سهم کارگران خوزستان: اخراج، اعتصاب و ۴۸ ماه حقوق و بیمه پرداخت نشده

یکشنبه, 25ام مهر, 1400
اندازه قلم متن

استان وایر-کارگران خوزستانی در ده روز منتهی به ۲۴ مهرماه نسبت به مطالبات مزدی و بیمه‌ای خود در ۱۲ مرکز تجمع اعتراضی برگزار کردند. این اعتراضات در کنار خبر واگذاری مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و انتصاب مدیرعامل و هیات مدیره جدید برای آن و صدور احکام زندان طویل‌المدت برای مالکان خصوصی آن ‌همراه با رد مال؛ مهم‌ترین اتفاقات کارگری ده روز اخیر استان خوزستان بوده‌اند.

آخرین اخبار هفت تپه

بر اثر شلیک گلوله افراد ناشناس یک کارگر نیشکر هفت‌تپه مصدوم شد. کارگران مجتمع به ایلنا گفته‌اند: «حوالی ظهر روز جمعه۲۳مهرماه یک نفر از کارگران واحد پمپ آب یک، روبروی کارخانه حریر پارس این مجتمع، هدف تیراندازی افراد ناشناس قرار گرفته است.» کارگر مصدوم حمید دیناروند نام دارد. این اتفاق بعد از تعویض شیفت صورت گرفته است. سوءقصد کنندگان با اسلحه کلاشینکف به سمت او سه گلوله شلیک کرده‌اند و بعد از مجروح کردنش، موتور سیکلت او را سرقت کرده‌اند.

مدیران جدید هفت تپه منصوب شدند

مدیرعامل و اعضای جدید هیئت مدیره شرکت هفت‌تپه، دو روز پس از تصمیم مشترک قوه قضاییه و دولت برای واگذاری مالکیت شرکت نیشکر هفت‌تپه توسط مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی منصوب شدند.

عبدعلی ناصری شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، بلافاصله پس از این انتصاب در جمع کارگران این مجموعه حضور یافته و وعده داد با همراهی و همت نیروهای هفت تپه، شرکت را به روزهای طلایی‌اش بازگرداند.

ناصری پشتوانه کارگران را عاملی برای بازسازی هفت تپه اعلام کرد و افزود: «ما به پشتوانه و امید شما کارگران به هفت‌تپه آمده‌ایم. معتقدیم همت و تلاش تک تک شما زمینه ساز بازگشت به چرخه تولید خواهد شد. در حال حاضر مشکل اعتبار وجود ندارد و کمتر از ۱۰ روز دیگر بخشی از حقوق معوقه کارگران پرداخت می شود.»

ناصری با اشاره به اینکه هفت‌تپه و توسعه نیشکر مثل یک خانواده هستند و از این پس حقوق کارگران این شرکت مثل سایر شرکت‌های توسعه نیشکر پرداخت خواهد شد؛ تاکید کرد: «کارگران هفت تپه سه ماه حقوق معوق دارند که با توجه به مسدود بودن حساب‌های شرکت، پیگیر ایجاد یک حساب واسط و پرداخت این حقوق‌های معوق هستیم.»

واگذاری باید روال قانونی را طی کند

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی پیشتر گفته بود: «مراحل واگذاری شرکت نیشکر هفت تپه به این شرکت، باید روال قانونی را طی کند. اگر به صورت قانونی می‌خواهند واگذاری نیشکر هفت تپه صورت بگیرد باید این شرکت به مزایده برود تا همه بتوانند در این مزایده شرکت کنند و اگر ترک تشریفات باشد؛ آن هم باید مراحل قانونی را طی کند.» به گفته او مطالبات و حقوق معوقه مجموعه شرکت نیشکر هفت تپه حدود یک هزار میلیارد ریال است و اولویت نخست ما پرداخت مطالبات آنان است.

کمیسیون کارگری بندر امام مطالبات کارگران را به اداره کار ارجاع داد

به دنبال برگزاری دو تجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری بندر امام و ماهشهر که در هلدینگ خلیج فارس مشغول به کار بودند، کمیسیون کارگری این شهر مطالبات کارگران را به اداره کار ارجاع داد.

