پیام خطرناک دانمارک به رژیم های اسد و خامنه‌ای از نظر وکیل مدافع “شارلی ابدو”

سه شنبه, 14ام شهریور, 1402
اندازه قلم متن

به گفتۀ ریشار مالکا : آیا تصادفی است که رژیم های ناقض حقوق بشر  نظیر ایران و عربستان که برای خروج از دین یا نقد دین مجازات اعدام وضع کرده و به اجرا می‌گذارند خواستار تغییر قوانین در کشورهای دموکراتیک هستند؟ چگونه دولت دانمارک می پذیرد که رژیم های بشار اسد و علی خامنه‌ای به آن درس احترام به دین بدهند؟ دومین پیام خطرناک تصمیم دولت دانمارک از نگاه حقوقدان فرانسوی این است که احترام به دین – و معلوم نیست بر چه اساسی – بر نقد دین اولویت می‌یابد.

واکنش به قرآن‌سوزی در سوئد
واکنش به قرآن‌سوزی در سوئد © شبکه‌های اجتماعی

ریشار مالکا، نویسنده، حقوقدان و وکیل مدافع هفته‌نامۀ معروف “شارلی ابدو” در مطلبی در روزنامۀ لوموند تصمیم جدید دولت دانمارک را مبنی بر منع قانونی سوزندان قرآن در ملاء عام خطرناک دانسته و آن را تسلیم محض در برابر فشارهای رژیم‌های سرکوبگری نظیر ایران، عربستان، افغانستان، سوریه، پاکستان… دانسته است؛ رژیم‌هایی که نه فقط کمترین ارزشی برای اصول و مبانی دموکراسی و حقوق و آزادی‌های فردی قائل نیستند، بلکه قادرند به نام صیانت از قداست دین، مخالفان دین را به دار آونگ یا در ملاء عام سرشان را از تن جدا کنند.

اگر چه مقامات دانمارک گفته‌اند که طرح قانونی آنان بر ملاحظات امنیتی استوار است و قصد ندارد مخالفت با دین را از طریق نوشتار و گفتار ممنوع سازد، اما، نویسندۀ مطلب لوموند استدلال دولت دانمارک را ریاکارانه خوانده و افزوده است که اتفاقاً جرم انگاشتن اهانت به مقدسات مسلمانان (گیرم از طریق سوزندان قرآن) راه را برای ممنوعیت‌های بعدی هموار می‌سازد.

ریشار مالکا افزوده است که اگر حقیقتاً انگیزۀ دولت دانمارک در تصمیم اخیر خود ملاحظات صرف امنیتی و سیاسی بوده است، آیا کافی نبود که دولت کپنهاک به جای وضع قانون جدید مخالفت خود را با عمل سوزندان قرآن اعلام و همزمان تصریح می‌کرد که شهروندان دانمارک این حق را دارند که هر آنچه می‌خواهند دربارۀ دین به شیوۀ دلخواه خود آزادانه بگویند؟

به گفتۀ حقوقدان فرانسوی وزیر دادگستری دانمارک با اقدام خود این پیام خطرناک را به رژیم های استبدادی و غیردموکراتیک می دهد که کافی است آنها بر حکومت‌های دموکراتیک فشار وارد آورند یا تهدیدشان کرده و در مقابل سفارتخانه های آنها تظاهرات برگزار کنند تا آنها قوانین خود  را تغییر بدهند. به گفتۀ ریشار مالکا، آیا دولت دانمارک فکر می‌کند که پس از تصویب لایحۀ قانونی خود، قضایا فیصله خواهد یافت و تهدیدکنندگان مطالبات دیگری طرح نخواهند کرد؟

نویسندۀ فرانسوی سپس تصریح کرده است : آیا تصادفی است که رژیم های ناقض حقوق بشر  نظیر ایران و عربستان که برای خروج از دین یا نقد دین مجازات اعدام وضع کرده و به اجرا می‌گذارند خواستار تغییر قوانین در کشورهای دموکراتیک هستند؟ چگونه دولت دانمارک می پذیرد که رژیم های بشار اسد و علی خامنه‌ای به آن درس احترام به دین بدهند؟

دومین پیام خطرناک تصمیم دولت دانمارک از نگاه حقوقدان فرانسوی این است که احترام به دین – و معلوم نیست بر چه اساسی – بر نقد دین اولویت می‌یابد. بدتر حتا طرح قانونی دولت دانمارک قصد دارد نه فقط حمله به دین را منع کند، بلکه برای آن مجازات زندان تعیین کند.

ریشار مالکا در پایان نوشته است که آزاداندیشان به ویژه آزاداندیشان ایرانی بهای سنگینی بابت حماقت دولت دانمارک خواهند پرداخت که بیش از آنکه اهانت‌کنندگان به قرآن را مجازات کند، جهل و تباهی می‌پراکند. 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.