت‌ماه جاری در نشست تخصصی که به این منظور برگزار شد، گفته است: «این طرح در نیمه دوم سال ۹۹ جهت نیروهای پیمانکاری شاغل در پیمان‌های مستمر غیر پروژه‌ای مطابق بخشنامه مقام عالی وزارت نفت و دستورالعمل اجرایی بخشنامه، ارائه شد

 

سه تجمع اعتراضی نیروهای خدمتگزار و سرایداران مدارس

جمعی از خدمت‌گزاران و سرایداران مدارس استان‌های لرستان، قزوین و تهران روز دوم خرداد در اعتراض به وضعیت نامناسب کاری و معیشتی خود مقابل ادارات آموزش و پرورش تجمع کردند. نیروهای خدماتی آموزش و‌ پرورش به سطح نازل حقوق و دستمزدهایشان اعتراض دارند.

 

درخواست بازنشستگان خوزستان

بازنشستگان خوزستانی هم خواستار قرار گرفتن تمام افزایش‌های متناسب‌سازی ذیل پایه مستمری شده و می‌گویند: «باید تمام مزایای مزدی و افزایش‌های صورت گرفته، در دل پایه مستمری قرار بگیرد تا در سال‌های بعد دچار مشکل نشویم. این وعده را پیشتر مقامات سازمان به ما داده بودند

 

تجمع اعتراضی کارگران آبفای ایذه

جمعی از کارگران آب ‌‌فاضلاب شهرستان ایذه، روز شنبه یکم خرداد مقابل سازمان آب و فاضلاب تجمع کردند. آنها پس از برگزاری این تجمع به اداره کار شهرستان مراجعه کردند تا پیگیر مطالبات خود شوند. کارگران آبفای ایذه ۱۰ ماه حقوق معوقه دارند و همچنین به عدم اجرای تعیین وضعیت شغلی خود اعتراض دارند.

 

دو تجمع اعتراضی‌کارکنان متخصص عملیاتی رسمی صنعت نفت

کارکنان عملیاتی سکوهای دریایی شرکت نفت و گاز پارس POGC روز ۳۱ اردیبهشت‌ماه در اعتراض به قانون سقف دستمزد و نارضایتی از میزان حقوق و دستمزدهای‌ خود، تجمعی در محل سکوی عملیات دریایی برگزار کردند.

کارکنان رسمی صنعت نفت هم در روز ۲۰ اردیبهشت‌ماه یک تجمع اعتراضی در مقابل مجلس برگزار کرده بودند.

 

اعتصاب کارگران دفع آفات نیشکر هفت تپه

کارگران بخش دفع آفات نیشکر هفت تپه روز ۳۰ اردیبهشت، دست به اعتصاب زدند.کارگران اعتصابی ۱۶۰ نفر و علت اعتصاب اعتراض به عدم پرداخت حقوق اعلام شده استسندیکای کارگران نیشکر هفت تپه با اعلام این خبر را از مطالبات کارگران اعتصابی حمایت کرده و خواستار پرداخت مطالبات کارگران اعتصابی شده است.

اجتماع کارگران نیشکر هفت تپه در برابر اداره ی کار شوش

روز شنبه اول خرداد، نمایندگان و بخشی از کارگران هفت تپه در مقابل اداره کار شوش اجتماع کردند. هدف اجتماع، پیگیری خواستهای دیگر از جمله بازگشت به کار همکاران آقایان محمد خنیفر، اسماعیل بخشی، سالار بیژنی، ایمان اخضری و دیگر همکاران اخراجی است که باید به کار برگردند.

در این اجتماع یوسف بهمنی سخنرانی و تاکید کرد: “ما پیگیر بازگشت به کار همکاران هستیم و تا آخر پای این مسئله هستیم”.

معوقات مزدی کارگران شهرداری آبادان

هزار و ۸۰۰ کارگر شاغل در شهرداری آبادان در استان خوزستان، دو ماه معوقات مزدی طلبکارندبه گفته کارگران، شهرداری از نهادهای مختلف از جمله پالایشگاه بابت عوارض آلایندگی طلب انبوه دارد.