کمیسیون کارگری با حضور معاون سیاسی فرماندار، معاون اطلاعات شهرستان، قائم مقام حراست وزارت نفت، رئیس حراست ارشد سازمان منطقه ویژه، سرپرست و کارشناسان اداره کار منطقه ویژه، اداره کار شهرستان ماهشهر، قائم مقام مدیرعامل بندرامام، مدیر منابع انسانی بندرامام، مدیر روابط عمومی بندر امام و سه نفر از نمایندگان کارگران هلدینگ خلیج فارس برگزار شده بود.

در این جلسه، مطالبات و خواسته های قانونی کارگران به این شرح اعلام شد: «اجرای صحیح طرح طبقه بندی مشاغل، فوق‌العاده انگیزشی رفاهی، فوق‌العاده عمومی، استفاده از خدمات رفاهی، فرهنگی، آموزشی، ورزشی، اصلاح نوع قرارداد از حجمی به غیرحجمی مستمر، وام ودیعه مسکن، کارانه تولید، وام دو برابر بیس حقوقی»

به گفته کارگران، اداره کار سازمان منطقه ویژه ملزم شده است تا خارج از نوبت، مطالبات را با حضور نمایندگان کارگر و با ارائه ادله قانونی از طرف نمایندگان بررسی و در مدت یک ماه از زمانی که لایحه نمایندگان به اداره کار تحویل داده شد نظر کارشناسی خود را به کمیسیون کارگری شهرستان اعلام کند.

یک سال معوقه حقوق

کارگران شهرداری اندیمشک در استان خوزستان دست‌کم یکسال دستمزد طلبکارند. یکی از آنها می‌گوید: «از سال ۹۹ دست‌کم ۱۱ماه حقوق کارگران پرداخت نشد. دلیلش را عدم تامین بودجه اعلام کرده‌اند. حقوقی هم که حالا پرداخت می‌شود، در واقع مربوط به‌سال گذشته ‌است. شهرداری در سال ۱۴۰۰ هم بدهکار کارگران است.»

۲۰ ماه معوقات مزدی کارگران شهرداری آبژدان

نیروهای شهرداری «آبژدان اندیکا» از شهرهای استان خوزستان، نسبت به معوق ماندن بیست ماه حقوق و دستکم ده ماه بیمه خود، اعتراض کردند. یکی از معترضان به رسانه‌های محلی گفته است: «این همه مدت تحمل کردیم، وضعیت بهتر که نشد هیچ، بدتر هم شده است. بیست ماه بدون حقوق بودن در این وضعیت اقتصادی فاجعه است. ما پنجاه نفر نیروی اداری و خدماتی هستیم که کمتر از پایه حقوق اداره کار به ما می‌دهند. همین حقوق را هم از اسفندماه ۱۳۹۷ طلب داریم. اعتصاب و تجمعات پیاپی ما مقابل فرمانداری و استانداری خوزستان هم بی نتیجه بوده است»

تجمع کارگران شهرداری خرمشهر

کارگران شهرداری خرمشهر روز پنجشنبه ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰، در این شهر تجمع کردند. تجمع این کارگران، در اعتراض به عدم دریافت ۶ ماه مطالبات مزدی آنها صورت گرفته است. در روزهای گذشته کارگران تنظیف و حمل زباله برخی مناطق شهرداری خرمشهر نیز برای وصول مطالبات معوقه خود دست به اعتراض صنفی زده‌‌ و به نشانه اعتراض از جمع‌آوری زباله‌های برخی مناطق این شهر خودداری کرده‌اند.

 

پرداخت بخشی از معوقات کارگران شهرداری کوت عبدالله

به دنبال سفر نمایندگان کارگران شهرداری کوت عبدالله به تهران برای پیگیری و رفع مشکلات، یک ماه از مطالبات مزدی معوق این کارگران به حساب‌شان واریز شده است.

نمایندگان کارگران این شهرداری در روزهای قبل با سفر به تهران، توانستند در ارتباط با وضعیت نامناسب خود با مقامات صحبت کنند.آنها در این سفر با دفتر رئیس جمهور، دفتر رئیس قوه قضاییه و نماینده کارون در مجلس دیدار کردند.کارگران امیدوارند بقیه معوقات مزدی آنها هم پرداخت و عقب‌ماندگی‌های بیمه‌ای نیز برطرف شود.

