اسماعیل قاآنی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران
این خبر حاکی از آنست که: جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در گفت و گو با یک خبرگزاری ایرانی تایید کرد که نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در حوادث سوریه دخالت کرده اند ولی گفت که این دخالت برای جلوگیری از «کشتار مردم» بوده است.
اسماعیل قاآنی در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری ایسنا با اشاره به «حضور موثر نیروی قدس سپاه پاسداران در سوریه» گفت: «تا وقتی که در سوریه نبودیم کشتارهای مردم آن توسط معارضین زیاد بود اما با حضور جمهوری اسلامی به طور فیزیکی و غیر فیزیکی جلوی کشتارهای بزرگ در سوریه گرفته شد.»
سردار پاسدار قاآنی تصریح کرد: «با وجود تمام اشکالاتی که دولت سوریه دارد و ما برای رفع آنها متذکر بوده ایم، اما سوریه جغرافیای مقاومت است و علت فشارهای آمریکا و اسرائیل به این دلیل است که دیدند تصرف آن امکان پذیر نیست.»
لحظاتی پس از انتشار این گفت و گوی اختصاصی، لینک آن در سایت خبرگزاری ایسنا از دسترس خارج شد. با این حال دیگر سایت های ایرانی اصل این خبر را انتشار داده اند.
این نخستین بار است که یک فرمانده ارشد سپاه پاسداران گزارش منابع غربی درباره دخالت نیروهای نظامی ایران در سرکوب مردم سوریه را تایید می کند. تا پیش از این مقام های وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی هر گونه دخالت تهران در امور سوریه را رد می کردند و کشتار مردم سوریه را به مخالفان و نیروهای القاعده نسبت می دادند.
نا آرامی های سوریه و اعتراض ها به رژیم بشار اسد که بیش از یکسال است ادامه دارد دستکم ده هزار کشته بر جای گذاشته است.
ایالات متحده آمریکا در ماه های گذشته بارها سپاه پاسداران ایران بویژه شاخه برون مرزی آن، نیروی قدس، را متهم کرده بود که علاوه بر دخالت مستقیم در سرکوب های سوریه، «تجهیزات الکترونیک بسیاری» را با هدف مقابله کاراتر نیروهای امنیتی سوریه بر صد مخالفان در اختیار دمشق قرار داده است.
روزنامه واشینگتن پست اسفندماه گذشته به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکا گزارش داد که دخالت نیروهای سپاه پاسداران ایران برای سرکوب ناآرامیهای سوریه و از بین بردن کانونهای مقاومت علیه نیروهای نظامی تحت فرمان بشار اسد، «بسیار گسترده» است.
به نوشته این روزنامه، در کنار فرماندهان سپاه که با حضور در سوریه به این کشور مشورت میدهند، اسلحه، مهمات و همچنین پول نقد زیادی از سوی ایران در اختیار سوریه قرار گرفته است.
این روزنامه افزوده بود که در تابستان سال ۱۳۹۰ دستکم پنج میلیارد دلار با «فرمان آیتالله خامنهای» به سوریه داده شد.
در ماه های اخیر گزارش های مختلفی درباره دیدارهای قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس، از سوریه منتشر شده است که هدف از آن اعلام حمایت از رژیم بشار اسد و هماهنگی میان نیروهای امنیتی سوریه برای برخورد با مخالفان حکومت عنوان شده است.
وزارت خزانهداری آمریکا قاسم سلیمانی و محسن چیذری، یکی از فرماندهان ارشد نیروی قدس را به دلیل دخالت در سرکوب مردم سوریه در فهرست تحریم خود قرار داده است.
مقام های جمهوری اسلامی در یکسال گذشته نا آرامی های سوریه را بخشی از «توطئه آمریکایی- صهیونیستی» برای ساقط کردن حکومت بشار اسد و شکست خط جبهه مقاومت علیه اسرائیل توصیف کرده اند.
آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، در دیدار دهم فروردین ماه خود با رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، گفت که «ایران قویاً با هر طرحی که آمریکاییها در ارتباط با مسایل سوریه مبدع آن باشند مخالف است.»
وی تاکید کرده بود که «ایران از سوریه به دلیل حمایت از خط مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی دفاع خواهد کرد.»
روز سی ام دی ماه نیز علی اکبر ولایتی، مشاور آیت الله خامنه ای در دیدار شماری از سفیران خارجی در تهران گفت: «ما در جمهوری اسلامی ایران اعتقاد داریم که توطئه ای بین المللی علیه سوریه وجود دارد. سوریه خط قرمز ماست و ما به کسی از طرف های منطقه ای و بین المللی اجازه نمی دهیم که با هدف براندازی نظام آن، در آن دخالت کنند.»
حوادث سوریه در دو روز اخیر و به دنبال کشتار ۹۲ نفر از مردم شهر حوله وارد مرحله تازه ای شده است. این کشتار که به گفته رییس ناظران سازمان ملل از سوی نیروهای دولت بشار اسد صورت گرفته است با محکومیت شدید بین المللی روبرو شده است.
از: رادیو فردا