کارگران شهرداری آبادان با بیان اینکه کارگران این مجموعه در سال جاری حقوق دریافت نکرده‌اند، به ایلنا گفته‌اندمطالبات ما به حدود دو ماه رسیده و آخرین مزدی که دریافت کرده‌ایم مربوط به اسفند بود که به صورت پایه حقوق پرداخت شده است.

 

تجمع اعتراضی کارگران آبفار خوزستان

کارگران آبفار خوزستان (آب و فاضلاب روستاییروز ۲۸ اردیبهشت‌ماه در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت شغلی دست به تجمع زدنداین کارگران که در برابر استانداری اهواز حضور داشتند، نسبت به پرداخت نشدن ماه‌ها حق بیمه خود معترضند.

به گفته یکی از کارگران آبفار خوزستان که در این تجمع شرکت داشته، حدود ۳۰ ماه بیمه‌ای برای کارگران واریز نشده و آنها ۹ ماه است دفترچه بیمه ندارند. علاوه بر آن، از ابتدای سال جاری هم بدون  قرارداد مشغول کار هستیم

۶۳۰ نفر از پرسنل آبفا روستایی خوزستان با سوابق بالا و حتی تحصیلات دانشگاهی بعد از یک پارچه ‌سازی با آبفا شهری، زیر نظر پیمانکار کار می‌کنند.

 

دو تجمع کارگران بیکار شده لوله سازی اهواز

جمعی از کارگران شرکت لوله‌سازی خوزستان روز ۲۷ اردیبهشت، با تجمع در مقابل ساختمان استانداری خوزستان خواستار رسیدگی به وضعیت این شرکت شدند. آنها می‌گویند: «حدود ۸ ماه پیش به بهانه این که می‌خواهند فاز دوم کارخانه را راه‌اندازی کنند با حدود ۱۰۰ نفر از کارگران تسویه مالی کردندبه آنها گفته شده بود؛ بعد از چند روز به کار برمی‌گردید. ولی با گذشت ۸ ماه اجازه بازگشت و ورود به شرکت را نمی‌دهند و بجای توسعه شرکت اقدام به فروش تجهیزات کرده‌اند

یکی از کارگران معترض در این تجمع اعتراضی با اعلام اینکه حدود ۱۰۰ کارگر هم از دهه ۸۰ و ۹۰ مطالبات مالی و بیمه‌ای دارندسال‌های متوالی بیمه و حقوق این کارگران بصورت ناقص پرداخت شده و تسویه مالی اخیر نیز براساس حقوق سال‌های گذشته بوده و در پرداخت آن تورم سالیانه در نظر گرفته نشده است

به گفته او از سال ۸۵ بیمه‌ها و حقوق بصورت ناقص پرداخت می‌شد. الان با شرکت قرارداد داریم، ولی چرا اجازه بازگشت به کار را نمی‌دهند: «بسیاری از کارگران به دلیل مشکلات مالی با مسائل زیادی مواجه شده‌اندتا جایی که یکی از کارگران همه دارایی خود را برای فروش گذاشته است: «سهامداران از فروش قطعات و تجهیزات کارخانه اطلاع ندارند و رئیس هیات مدیره شرکت لوله‌سازی خوزستان کارخانه را به مرز نابودی کشانده است

آنها روز ۲۲ اردیبهشت‌ماه هم برای پیگیری مطالبات و بازگشت به کار خود، یک تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند.

اعتصاب نیروهای خدماتی شهرکهای صنعتی آبادان و خرمشهر

نیروهای خدماتی شهرکهای صنعتی آبادان و خرمشهر روز شنبه ۲۵ اردیبهشت در اعتراض به عدم پرداخت حقوقهای معوق دست به اعتصاب زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران در مقابل اعتراض کارگران، تنها اقدامی که مسئولین و مدیران انجام داده‌اند تهدید به اخراج کارگران بوده است.

غلامرضا عشقی رئیس هیات مدیره شرکت لوله‌سازی خوزستان در یک نشست خبری مدعی شده است که هیچ قطعه‌ای از کارخانه فروخته نشده و در حال توسعه خط تولید این شرکت هستیم.

