آموزش و پرورش ایران: ۷۰۰۰ مدرسه فاقد آب آشامیدنی هستند

سه شنبه, 2ام خرداد, 1402
اندازه قلم متن

Iran ländliche Schulen

معاون وزیر آموزش و پرورش ایران از فرسودگی بیش از ۱۱ درصد مدارس کشور خبر داد و گفت، مقاوم‌سازی مدارس تخریبی توسط اعتبارات بخش دولتی۵۰ سال طول می‌کشد. همچنین بیش از هفت هزار مدرسه فاقد آب آشامیدنی لوله‌کشی هستند.

حمیدرضا خان‌محمدی، معاون وزیر آموزش و پرورش ایران اعلام کرد، ۱۳ درصد مدارس کشور یعنی حدود ۱۰۰ هزار کلاس درس فرسوده و نیازمند مقاوم‌سازی هستند.

در همین حال رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور از طرح‌هایی موسوم به “شهیدان پناهی و آرشام سرایدار” برای بازسازی و مقاوم‌سازی مدارس تخریبی خبر داده است.خان‌محمدی افزود، بازسازی حدود ۱۰۵ هزار کلاس آموزشی و فضا‌های آموزشی حاشیه شهر‌ها از جمله برنامه‌های این سازمان است که اجرای آن نیازمند ۲۳۸ هزار میلیارد تومان اعتبار است.

به گفته این مقام، اگر بازسازی مدارس توسط اعتبارات بخش دولتی تامین شود ۵۰ سال طول می‌کشد. او افزود، این مشکل را می‌توان اما با کمک خیرین حل کرد.اما مشکلات فقط به فرسودگی مدارس ختم نمی‌شود. کمبود آب و معلم، ترک تحصیلی دانش‌آموزان و همچنین چاقی و اضافه وزن دانش‌آموزان و بدتر شدن وضعیت بهداشت را هم باید به این مشکل افزود. 

آمار وزارت آموزش و پرورش از وضعیت بهداشتی مدارس دولتی هم نگران‌کننده است. طبق گزارش این وزارتحانه، از مجموع ۱۰۶.۴۹۱ مدرسه دولتی در کل کشور، ۷۰۱۷ مدرسه (۱۱.۱۹ درصد) فاقد آب آشامیدنی لوله‌کشی شهری یا روستایی و ۵۲۶۸ مدرسه (۸.۴ درصد) فاقد چشمه توالت هستند.

طبق آماری که بهمن ماه ۱۴۰۱ توسط آموزش و پرورش ارائه شده، مدارس ایران بیش از ۲۰ هزار مراقب سلامت نیاز دارد.

عادی شدن کلاس‌های ۴۰ نفره در مدارس

یکی دیگر از مشکلات جدی مدارس دولتی جمعیت بالای دانش‌آموزان در کلاس‌های درس است. اغلب کلاس‌های مدارس ۴۰ نفره هستند، آن هم در شرایطی که طبق مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، کلاس‌های درس دوره ابتدایی در هیچ شرایطی نباید بیشتر از ۲۶ نفر باشد.

بر اساس آمار ارائه شده توسط وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۱، از مجموع ۱۰۶.۴۹۱ مدرسه دولتی در کل کشور ۹۱.۲۹۱ مدرسه فاقد پایگاه تغذیه سالم هستند.

چاقی دانش‌آموزان دختر و پسر

وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است، اضافه وزن و چاقی دانش‌آموزان، در سال ۹۸ در بین کل دانش‌آموزان دختر حدود ۲۶ درصد بوده است. این شاخص اضافه وزن و چاقی در میان کل دانش‌آموزان پسر ۳۴ درصد بوده است.

استان سیستان و بلوچستان بالاترین درصد لاغری زیاد، هرمزگان بالاترین درصد لاغری، چهارمحال و بختیاری بالاترین درصد وزن طبیعی و شهر تهران بالاترین درصد اضافه وزن و گیلان بالاترین درصد چاقی را در کل کشور در اختیار دارند.

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.