اعترافات ناتمام؛ روایت مسئولان جمهوری اسلامی از نفوذ موساد در نهادهای امنیتی

چهارشنبه, 9ام تیر, 1400
اندازه قلم متن

علی یونسی»، وزیر سابق اطلاعات  روز سه شنبه هشتم تیر  ۱۴۰۰گفته نفوذ سازمان اطلاعات اسرائیل در ایران به حدی است که همه مسوولان جمهوری اسلامی باید نگران جان خود باشند.

«علی یونسی»، وزیر سابق اطلاعات روز سه‌شنبه هشتم تیر  ۱۴۰۰ گفته نفوذ سازمان اطلاعات اسراییل در ایران به حدی است که همه مسئولان جمهوری اسلامی باید نگران جان خود باشند. این اولین بار نیست که یکی از مقامات جمهوری اسلامی از نفوذ موساد صحبت می‌کند. تاکنون چه کسانی از موضوع نفوذ موساد به مراکز حساس و مهم ایران صحبت کرده‌اند و چه گفته‌اند؟

***

هشدار علی یونسی، وزیر اطلاعات دولت «محمد خاتمی»، درباره نفوذ اسراییل در سیستم‌های نظامی و امنیتی ایران هشدار جدیدی نیست و پیش از این نیز سخنان مشابهی بیان شده است. نخستین بار «حسین علایی»، رییس سابق ستاد مشترک سپاه پاسداران، در این‌باره سخن گفت و این سخنان توسط «محسن رضایی» و «محمود احمدی‌نژاد» به شکل‌های دیگری تکرار شد.

 این بار یونسی هشدار داده که مقامات جمهوری اسلامی باید مواظب ترور شدن توسط اسراییل نیز باشند. این سخنان می‌تواند به معنای نفوذ گسترده اسراییل در سپاه حفاظت انصار که مسئولیت حفاظت از مقامات جمهوری اسلامی را دارد، باشد. در دوره‌های مختلف نیز تعدادی از محافظان مقامات جمهوری اسلامی به آمریکا گریخته‌اند و ممکن است این کشور و اسراییل موفق به ایجاد یک شبکه در سپاه حفاظت شده باشند.

در ماجرای ترور محسن فخری‌زاده نیز سپاه حفاظت انصار به کوتاهی در انجام وظایف خود متهم شد. «یوسی کوهن»، رییس سابق موساد، نیز گفته که موساد از سال‌ها پیش به صورت فیزیکی به فخری‌زاده نزدیک بود.

سال ۱۳۹۸ نیز پس از برکناری «علی نصیری»، فرمانده حفاظت انصار، شایعه‌هایی درباره او مطرح شد؛ اما سپاه پاسداران این شایعه‌ها را تکذیب کرد و در نهایت نیز خبر قابل اعتنایی درباره وضعیت او منتشر نشد. هم‌زمان اعلام شد که «محمد تولایی»، معاون امور راهبردی سپاه و «مصطفی ربیعی»، معاون سابق بازرسی سپاه، نیز در ارتباط با خروج اسناد اتمی ایران توسط اسراییل بازداشت شده‌اند؛ اما این خبرها نیز تکذیب شدند.

در مقابل این خبرهای تکذیب شده، خبرهای قابل اعتنا و متعددی از دستگیری برخی از مقامات بلندپایه امنیتی ایران به اتهام جاسوسی برای اسراییل منتشر شد.

از جمله «رضا علیجانی»، فعال ملی-مذهبی، اواسط اردیبهشت ۱۳۹۴، در مطلبی نوشته بود که دو مسئول میز اسراییل در وزارت اطلاعات و همچنین سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به اتهام جاسوسی برای اسراییل بازداشت و اعدام شده‌اند.

پنجم خرداد ۱۳۹۵ نیز «مجید انصاری»، معاون پارلمانی «حسن روحانی»، در جلسه علنی مجلس در اعتراض به اضافه شدن نام سازمان اطلاعات سپاه به مراجع استعلام برای مشاغل حساس گفت: «مگر در همان نهادها و ارگان‌هایی که اکنون از آن‌ها صحبت می‌شود نفوذ نبوده؟ ما فردی داشتیم که در همان‌جا نفوذ کرده بود و اعدام هم شده است. همین سال گذشته انجام شد.»

 در نهایت محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور سابق در خرداد ماه امسال گفت که بالاترین مسئول مقابله با جاسوسان اسراییل در وزارت اطلاعات ایران خودش جاسوس اسراییل بود.

در این میان اما بازداشت برخی از این نیروهای امنیتی به حساب تصفیه حساب‌های داخلی در این نهادها گذاشته شد و مشخص نشد که در نهایت چه افرادی واقعا با اسراییل همکاری کرده بودند.

ماجرای دستگیری برخی از مقامات و نیروهای سپاه پاسداران به اتهام جاسوسی برای اسراییل در سال‌های بعد نیز در سخنان مقامات سیاسی تکرار شد. از جمله بهزاد نبوی سال ۱۳۹۸ گفته بود که «در دفتر فلان سردار دو جاسوس اسراییل شناسایی شد که در زندان با برخی زندانیان سیاسی هم هم‌بند بودند و یکی از آن‌ها اعدام شد.»

