در ادامه درخواستها به منظور صادر نکردن ویزا برای حضور ابراهیم رئیسی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، ۵۲ عضو دموکرات و جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا نیز در نامهای از جو بایدن خواستند از صدور ویزا برای ابراهیم رئیسی جلوگیری کند
این قانونگذاران آمریکایی به حضور رئیسی در هیات تصمیمگیر درباره اعدام دستهجمعی زندانیان سیاسی در سال ۶۷ موسوم به «هیات مرگ» اشاره کردند.
کارزار جلوگیری از صدور ویزای آمریکا برای ابراهیم رییسی
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) September 9, 2022
گفتوگو با لادن بازرگان، کنشگر و فعال سیاسی pic.twitter.com/ZBypYoSVbM
تلاش جمهوری اسلامی برای ترور مقامات سابق دولت آمریکا از جمله جان بولتن، مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید، دیگر موضوع مطرح شده در این نامه است.
پیش از این نیز تعدادی از سناتورهای جمهوریخواه آمریکا از بایدن خواسته بودند به ابراهیم رئیسی و هیات همراه او برای سفر به نیویورک ویزا ندهد.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا نیز پیش از این به ائتلاف گروههای حقوق بشری و قانونگذاران جمهوریخواه برای جلوگیری از صدور ویزای آمریکا برای ابراهیم رئیسی پیوسته بود.
در همین حال کمپینی نیز با عنوان «کمیته نه به حضور آیتالله قتل عام در سازمان ملل» از سوی ایرانیان تشکیل شده است.
گردانندگان این کمیته یادآوری کردهاند که رئیسی علاوه بر نقش داشتن در اعدامهای سال ۶۷، در زمان سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ هم رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی بوده و نقش پررنگی در کشتار و سرکوب معترضان داشته است.
کارزار جلوگیری از صدور ویزای آمریکا برای ابراهیم رییسی
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) September 9, 2022
کاظم کازرونیان، رییس دانشکده مهندسی دانشگاه کنتیکت pic.twitter.com/iCoqZxcIBk
همچنین سازمان جوامع ایرانیان آمریکایی از گروههای همسو و نزدیک به سازمان مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت ایران، در حد فاصل کنگره آمریکا و برج یادبود واشینگتن، نمایشگاهی درباره اعدامشدگان سال ۶۷ برگزار کرده و تصاویر دو هزار نفر از جانباختگان در آن جا نصب شده است.
سازمان جوامع ایرانیان آمریکایی از دولت آمریکا خواسته است به ابراهیم رئیسی برای سفر به آمریکا و شرکت در نشست سازمان ملل ویزا ندهد.
در درخواستها برای عدم صدور ویزا برای ابراهیم رئیسی به حکم حبس ابد صادر شده از سوی دادگاه سوئد برای حمید نوری، دادیار سابق زندان گوهردشت و متهم به مشارکت در اعدام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ نیز اشاره شده است.
در سال ۶۷ به دنبال صدور فرمان روحالله خمینی تحت عنوان فتوا، چند هزار نفر از زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندانهای جمهوری اسلامی مخفیانه اعدام و در گورهای جمعی دفن شدند.
ابراهیم رئیسی، یکی از دستاندرکاران این اعدامها در قالب هیات رسیدگی به وضعیت زندانیان بود که با عنوان «هیات مرگ» شناخته میشود.
رئیسی پس از اعلام پیروزی او در انتخابات نمایشی ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، گفت از ابتدای مسوولیتش در دستگاه قضایی، «مدافع حقوق بشر» بوده و «باید مورد تقدیر و تشویق» قرار بگیرد.
گروهی از ایرانیان مقیم آمریکا از جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا خواستند که برای ابراهیم رییسی ویزای ورود به این کشور صادر نشود
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) September 9, 2022
گزارش محمد حیدری، ایران اینترنشنال pic.twitter.com/3vQKHBuf4j
از: ایران اینترنشنال