وضعیت فقر و معیشت در خوزستان

بر اساس برآوردهای مرکز پژوهش‌های مجلس در سال ۱۳۹۷ استان خوزستان دوازدهمین منطقه فقیر نشین ایران است. جمعیت فقرای آن در سال ۹۵، پیش از بالا گرفتن بحران‌ رکود و تورم، بالغ بر ۷۸۴ هزار نفر بوده است و نرخ فقر حدود ۱۷درصد بوده است. به عبارتی نزدیک به یک پنجم مردم استان زیر خط فقر مطلق از تامین ۲۱۰۰ کالری غذای روزانه درمانده‌اند.

مرکز پژوهش‌های مجلس، استان ایلام را هم از نظر نسبت جمعیتی چهاردهمین استان فقیرنشین ایران اعلام کرده است. خط فقر در این استان به نسبت سایر مناطق کشور در پایین‌ترین سطح ممکن قرار دارد، با این همه در سال ۹۵ فقر مطلق در ایلام ۱۷درصد از جمعیت کل استان را برگرفته است، بر اساس برآوردهای سال ۹۵، درآمد حدود ۲۳ هزار خانواده با جمعیت حدود ۹۴ هزار کمتر از حداقل لازم برای تامین ۲۱۰۰ کالری غذا در روز است.

تجمع‌های کارگری 

 در تهران گزارش‌های دیگری از برگزاری تجمع‌های کارگری منتشر شده است.

ده‌ها نفر از کارکنان شرکت بهره‌برداری متروی تهران مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کرده و با حمل پلاکاردهایی مطالبات خود را بیان کردند.

از جمله این مطالبات اصلاح عناوین شغلی تا سال ۹۳ به جهت بهره‌مندی از بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور و اعمال فوق‌العاده حق جذب عنوان شده است.

همچنین تامین لباس فرم، پرداخت معوقات مربوط به سال‌های ۹۵ تا ۹۹، دریافت طلب‌ها از بیمه تکمیلی و قرار دادن راهبران در اولویت واکسیناسیون کرونا از جمله دیگر مطالبات بود.

 

اعتراضات بازنشستگان 

جمعی از بازنشستگان فولاد البرز غرب هم در اعتراض به کم شدن از حقوق همسان‌سازی اعتراض کردند.

آن‌ها همچنین نسبت به نداشتن قرارداد بیمه‌های درمانی با تعرفه‌های درمان فولاد و افزایش نیافتن ۲۵ درصدی حقوق در سال ۹۹ اعتراض دارند.

بازنشستگان شرکت مخابرات راه دور شیراز، روز یکشنبه دوم خرداد مقابل استانداری فارس تجمع کردند.

معترضان بازنشسته این شرکت در این تجمع، خواستار ورود قاطعانه استانداری فارس برای احقاق حقوق ۱۳۰۰ کارگر بازنشسته مخابرات راه دور شیراز، شدند. آنها می‌گویند: «ما مطالبات قانونی خود به همراه خسارت تاخیر آن را می‌خواهیم. مطالباتی که پرداخت آن ۱۵ سال به طول انجامیده است

کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیراز با اشاره به مصوبه‌ سفر استانی رئیس قوه قضاییه، می‌گویند: «با وجود گذشت ماه‌ها از این مصوبه، هنوز مطالبات کارگران بازنشسته پرداخت نشده است. اما امروز پرسش ما این است که چرا با گذشت ۱۵ سال هیچ راهکار عملیاتی برای پرداخت مطالبات بازنشستگان پیاده‌سازی نشده است؟»

رسیدگی عاجل به مصوبه‌ رئیس قوه قضاییه و پرداخت مطالبات ۱۳۰۰ کارگر بازنشسته پیش از هرگونه اقدام برای راه‌اندازی مجدد کارخانه، مهم‌ترین خواسته معترضان اعلام شده است. آنها خواهان ورود هماهنگ استانداری با سایر دستگاه‌های ذیربط شدند.

تجمع بازنشستگان شرکت مخابرات راه دور شیراز برای مطالبات معوقه ۱۵ ساله

«کارگران بازنشسته مخابرات راه دور» در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه پیشتر هم در ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ تجمع اعتراضی برگزار کرده‌اند.  