 این سخنان اشاره به بازداشت برخی از اعضای دفتر «محمدرضا نقدی» به اتهام جاسوسی برای اسراییل داشت. این افراد زمانی بازداشت شده بودند که نقدی، رییس سازمان بسیج بود و از همین رو «عبدالله رمضان‌زاده»، سخنگوی دولت خاتمی، هم ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ در واکنش به حمله به خودروی «محمدجواد ظریف» در دانشگاه امیرکبیر نوشت: «حمله‌کنندگان به ظریف در دانشگاه عضو همان تشکیلاتی هستند که جاسوس اسراییل در دفتر رییس‌شان جا خوش کرده بود.» نقدی سال ۱۳۹۸ اعلام کرد که از بهزاد نبوی به دلیل این سخنانش شکایت می‌کند؛ اما نتیجه این شکایت مشخص نشد.

«حجت‌الله بهروز»، قائم مقام معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، یکی دیگر از مقاماتی است که گفته شده به اتهام جاسوسی بازداشت شده اما درباره او سخنان متناقضی بیان شده است. شرکت کنترل ترافیک به دلیل داشتن دوربین‌های مداربسته این سازمان به نوعی یک مجموعه امنیتی نیز محسوب می‌شود. سال ۱۳۸۸ نیز سایت‌ها نوشتند که به دلیل ناتوانی شرکت کنترل ترافیک برای مقابله با ایجاد ترافیک در اثر تجمع‌های اعتراضی «محمدرضا نقدی در یک جلسه با حجت‌الله بهروز، مدیر عامل شرکت کنترل ترافیک، درگیر شده و «با اسلحه کمری خود» به او شلیک و او را از ناحیه پا مجروح کرده است.» بهروز اما این خبرها را تکذیب کرده و گفت که هیچ جلسه‌ای با آقای نقدی نداشته است.

ماجرای بازداشت نیروهای نظامی و امنیتی به اتهام جاسوسی برای اسراییل تا آن‌جا پیش رفت که حسین علایی، فرمانده سابق ستاد مشترک سپاه پاسداران ایران، سال ۱۳۹۷ اعلام کرد که اسراییل از ۱۵ سال پیش در ایران یک «شبکه گسترده اطلاعاتی در حوزه‌های هسته‌ای، موشکی، حوزه سیاسی و اقتصادی» ایجاد کرده است.

 پس از حمله به نطنز نیز محسن رضایی، فرمانده سابق سپاه پاسداران، گفت: «قبل از این، از اسناد به کلی سری هسته‌ای ما سرقت شده است و قبل از آن چند ریزپرنده مشکوک آمدند و کارهایی انجام دادند. پس معلوم است آلودگی امنیتی پیدا کرده‌ایم و سالم‌سازی امنیتی باید یکی از برنامه‌های مهم دولت آینده باشد که آن را در تمام رده‌ها، وزارتخانه‌ها و جاهای حساس انجام دهد و این موارد مشکوکی که وجود دارد و منابع نفوذی احتمالی را پاکسازی کند.»

یونسی در مصاحبه اخیر همچنین گفته است: «در زمان ما و قبل از ما چنین نفوذهایی وجود نداشت و آنچه که می گفتند کار اسراییل است، ثابت شد که نبود.» او توضیح نداده که چه مواردی گفته شده که کار اسراییل بوده اما ثابت نشده است.

در دولت خاتمی کشته شدن برخی از فرماندهان سپاه پاسداران از جمله سقوط هواپیمای«احمد کاظمی»، فرمانده نیروی زمینی سپاه، به خرابکاری نسبت داده شد؛ اما در این‌باره گزارشی تایید نشد.

موضوع ترور دانشمندان اتمی ایران نیز بر اساس برخی روایت‌ها از دولت اول محمود احمدی‌نژاد و بر اساس برخی گزارش‌ها در دولت دوم او آغاز شده است.

«مصطفی معین» وزیر علوم در دولت «محمد خاتمی» در کانال تلگرامی خود نوشته که  «اردشیرحسین‌پور» از دانشمندان اتمی ایران توسط «موساد» ترور شده؛ اما برای زیر سوال نرفتن وزارت اطلاعات، ترور وی تکذیب شده است. او در دوره‌ای که «غلامحسین محسنی اژه‌ای» وزیر اطلاعات بود، کشته شده است و دانشمندان اتمی نیز در دوره وزارت «حیدر مصلحی».

کشته شدن «حسن تهرانی مقدم»، رییس سازمان جهاد خودکفایی سپاه، ویروس استاکس نت، خرابکاری در تاسیسات اتمی نطنز و سرقت اسناد اتمی ایران از جمله قدرت‌نمایی‌های اسراییل بود؛ اما ترور محسن فخری‌زاده این قدرت را بیشتر به رخ کشید و اینک یونسی عملا گفته که دیگر مقامات نیز باید از تکرار این سرنوشت باید نگران باشند. 

از: ایران وایر


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.