اعتصاب در پتروشیمی غدیر

دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان، از اعتصاب کارگران پتروشیمی غدیر و‌ عدم‌دسترسی به مدیرعامل این شرکت خبر داد. او در ادامه خواستار تحقق وعده‌ رئیس جمهور برای برکناری مدیران غیرساکن شرکت‌های صنعتی این استان شد‌.

اخراج سه کارگر با سابقه سیمان کارون

سه کارگر کارخانه «سیمان کارون» بعد از سالها کار در این واحد تولیدی، اخراج شدند. منابع کارگری در کارخانه با اعلام این خبر گفته‌اند: «از ابتدای مهرماه سال جاری، سه کارگر پیمانکاری این کارخانه با دستور کتبی کارفرما اجازه ورود به محل کار خود را ندارند. اخراج این سه نفر به پیگیری مطالبات صنفی برای یکی از همکارانی که بر اثر حادثه کار فوت شده، مربوط است.»

به گفته کارگران: «روز ۱۵ خردادماه سال جاری «حسن اسکندری» از کارگران این کارخانه که در واحد برق مشغول بود، حین کار در پست ۱۳۲ اصلی برق کارخانه بر اثر برق گرفتگی دچار حادثه شد. او در جریان اعزام به مرکز درمانی مسجد سلیمان در میانه راه جان خود را از دست داد. بعد از این حادثه و ورود مراجع قضایی و بازرسی اداره کار به پرونده علت مرگ این کارگر، سه همکار واحد برق، به درخواست اداره کار شهرستان برای دادن توضیحات به بازرسی اداره کار فراخوانده و توضیحاتی را ارائه کردند. به همین دلیل کارفرما به بهانه‌های مختلف این سه کارگر متخصص در واحد برق را به خاطر شهادت در مراحل دادرسی پرونده، بیکار کرده است.»

مدیرعامل شرکت سیمان کارون در واکنش به بیکار شدن سه کارگر واحد برق کارخانه به ایلنا گفته است: «آنها اخراج نشده‌اند. با اتمام قرارداد کارشان تعدیل شده‌اند.»

بدون دریافت حقوق کار می‌کنیم

کارگران شهرداری دشت آزادگان در استان خوزستان دو ماه دستمزد طلبکارند. آنها با اعلام این موضوع به ایلنا گفته‌اند: «در این اوضاع اقتصادی و علی‌رغم وجود تهدید کرونا، مسئولان شهری به پرداخت به موقع حقوق کارگران بی‌اعتنا هستند و ما با همه سختی‌ها مجبوریم بدون دریافت حقوق کار کنیم.»

تجمع خانواده کارگران شهرداری منطقه ۶ اهواز

خانواده‌ کارگران شهرداری منطقه ۶ اهواز روز شنبه ۱۷ مهرماه  در اعتراض به عدم پرداخت حقوق‌ها مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. کارگران خدمات شهری منطقه شش، به نشانه اعتراض به تاخیرهای طولانی مدت در پرداخت حقوق های خود، از چهار روز قبل از این تجمع دست از کار کشیده و از جمع‌آوری زباله‌ها خودداری کردند. این مساله منجر به انباشت زباله در منطقه شش شهر اهواز شده است.

اعتصاب و راهپیمایی کارگران پیمانی نفت و گاز و پتروشیمی

نیروهای ارکان ثالث شاغل در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی از جمله هلدینگ خلیج فارس، برای مطالبه تبدیل وضعیت نیروها و حذف پیمانکاران با برگزاری دو تجمع در خیابان‌های بندر ماهشهر راهپیمایی کردند.

این اعتراض در جهت مطالبه اجرای قانون ماده ۳۸ قانون کار جمهوری اسلامی و ماده ۲۷ مقررات اشتغال در مناطق ویژه اقتصادی و مقاوله نامه بنیادین شماره ۱۰۰ ILO (سازمان بین‌المللی کار) مبنی بر حقوق مساوی برای کار مساوی در یک کارگاه و تبدیل وضعیت نیروهای ارکان ثالث به قرارداد مستقیم با کارفرمایان، با حضور دست‌کم چهارصد نفر، از دوازدهم مهرماه آغاز شده است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.