مهردادحجتی: جای خالی رسانه‌های مستقل

شنبه, 9ام آذر, 1392
اندازه قلم متن

مهردادحجتی، استاد دانشگاه

وعده داده بود، صدروز دیگر سر قرار می‌آید؛ که آمد. وقتی آمد، مرتب و تمیز بود. متین و مودب نشست و ‌رو به مردم سخن گفت. هرچند کاستی‌هایی هم داشت. اما هرچه بود به دل نشست و کسی را نیازرد و اگر هم آزرد آنهایی را که آمارشان را برملا کرده بود. آن‌هم نه یک‌تومان و صدتومان که هزاران‌ میلیون ‌تومان، آمار که خوانده شد همه را حیرت‌زده کرد. ولو اینکه پیش‌تر اینجا و آنجا شنیده شده بود، اما باز شنیدنش ویران‌کننده بود آن‌هم وقتی رقم‌پشت‌رقم خوانده شد و ما حیرت‌زده نشستیم و خشم فرو خوردیم که در این سال‌ها بر ما چه گذشت؟… فارغ از حال ‌وهوای نشست، می‌توان گزارش صدروزه رییس‌جمهور را از دو منظر بررسی کرد:

نخست: این اقدام- ارایه گزارش به مردم- نشان از اراده دولت برای منظم پیش‌بردن برنامه‌ها دارد ولو اینکه نمادین هم بوده باشد قابل احترام است.

چون خواسته توقعی که خود ایجاد کرده است را پاسخگو باشد. هر چند پرده از ویرانی‌هایی برداشت که پیش‌تر از مجاری دیگر رسانه‌ای شده بود.

دوم: رییس‌جمهور بیش از آنکه در این گزارش به دستاوردهای صدروزه دولت خود بپردازد به میراث برجای مانده از دولت پیشین پرداخت؛ کاری که می‌توانست در همان هفته‌های نخست در دست گرفتن سکان قوه‌ مجریه انجام دهد. ایشان جز چند دستاورد آشنا که پیش‌تر مردم از آن آگاه شده بودند- نظیر بازگشایی «خانه سینما» و توافق هسته‌ای- به دستاورد دیگری که حاصل عملکرد صدروزه دولت باشد اشاره نکرد. او در واکنش به پرسشی که در خصوص ادعای مهار تورم بود، پاسخ روشنی نداد.

چنانکه نتوانست درباره چگونگی برچیدن «فضای امنیتی» از جامعه نیز پاسخ روشنی دهد. در خصوص حوزه فرهنگ هنوز دست روحانی خالی است. او نتوانسته است ظرف صدروز گام موثری در جهت بازشدن فضای فرهنگی بردارد. هرچند تلاش‌هایی شده است تا برخی «ممنوع‌القلم‌ها، سریع‌القلم» شوند، اما لابد رییس‌جمهور محترم می‌داند با رفع توقیف از چند فیلم یا کتاب نمی‌توان «استقرا» کرد گشایشی در حوزه فرهنگ رخ داده که اگر این‌چنین بود، امروز باید شاهد انتشار روزنامه‌های مستقل بیشتری می‌بودیم نه جلوگیری از نشر روزنامه‌های در حال انتشار. فضای رسانه‌ای هنوز تاحد زیادی، متاثر از همان فضای پیشین است با این تفاوت که با دولت جدید بیشتر احساس همدلی و همراهی شده است. اما آیا آقای روحانی خود را بی‌نیاز از این حمایت دیده که بی‌اعتنا به تاثیر رسانه‌های مستقل، فقط با رسانه ملی همنشین شده است؟ این انتظار هنوز از رییس‌جمهور وجود دارد تا در نشستی دیگر، این‌بار با جمعی از نمایندگان مطبوعات به برخی پرسش‌های مطرح در سطح جامعه پاسخ دهند؛ پرسش‌هایی که هیچ‌گاه از زبان مجریان رسانه ملی شنیده نشد. تا شاید این‌بار مردم بیشتر دستگیرشان شود، در این صدروز، چه گذشته است. آیا به‌راستی آنچنان که ایشان گفت؛ «طلوع صبح» نزدیک است؟
از: شرق


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.