رئیس سازمان زندانهای جمهوری اسلامی میگوید شمار زندانیان در ایران بالاتر از حد میانگین جهانی است. او در توضیح روشها برای پایینآوردن ورودی زندانها میگوید جمهوری اسلامی در تولید پابندهای الکترونیکی خودکفا شده است.
غلامعلی محمدی، رئیس سازمان زندانهای جمهوری اسلامی به تازگی با حضور در برنامهای تلویزیونی درباره عملکرد این سازمان توضیحاتی ارائه کرده است. این مقام مسئول از جمله با اشاره به اقدامات سازمان زندانهای کشور در حوزه تامینی و تربیتی با تأکید بر “احترام به حقوق زندانی، کرامت، شأن و منزلت” او، میگوید: «کار اصلی ما مدیریت روابط انسانی است.»
اظهارات رئیس سازمان زندانهای جمهوری اسلامی در حالی صورت گرفته است که نحوه عملکرد این سازمان در دورههای مختلف مورد انتقاد جدی سازمانهای حقوق بشری بوده است.
چند ماه پیش گزارشگران بدون مرز در بیانیهای به شرایط نگهداری زنان زندانی در زندان قرچک اعتراض و اعلام کرده بود، وضعیت زندانیان در این زندان “غیرانسانی و ناگوار” است.
از مباحثی که رئیس سازمان زندانهای ایران در این برنامه تلویزیونی به آن اشاره کرده “تراکم جمعیت کیفری” است. رئیس سازمان زندانهای جمهوری اسلامی گفته است: «جمعیت کیفری ما نسبت به کل جمعیت کشورعدد بالایی دارد و این نشان میدهد که ما در جمهوری اسلامی بالاتر از حد میانگین جهانی، زندانی در زندانهای کشور داریم.»
رئیس سازمان زندانهای جمهوری اسلامی در بخش دیگری از اظهاراتش به بحث استفاده از پابندهای الکترونیک در ایران پرداخت و با بیان اینکه در حال حاضر “بحث روز” بحث استفاده از پابندهای الکترونیک است، گفت: «زندان و حبس چیزی جز محدود کردن فرد نیست. بنابراین زندان موضوعیت ندارد. موضوع مهم، حبس و محدودیت است. ما در حال حاضر به خودکفایی رسیدیم و میتوانیم این محدودیت را با استفاده از ابزارهای نوین و به صورت مجازی ایجاد کنیم.»
غلامعلی محمدی مدعی است، جمهوری اسلامی با بهرهمندی از فناوریهای نوین و تکنولوژی روز قادر به ایجاد “زندان مجازی” شده است.
بنا بر گفتههای غلامعلی محمدی، محکومین و زندانیانی واجد شرایط استفاده از پابندهای الکترونیکی هستند که جرایم سبک مرتکب شدهاند و حضورشان در جامعه مخل نظم و امنیت نیست.
رئیس سازمان زندانهای جمهوری اسلامی همچنین گفته است، استفاده از پابندهای الکترونیک یک “ارفاق قانونی” است.
استفاده از پابند الکترونیکی به عنوان یکی از “سامانههای نظارت و مراقبت الکترونیکی” یکی از روشهایی است که قوه قضاییه جمهوری اسلامی چندی است در تلاش برای پایین آوردن ورودی زندانها تأکید ویژهای بر آن میکند.
رئیس سازمان زندانها اکنون از تولید انبوه پابند الکترونیکی خبر داده و گفته است: «در سه ماهه اخیر نسبت به گذشته بهرهمندی از پابندهای الکترونیک به دو برابر رسیده است.»
در این گفتوگوی تلویزیونی آماری نیز درباره وضعیت تاهل زندانیان ارائه شد. بنا بر این آمار، حدود ۶۰ درصد زندانیان متاهل و مابقی مجردین و یا افرادی هستند که متارکه کرده و یا همسرانشان فوت کرده اند.
از: دویچه وله