رزمایش نظامی ایران- چین و روسیه در حیاط خلوت آمریکا

چهارشنبه, 15ام تیر, 1401
اندازه قلم متن

رزمایش نظامی ایران- چین و روسیه در حیاط خلوت آمریکا

این نخستین بار در تاریخ است که قرار است واحدهایی از نیروی دریایی ایران، در چند ده کیلومتری آب های آمریکا در نیمکره غربی و در یک رزمایش نظامی شرکت کند.
 

برای نخستین بار در تاریخ، نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران ماه آینده میلادی در رزمایشی مشترک با چین و روسیه و ۱۰ کشور دیگر در آب های نیمکره غربی و در حیاط خلوت آمریکا حضور خواهد یافت.

به گزارش عصرایران، بر اساس گزارش وبگاه اندیشکده ” مرکز جامعه آزاد امن”، در اواسط ماه میلادی آینده (ماه اوت) آب های ونزوئلا قرار است میزبان بازی های جنگی نیروهای دریایی چند کشور از جمله ایران، روسیه و چین باشد.


بر اساس گزارش وبگاه “واشنگتن فری بیکون”، اندیشکده “مرکز جامعه آزاد امن” در گزارش خود تاکید کرده: این بازی‌های جنگی که به عنوان رقابت “تک تیرانداز مرزی” شناخته می‌شود، نشان دهنده آن است که دشمنان آمریکا از سراسر جهان در حال متحد شدن هستند و “آماده می‌شوند تا با صدای بلند اعلام کنند که منطقه آماده پذیرش نیروی چندقطبی است.”

ارتش روسیه نیز برای نخستین بار آماده می‌شود تا واحدهای دریایی خود را به این رزمایش مشترک اعزام کند. این در حالی است که طی ۵ ماه گذشته روسیه بر سرجنگ اوکراین با غرب سرشاخ شده است.

 

رزمایش نظامی ایران- چین و روسیه در حیاط خلوت آمریکا

این نخستین بار در تاریخ است که نیروهای روسیه، ایران و چین چنین رزمایشی را در چند ده کیلومتری مرزهای آبی آمریکا و در حیاط خلوت این کشور برگزار می کنند.

همچنین این نخستین بار در تاریخ است که قرار است واحدهایی از نیروی دریایی ایران، در چند ده کیلومتری آب های آمریکا در نیمکره غربی و در یک رزمایش نظامی شرکت کند.


ایالات متحده آمریکا به لحاظ تاریخی آمریکای لاتین و حوزه کاراییب را حیاط خلوت خود دانسته و نسبت به حضور نظامی دیگر کشورها در این منطقه به شدت حساس است.


در سال ۱۹۶۲ و در دوران جنگ سرد، آمریکا بر سر استقرار سامانه های موشکی شوروی سابق در کشور کوبا، تا آستانه یک جنگ هسته ای ویرانگر پیش رفت و به مسکو اولتیماتوم حمله هسته ای داد.


بنا بر گزارش واشنگتن فری بیکون، این رزمایش کشورهای رقیب آمریکا در نیمکره غربی یکی از آشکارترین نشانه‌ها است که نشان می‌دهد ائتلاف دولت‌های ضد آمریکا در آمریکای لاتین برای تقویت روابط با روسیه، چین و ایران تلاش می‌کنند.


نیکولاس مادورو رییس جمهوری ونزوئلا اخیرا یک سفر رسمی به خاورمیانه انجام داد و طی آن یک قرارداد راهبردی۲۰ ساله با ایران امضا کرد که زمینه همکاری های اقتصادی و نفتی دو کشور تحت تحریم آمریکا را فراهم می کند.


ایران همچنین در سال‌های گذشته توافق های راهبردی ۲۰ ساله با چین و روسیه هم امضا کرده است.


کشور‌های آمریکای لاتین نیز در حال امضای قرارداد‌های نظامی با روسیه هستند.

“جوزف هومیر”، تحلیلگر امنیت ملی آمریکا در این باره معتقد است:” با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کاراییب، ما در معرض خطر تضعیف مشروعیت اخلاقی دموکراسی‌ها در آمریکای لاتین قرار داریم.”


همچنین نشانه‌هایی وجود دارد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، در حال تقویت حضور خود در آمریکای لاتین است.

همزمان با افزایش روابط نظامی و اقتصادی ایران و ونزوئلا، “دانیل اورتگا”، رئیس جمهور نیکاراگوئه پیمانی نظامی را با روسیه تمدید کرد که “به سربازان، هواپیما‌ها و کشتی‌های روسیه اجازه گشت زنی در مرز‌های این کشور و انجام تمرین‌های آموزش نظامی مشترک را می‌دهد.” این توافقنامه نظامی در بحبوحه جنگ روسیه با اوکراین امضا شده و نشان می‌دهد که حضور در آمریکای لاتین همچنان اولویتی برای مسکو است.

عکس آرشیوی/ رزمایش سال گذشته دریایی مشترک بین ایران، روسیه و چین در آب های دریای عمان

رزمایش نظامی ایران- چین و روسیه در حیاط خلوت آمریکا


چین نیز در سال های گذشته در این منطقه فعال بوده است، اگرچه تلاش‌های پکن تا کنون توجه رسانه‌ای چندانی به خود جلب نکرده است.


“وانگ یی” وزیر امور خارجه چین ماه گذشته در جریان سفر خود به آمریکای لاتین چندین قرارداد اقتصادی با اروگوئه، نیکاراگوئه و اکوادور امضا کرد.


دولت چین طرح “کمربند و جاده ” خود را تا آمریکای لاتین گسترده و به دنبال یافتن شرکای جدید در این منطقه همچون آرژانتین است.


آرژانتین علاوه بر مشارکت در این طرح، اخیرا در کنار ایران درخواست عضویت در اتحادیه “بریکس” را داده که نزدیک به نیمی از جمعیت جهان (چین، هند، روسیه، برزیل و آفریقای جنوبی) را در خود جای داده است.

چین در کنار روسیه با چراغ خاموش در حال دلارزدایی از اقتصاد جهانی است و اخیرا با یک بانک مستقر در سوییس توافق‌ نامه‌ای را امضا کرده که به موجب آن در کنار اندونزی، مالزی، هنگ‌کنگ، سنگاپور و شیلی یک ذخیره ارزی بر اساس واحد پول ” یوان” به منظور مقابله با دلار آمریکا ایجاد کند.

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.