«زن‌کشی اجتماعی» در افغانستان: بازتاب محدودیت‌های تازه وضع‌شده طالبان بر زنان در رسانه‌های فرانسه

پنجشنبه, 13ام دی, 1403
اندازه قلم متن

زن‌کشی اجتماعی» در افغانستان: بازتاب محدودیت‌های تازه وضع‌شده طالبان بر  زنان در رسانه‌های فرانسه

یک مدرسه مذهبی در کابل. ۱۱ اوت ۲۰۲۲ AP – Ebrahim Noroozi

زکریا حسنی

محدودیت‌های تازه‌وضع‌شده طالبان بر زنان، در روزهای پسین، به‌گونه گسترده در رسانه‌های برجسته فرانسه بازتاب یافته است. لوموند، سیاست ضدزن طالبان را «تداوم جنون‌آمیز رژیم طالبان برخلاف جریان تاریخ» خوانده و تلویزیون فرانس‌انفو نیز در مطلب خود، محدودیت‌های طالبان را با عبارت «زن‌کشی اجتماعی» توصیف کرده است.

به دنبال سیاست حذف زنان از زندگی اجتماعی، طالبان در نخستین روزهای سال ۲۰۲۴‬، دو گام دیگر را در راستای به حاشیه راندن زنان، روی دست گرفتند.

در نخستین اقدام، طالبان به شهروندان دستور دادند که آن شمار از پنجره‌های منازل خود را که مشرف به مکان‌های مورد استفاده زنان است، مسدود کنند. در فرمانی دیگر، طالبان به سازمان‌های غیردولتی هشدار دادند که درصورت استخدام زنان افغانستان، حق فعالیت از آنان گرفته می‌شود.

 اقدام‌هایی که لوموند آن را «جنگ بی‌امان» و تداوم به‌ بندکشی بی‌پایان زنان خوانده، و تلویزیون فرانس‌انفو نیز به نقل از یکی از مدیران سازمان‌های غیردولتی، آن را «زن‌کشی اجتماعی» نامیده است.

لوموند در مطلب خود که در واکنش به مسدود کردن پنجره منازل مسکونی، منتشر کرده، آورده که «تداوم جنون‌آمیز رژیم طالبان برخلاف جریان تاریخ است. نباید تنها توسط سازمان‌های حقوق بشر یا دولت‌های غربی که اعتبار آنها تضعیف شده است، محکوم شود.»

لوموند همچنان نوشته که «حبس زنان در افغانستان ادامه دارد-بدون هیچ‌پایانی، و ادامه داده که برای طالبان «دیگر کافی نیست که اکثر وقت، زنان در آپارتمان‌های خود محبوس شوند. حالا نامرئی شدن آنان ضروری دانسته می‌شود.»

تلویزیون فرانس‌انفوی فرانسه نیز با اریک چیسون، جراح و رئیس سازمان غیردولتی «زنجیره امید» گفتگو کرده و به نقل از او، اقدام‌های طالبان در برابر زنان را «زن‌کشی اجتماعی» نامیده است.

چیسون که به‌گونه منظم به کابل رفت و آمد می‌کند، در این مطلب فرانس‌انفو، محدودیت‌های وضع‌شده طالبان بر زنان را «یک کابوس واقعی» و «یک سکانس واقعا ترسناک که در هیچ‌جای دنیا دیده نشده» می‌خواند.

به باور این جراح فرانسوی، طالبان از زمان برگشت به قدرت تاکنون، هر۱۵ روز بعد، یک فرمان برضد زنان صادر کرده‌اند.

مجله اِل (ELLE) فرانسه نیز محدودیت‌های پسین طالبان را «یک اقدام دیگر برضد حقوق» زنان افغانستان دانسته و به‌گونه‌ای از پیامدهای آن برای تمام مردم افغانستان هشدار داده است.

لوفیگارو هم بیشتر به واکنش ولکر ترک، کمیسر عالی سازمان ملل در پیوند به محدودیت‌های وضع‌شده تازه طالبان، پرداخته و در ادامه، به مهم‌ترین محدودیت‌هایی که از سوی طالبان بر زنان افغانستان وضع شده، اشاره کرده است.

از: ار اف ای


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.