شعار ”ژن، ژیان، ئازادی” شامگاه سهشنبه ۲۲ آذرماه بر دروازه براندنبورگ در برلین، پایتخت آلمان نورپردازی شد.
نوربرت روتگن، نماینده پارلمان آلمان که کفالت توماج صالحی را نیز برعهده گرفته از شهرداری برلین بخاطر این اقدام تشکر کرد.
نهاهای حقوق بشری درباره احتمال اعدام قریبالوقوع زندانیانی که در خیزش مردمی بازداشت شدهاند، هشدار میدهند.
در همین خصوص، کانون حقوق بشر ایران در یک خبر فوری از احتمال اعدام محمد بروغنی و ماهان صدارت خبر داد. این کانون نوشته است “مردم فراخوان دادند که در مقابل زندان تجمع کنند”.
اعتصاب غذای زندانی محکوم به اعدام
“انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران (آداپ)” گزارش داده سهند نورمحمدزاده که به اتهام محاربه به اعدام محکوم شده، از روز دوشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۱ در اعتراض به این حکم دست به اعتصاب غذا زده است.
این جوان ۲۵ ساله به اتهام “کندن نرده و آتشزدن سطل زباله” به “محاربه” متهم شده و حکم اعدام دریافت کرده است.
نماینده پارلمان آلمان کفالت براداران کرد را بر عهده گرفت
هاکان دمیر، نماینده ترکتبار پارلمان آلمان کفالت برادران کرد فرزاد و فرهاد طهزاده از اشنویه را به عهده گرفت.
او در پیامی توییتری ضمن ابراز همبستگی با خیزش مردمی ایران گفته است که به عنوان نماینده پارلمان آلمان به سفارت جمهوری اسلامی نامه نوشته و خواسته است برادران طهزاده را اعدام نکنند.
یک روز پیشتر منبعی نزدیک به خانواده فرهاد و فرزاد طهزاده، خبر داد که قرار است این دو برادر کرد زندانی روز چهارشنبه ۲۳ آذر اعدام شوند.
این دو برادر در جریان اعتراضات سراسری در ماه مهر و آبان در اشنویه دستگیر و در دادگاه انقلاب ارومیه محاکمه شدهاند. منابع کردی پیشتر گفتهاند که حکم، ۱۵ آذر و بدون حضور آنها در محکمه صادر شده است.
هرانا: ۴۹۳ کشته و ۱۸۴۲۴ بازداشتی
هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران تازهترین آمار خود را در ارتباط با خیزش مردمی به روزرسانی کرد.
طبق یافتههای این منبع حقوق بشری، شمار کشتهشدگان از ۲۶ شهریور تا ۲۲ آذر ۱۴۰۱، به ۴۹۳ نفر و تعداد بازداشتیها نیز به ۱۸ هزار و ۴۲۴ نفر رسیده است.
در این گزارش به بازداشت ۶۳۲ دانشجو اشاره شده و آمده است که دستکم ۱۴۴ دانشگاه نیز در این مدت صحنه تجمعهای اعتراضی دانشجویان بوده است.
آمار هرانا نشان میدهد شمار کشتهشدگان روز به روز افزایش مییابد و دستگیری دانشجویان به ویژه در ۱۱ روز گذشته فزونی یافته است.
بیانیه انجمن قلم آلمان در دفاع از توماج صالحی و سامان یاسین
انجمن قلم آلمان در بیانیهای دستگیری توماج صالحی و سامان یاسین، رپرهای ایرانی را محکوم کرد.
این انجمن از قول توماج صالحی مینویسد “فردا که میمیرم برای من گریه نکن چرا که امروز پیشم نبودی”. انجمن قلم در پایان بیانیه خود تاکید کرد: «توماج و صالح ما در کنار شما هستیم.»
بررسی اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل
سرکوب شدید نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی نه تنها اعتراضات را کم نکرده بلکه سبب تداوم بیشتر آن شده و انزوای بیشتر جمهوری اسلامی را در سطح بینالمللی به همراه داشته است.
از جمله جدیدترین تلاشها در این زمینه، قرار است روز چهارشنبه ۲۳ آذر طرح اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل بررسی شود و قطعنامه اخراج ایران از این کمیسیون به رای گذاشته شود.
پیشتر ۱۳ نهاد حقوق بشری با انتشار بیانیهای مشترک خطاب به شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل خواستار آن شدند تا عضویت جمهوری اسلامی در کمیسیون مقام زن سازمان ملل لغو شود.
از: دویچه وله