دبیرکل سازمان ملل در روز جهانی آزادی مطبوعات از دولتها خواست که از هدف قرار دادن حقیقت و بیانکنندگان حقیقت دست بردارند
دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به اهمیت آزادی مطبوعات گفت که همه آزادیها به آزادی مطبوعات وابسته است و از دولتها خواست که از هدف قرار دادن حقیقت و بیانکنندگان حقیقت دست بردارند.
گوترش در این پیام ویدیویی گفت که آزادی مطبوعات اساس دموکراسی و عدالت است، اما آزادی مطبوعات در گوشه و کنار جهان همچنان هدف حمله قرار میگیرد.
گوترش افزود که در سال ۲۰۲۲ دستکم ۶۷ خبرنگار و کارمند رسانهای در سراسر جهان کشته شدهاند که افزایش باورنکردنی ۵۰ درصدی نسبت به سال قبل را نشان میدهد. دبیر کل سازمان ملل گفت همچنانکه روزنامهنگاران از حقیقت دفاع میکنند، جهان در کنار آنها میایستد.
ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، نیز در پیامی ویدیویی با اشاره به سیامین سالگرد روز جهانی آزادی مطبوعات گفت که یک روند هشداردهنده و تهاجمی را در ارتباط با آزادی بیان مشاهده میکنیم. او افزود که دولتها بیش از هر زمان دیگری میتوانند خبرنگاران را خفه کرده و حقایق ناخوشایند را پنهان کنند.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با اشاره به اینکه امسال هفتادوپنجمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر را جشن میگیرند، گفت: «همچنانکه در ماه ژانویه از دولتها خواستم تا همه افرادی را که بهدلیل استفاده از حقوق خود بازداشت شدهاند، از جمله روزنامهنگاران و مدافعان حقوق بشر را آزاد کنند، امروز این خواسته را بار دیگر تکرار میکنم که هر تهدیدی برای یک روزنامهنگار، حمله مستقیم به آزادی اطلاعات، عقیده و بیان است. امنیت روزنامهنگاران، فقط مسئله امنیت شخصی نیست، مسئله امنیت و سلامت کل جوامع است. این یک الزام اخلاقی برای آینده همه ما است که هر کاری که ممکن است برای محافظت از امنیت روزنامهنگاران انجام دهیم.»
اگنس کالامارد، دبیر کل عفو بینالملل، نیز در این جلسه گفت: «رهبران کشورهای دموکراتیک از قواعد بازی دیکتاتورها استفاده میکنند. به همین دلیل، وظیفه مقاومت و بازسازی آزادیها وظیفه ما است.»
در بخشی از این مراسم، مسیح علینژاد، روزنامهنگار ایرانی نیز درباره وضعیت آزادی مطبوعات در ایران سخنرانی کرد و خواستار بیرون انداختن دیکتاتورها از شبکههای اجتماعی شد.
مسیح علینژاد در سخنان خود از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواست که برای پایان دادن به سرکوب روزنامهنگاران در داخل و خارج ایران، دست به اقدام فوری بزنند.
ایران رتبه اول زندانی کردن روزنامهنگاران در جهان را دارد و حکومت جمهوری اسلامی خبرنگاران را حتی خارج از مرزهای خود هدف قرار میدهد.