تهران قول «پنج میلیون دلاری» به جهاد اسلامی «به ازای هر روز جنگ با اسرائیل» داده بود

سه شنبه, 26ام اردیبهشت, 1402
اندازه قلم متن

دیدار علی خامنه‌ای با رهبران جهاد اسلامی/ عکس آرشیوی

رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند که جمهوری اسلامی ایران برای «هر روز درگیری مسلحانه» بین جهاد اسلامی فلسطین و اسرائیل، قول پرداخت پنج میلیون دلار پول به این جنبش داده بود.

شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل روز ۲۳ اردیبهشت با استناد به منابع نظامی و امنیتی اعلام کرد که قول مالی ایران در جریان درگیری اخیر ارتش اسرائیل و نیروهای جهاد اسلامی فلسطین در غزه، به این گروه داده شده بود.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، در روزهای بحران با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، و زیاد نخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، تلفنی گفت‌وگو کرده بود.

اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، روز ۲۲ اردیبهشت در مشهد گفته بود: «بر حسب فرمان رهبر انقلاب، همه در حد استطاعت‌مان از جبهه مقاومت حمایت می‌کنیم تا اضمحلال کامل رژیم صهیونیستی محقق شود».

ارتش اسرائیل و جهاد اسلامی فلسطین بر اساس توافق نانوشته‌ای که با میانجی‌گری رئیس سازمان امنیت مصر به‌دست آمد، از ساعت ۲۲ روز ۲۳ اردیبهشت به حملات علیه یکدیگر پایان دادند. اما طرفین یک روز پس از آن نیز حملاتی در ابعاد محدودتر علیه هم صورت دادند.

عملیات اسرائیلی با نام «سپر و تیر» از روز ۱۹ اردیبهشت با کشتن همزمان سه تن از فرماندهان میدانی جهاد اسلامی فلسطین در غزه آغاز شد.

ارتش اسرائیل گفته بود که آن سه تن در حملات راکتی به اسرائیل پس از مرگ عدنان خضر، عضو جهاد که در اعتصاب غذای ۸۷ روزه در زندان اسرائیل درگذشت، نقش داشتند.

بنیامین نتانیاهو روز ۲۵ اردیبهشت گفت ارتش در طول عملیات، سه تن دیگر از فرماندهان مهم جهاد را از بین برد. او تکرار کرد که «هر کس که علیه مردم اسرائیل اقدام کند، خونش پای خودش است».

جهاد اسلامی فلسطین تأیید کرده که ۱۱ تن از ۳۳ کشته فلسطینی در بحران پنج‌ روزه، از فرماندهان این جنبش بوده‌اند و پست‌های میدانی آن‌ها را اعلام کرده است.

در راکت‌پرانی‌های جهاد اسلامی علیه شهرهای اسرائیل، یک زن ۸۱ ساله مسیحی و یک کارگر مسلمان فلسطینی که از غزه برای کار به اسرائیل رفته بود، کشته شدند و خسارات مالی به چند خانه اسرائیلی‌ها وارد شد.

شبکه «آی۲۴» اسرائیل اعلام کرده بود که یکی از راکت‌های شلیک شده از سوی گروه جهاد اسلامی، از مدل «بُراق» ساخت ایران بود، که به سوی بخش مرکزی اسرائیل در فاصله ۷۰ کیلومتری از مرز غزه شلیک شد.

اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران را حامی عمده تسلیحاتی و مالی جهاد اسلامی فلسطین می‌داند.

در طول بحران اما جنبش حماس، با وجود حمایت لفظی از جهاد اسلامی فلسطین، هیچ اقدام عملی علیه اسرائیل نکرد. ارتش اسرائیل می‌گوید به حماس که حاکمیت غزه را در دست دارد، حمله نکرده و صدها هدفی که بمباران شدند، متعلق به جهاد اسلامی بودند.

با استفاده از شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، تایمز اسرائیل، «آی۲۴» و ایسنا/ف.ر/ک.ر

از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.