سهام‌دار این شرکت پیشتر اعلام کرده بود: «یک سوم مطالبات کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیراز را به حساب آنان واریز کرده است.» اما کارگران معترض با برپایی این تجمع این خبر را تکذیب واعلام کردند که هنوز به مطالبات‌شان دست نیافته‌اند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس درباره مطالبات آنها گفته بود: «با توجه به اینکه سهامدار عمده مجموعه صنایع مخابرات راه دور ایران (ITI) به تعهدات خود در پرداخت مطالبات کارگران عمل نکرده این مجموعه برای حل مشکل کارگران کارخانه به مزایده گذاشته می‌شود.»

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس هم در شهریورماه سال گذشته پس از برگزاری جلسه‌ای با رئیس کل دادگستری استان فارس و دادستان شیراز اعلام کرده بود: «کار به سمتی می‌رود که شرایط برگزاری مزایده و واگذاری صنایع مخابرات راه دور ایران به شخص یا شرکتی که اهلیت داشته باشد فراهم می شود.»

رئیس کانون کارگران بازنشسته صنایع مخابرات راه دور شیراز، روز پنج شنبه ۱۳شهریورماه ۱۳۹۹ خبر واریز یک سوم مطالبات کارگران بازنشسته این شرکت را تکذیب کرده بود. او با اشاره به انتشار اخباری درباره پرداخت بخشی از طلب کارگران بازنشسته صنایع مخابرات راه دور شیراز گفته بود: «در جلسه‌ای که روز گذشته میان اینجانب و نماینده دستگاه قضا برگزار شد، مشخص شد که خبر واریز یک سوم مطالبات کارگران بازنشسته این شرکت کذب است و سهام‌دار شرکت پولی بابت مطالبات کارگران بازنشسته به حساب دستگاه قضایی واریز نکرده است.»

کارخانه صنایع مخابرات راه‌ دور ایران،  به عنوان شرکت مادر تخصصی در زمینه تولید زیرساخت‌های مخابراتی در سال۱۳۵۳ در شیراز شروع به فعالیت کرد. اکثر مراکز مخابراتی با نصب رادیوهای تولیدی این شرکت ارتباطات مخابراتی میان‌ شهری تجهیز شد. راه اندازی پروژه ملی کارت هوشمند سوخت از جمله فعالیت‌های این مجموعه بوده است. این کارخانه حدود ۱۵ سال است که با مسائل و مشکلات عدیده مالی مواجه شده و مطالبات کارگران این واحد پرداخت نشده است.

پانزده سال است که یک هزار و ۳۰۰ کارگر بازنشسته «شرکت صنایع مخابرات راه دور ایران» در شیراز کفش آهنی پوشیده‌ و به دنبال مطالبات معوقه خود، از این اداره به آن اداره می‌روند. در روزهای ۱۳ و ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ هم به دنبال قانع نشدن این کارگران از توضیح مقامات استانی، بار دیگر ۴۰۰ نفر از آن‌ها مقابل استانداری فارس تجمع کردند.

آن‌ها می‌گویند از توضیح مقامات استانی درباره حل مشکل پرداخت سنوات به اضافه خسارت تاخیر و تادیه ۱۵ساله قانع نشده‌‌اند و انتظار دارند که این مقامات با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، مشکل آن‌ها را حل کنند. میزان طلب کارگران بازنشسته صنایع مخابرات راه دور ایران در شیراز بدون احتساب خسارت تاخیر و تادیه، ۳۵ میلیارد تومان و با احتساب این موارد، چیزی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان است. در طی ۱۵ سالی که آن‌ها پیگیر مطالبات خود هستند، ۸۰ نفر از بازنشستگان بدون این که مطالبات خود را دریافت کنند، فوت کرده‌اند.

اعتصاب در مشهد

رسانه‌های اجتماعی تصاویری هم از صفوف کامیون‌های دیزلی در مشهد منتشر کرده‌اند.

این دومین روز اعتصاب رانندگان کامیون در اعتراض به سیاست‌های شهرداری این شهر عنوان شده است.

طی ماه‌های گذشته، با افزایش قیمت‌ها و کاهش توان معیشتی شهروندان، اعتراضات بازنشستگان، کارگران صنایع و بخش خصوصی بیشتر شده و همچنین انتقاد تشکل‌ها و اتحادیه‌ها به وضعیت معیشتی در کشور افزایش یافته است.

در ماه‌های اخیر بر تجمعات سراسری اصناف مختلف در روزهایی خاص افزوده شده است.

از  :ایران وایر- اخبار روز- ایران اینترنشنال

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.