ار اف ای – در حالی که خاموشیهای گسترده در سراسر ایران ادامه دارد، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه با انتشار پیامی در توئیتر در انتقاد از این وضعیت نوشت: «مردم از این همه بی برنامگی کلافه شدهاند.»
قالیباف در پیام خود نوشت: «قطعی مکرر برق در سراسر کشور و مختل شدن زندگی و کسب و کار مردم، نیازمند تدبیر و مدیریت است؛ اگر افزایش مصرف و مازاد تقاضا به هر دلیلی در کوتاه مدت جبران نمیشود، لااقل به برنامه اعلام شده خاموشیها پایبند باشید تا مردم بتوانند مشکلات را تدبیر کنند.»
همچنین یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به نظر می رسد مدیریت خاموشی ها نیز از کنترل مدیران مجموعه وزارت نیرو خارج شده و عدم برنامه ریزی منظم و منسجم برای خاموشی ها عملا مردم را دچار مشکل کرده است.
مالک شریعتی نیاسر در گفت و گو با ایسنا، با انتقاد از نحوه مدیریت خاموشی ها، بیان کرد: یک موضوعی که باید به آن پرداخته شود بحث علت خاموشی ها است که به کوتاهی در تولید برق باز می گردد. در واقع کمبود برق به کم کاری مجموعه وزارت نیرو در طی سالیان اخیر باز می گردد. وزارت نیرو ظرفیت تولید را بر اساس احکام مندرج در برنامه ششم افزایش نداده و در بحث انرژی های تجدید پذیر نیز به همین ترتیب بسیار کم تر از ظرفیت تکلیفی قانون برنامه ششم توسعه اقدام کرده است.
فتحالله بیات، رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی نیز با انتقاد از قطعی مکرر برق و بینظمی های ایجاد شده در طول روز، تداوم این جریان را به زیان تمام بخشها و مجموعه های اداری، تولیدی و صنعتی دانست وگفت: در فصل تابستان که اوج مصرف برق است صادرات برق باید کاهش یابد.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور نیز گفت: «اگر قرار است خاموشی داشته باشیم، بهتر است برنامه ریزی شده، توزیع شده و با آگاهی قبلی مردم باشد.»
بحران قطعیهای برق در ایران در حالی است که محمدحسن متولیزاده، مدیرعامل توانیر، گفت: حدود یک ماه آینده شرایط اضطراری است. همچنین مدیر کل امور مشترکین توانیر نیز به روزنامه همشهری گفت: علت اصلی، افزایش دمای هوا و کاهش تولید نیروگاههای برقابی است.
عذرخواهی وزیر ارتباطات
همچنین افزایش مصرف برق در این روزهای گرما، منجر به قطعیهای مکرر در شهرهای مختلف کشور شده و این موضوع، قطعی آنتنهای موبایل و اینترنت را هم به دنبال داشته است. از آنجایی که باتریهای سایتهای BTS، وظیفه تابآوری برای تامین برق تجهیزات و آنتن را دارند که البته تابآوری سایتها به بازه دو تا چهار ساعته محدود است و اگر قطعی برق ادامه پیدا کند، این سایتها هم خاموش میشوند.
در این شرایط، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره علت قطعی تلفنهای همراه همزمان با قطعی برق گفت: باتری دکلهای تلفن همراه، برای دو ساعت پاسخگوی قطع برق هستند، اما در برخی نواحی، هشت ساعت برق مستمر شهری در دسترس نیست. در تلاش برای بهبودیم و از مشکل بهوجودآمده پوزش میطلبیم.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر استفاده اینترنت عموم مردم در ایران، از دیتای موبایل است و قطعی آنتنهای موبایل، میتواند ناشی از قطعی برق باشد که این روزها به دلیل افزایش مصرف برق رخ داده، این در حالی است که با قطع شدن برق، دستگاههای مودم هم از کار میافتند و این یعنی اینترنت ثابت هم در این شرایط قابل استفاده نیست و قطعی برق، مشکلات قطعی اینترنت را هم برای کاربران ایجاد کرده است.