دولت رئیسی با افزایش تعرفه‌های پزشکی موافقت کرد

دوشنبه, 5ام اردیبهشت, 1401
اندازه قلم متن

ویزیت پزشک فوق تخصص به حدود ۳۰۰ هزار تومان رسید

IRIB

هیئت دولت با افزایش تعرفه‌های پزشکی در بخش‌های دولتی و خصوصی موافقت کرد. به گفته بهرام‌ عین‌اللهی، وزیر بهداشت، با مصوبه جدید هیئت دولت، تعرفه بخش دولتی ۱۹.۵ درصد و تعرفه بخش خصوصی ۲۴ درصد بیشتر شد.

ابراهیم رئیسی خرداد ۱۴۰۰ در جریان تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری، وعده داد که هزینه‌های درمان از جیب مردم را به نصف کاهش دهد و حالا  کمتر از  یک سال پس از این وعده، تعرفه‌های پزشکی در بخش‌های خصوصی و دولتی افزایش یافته‌ و قیمت بیشتر اقلام دارویی نیز در ماه‌های گذشته چندین برابر شده‌اند.

وزیر بهداشت توپ افزایش تعرفه‌های پزشکی را در زمین سازمان‌های بیمه‌گر و نظام پزشکی انداخت؛ با این حال تایید کرد که این مسئله ابتدا در سازمان برنامه‌وبودجه بررسی شده و سپس هیئت دولت نیز با آن موافقت کرده است.

بر اساس نرخ‌های جدید، ویزیت پزشک عمومی در سال ۱۴۰۱ حدود ۸۵ هزار تومان است. برای مراجعه به پزشک متخصص هم حداقل باید ۱۲۰ هزار تومان پرداخت و تعرفه‌ پزشک فوق تخصص هم ۱۶۰ هزار تومان است. البته این‌ها تعرفه‌های بخش دولتی‌اند؛ وگرنه در بخش خصوصی برای مراجعه به پزشک عمومی باید بیش از ۱۸۰ هزار تومان پرداخت کرد. تعرفه پزشک متخصص نیز ۲۴۵ هزار تومان است و هر بار مراجعه به پزشک فوق تخصص هم حدود ۳۰۰ هزار تومان تمام می‌شود.

با تعرفه‌های کنونی، دریافت خدمات درمانی برای بسیاری ازاقشار کم‌درآمد ناممکن می‌شود و بعید نیست که برخی بیماران مجبور شوند به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه‌ها، روند درمان خود را متوقف کنند.

سوی دیگر این ماجرا، جامعه پزشکی ایران قرار دارد که می‌گوید تعرفه‌های پزشکی باید مطابق با رشد صعودی نرخ تورم، افزایش یابند. سازمان نظام پزشکی پیش‌تر اعلام کرده بود که با توجه به نرخ تورم ۴۵ درصدی، تعرفه‌های پزشکی باید دست‌کم ۶۰ درصد بالا رود. علی سالاریان، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی، تعرفه‌های پزشکی در سال ۱۴۰۱ را با در نظر گرفتن نرخ تورم، «اجحاف» در حق جامعه پزشکی خواند و گفت: «دولت در این سال‌ها بر اساس هزینه خود، خدمات پزشکی را دستوری قیمت‌گذاری کرد که به تنزل خدمات پزشکی، مهاجرت پزشکان، تغییر شغل پزشکان و تخلف در این زمینه منجر شد.»

دولت ابراهیم رئیسی از یک‌سو با قیمت‌گذاری دستوری نارضایتی اعضای جامعه پزشکی را افزایش می‌دهد و از سوی دیگر برخلاف وعده‌هایش، برای کاهش نرخ خدمات درمانی از جیب مردم اقدام موثری انجام نمی‌دهد.

پیش‌تر سیدموید علویان، رئیس نظام پزشکی تهران، با کنایه، به پنهان شدن دولت پشت پزشکان اشاره کرده و گفته بود: «مردم توان پرداخت ندارند و لذا باید خدمات را ارزان دریافت کنند اما این ارزانی باید از جیب پزشکان پرداخت شود چرا که بیمه‌ها حاضر نیستند بهره‌وری خود را افزایش دهند.»

از: ایندیپندنت 

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.