در پی انتقال پنج زندانی عرب اهوازی محکوم به اعدام به مکانی نامعلوم، سازمان عفوبینالملل طی بیانیهای خواستار لغو فوری حکم اعدام این زندانیان شد و نسبت به احتمال اعدام آنها هشدار داد.
سازمان عفو بینالملل میگوید که انتقال این پنج زندانی از بند عمومی زندان کارون در جنوب غربی شهر اهواز، به مکانی نامعلوم در روز روز شنبه، ۱۹ خرداد ماه جاری، موجب نگرانی درباره امکان اجرای حکم اعدام آنها شده است.
زندانیهای در معرض خطر، سه برادر به نامهای عبدالرحمان، طه و جمشید حیدری و دو تن از اقوام انها به نامهای منصور حیدری و امیر معاوی هستند.
ان هریسون، معاون برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان عفو بینالملل با بیان اینکه خواستار لغو فوری احکام اعدام این پنج زندانی است، بار دیگر از حکومت ایران خواست که مجازات مرگ برای تمام زندانیانی که زیر حکم اعدام هستند را لغو کند.
این پنج زندانی که از اهالی شهرک ملاشیه شهر اهواز هستند، فروردین ماه سال ۱۳۹۰ در جریان اعتراضات خیابانی بازداشت شدهاند. مقامات امنیتی پس از چندین ماه بیخبری خانوادهها از وضعیت این افراد، اعلام کردند که آنها به اتهام قتل یک نیروی امنیتی دولتی بازداشت شدهاند.
معاون برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان عفوبینالملل همچنین خواستار آن شد که خانواده این زندانیان به سرعت از وضعیت و محل نگهداری بستگانشان مطلع شوند و به این زندانیان اجازه دسترسی به وکیل منتخب خودشان داده شود.
ان هریسون در ادامه با تاکید بر لزوم محافظت این افراد از انواع شکنجه و بدرفتاری گفت که آنها باید از مراقبتهای پزشکی لازم برخوردار باشند.
خانواده این زندانیان، اتهام وارد شده به آنها را قبول ندارند و میگویند که آنها “زیر شکنجه اعتراف کردهاند و از حق دادرسی عادلانه محروم بودهاند.
۲۶فروردین ۱۳۹۰ در سال روز وقوع اعتراضات خیابانی استان خوزستان در فروردین ماه سال ۸۴، شهر اهواز شاهد ناآرامیهایی در سطح شهر بود. در این روز شهروندان خوزستانی در شهر اهواز تظاهرات مسالمتآمیزی در اعتراض به “وضعیت نامطلوب و تبعیضآمیز” خود برگزار کرده بودند که از سوی نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد.
سال ۱۳۸۴ برخی شهرهای عربنشین ایران در اعتراض به “تغییر بافت جمعیت” شاهد تجمعات خیابانی بود که درپی آن چندین نفر کشته و زخمی شدند. تظاهرات هفت سال پیش پس از انتشار نامه منسوب به دفتر ریاست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اجرای برنامههایی برای “تغییر جمعیتی استان خوزستان به زیان مردم عرب بومی در مناطق عربنشین استان” برگزار شده بود اما دولت ایران وجود چنین برنامههایی را تکذیب نمود و نامه منتشر شده را جعلی خواند.
چندی پیش نیز سازمان عفو بینالملل نسبت به وضعیت شش زندانی عرب دیگر در زندان کارون اهواز و خطر محکوم شدن آنان به اعدام هشدار داده بود. شماری از این افراد در ششمین سالگرد اعتراضات شهرهای عربنشین در سال ۱۳۸۴ بازداشت شده بودند.
از: رادیو زمانه