رادیو فردا
کمیسیون مستقل تحقیقات بینالمللی سازمان ملل متحد در مورد اوکراین اعلام کرد به مدارکی دست یافته است که نشان میدهند نیروهای روسیه در جریان حمله نظامی به اوکراین مرتکب جنایات جنگی نظیر شکنجه و تجاوز جنسی شدهاند.
در گزارش این کمیسیون که روز دوشنبه سوم مهر ماه به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو سوئیس ارائه شد، آمده است: «شواهد نشان میدهند نیروهای روسیه با استفاده از سلاحهای انفجاری به مناطق مسکونی، زیرساختهای غیرنظامی و مراکز پزشکی اوکراین حمله کردهاند.»
اریک موس، رییس نروژی این کمیسیون همچنین گفت نظامیان روسیه پس از تصرف منطقه خرسون در جنوب اوکراین، علیه زنان مرتکب تجاوز و خشونت جنسی شدهاند. این زنان بین ۱۹ تا ۸۳ ساله بودهاند.
به گفته موس، غالبا اعضای یک خانواده در اتاقهای مجاور هم نگهداری شدهاند تا «مجبور شوند» صدای قربانیان تجاوز را بشنوند.
او همچنین گفت که نیروهای روسیه در مناطق خرسون و ژاپوریژیا «به صورت گسترده و نظاممند» از شکنجه علیه کسانی استفاده کردهاند که به زعم آنها به عنوان خبرچین ارتش اوکراین مشغول فعالیت بودند.
ایبیسی نیوز، فوریه سال گذشته میلادی به نقل از یکی از مقامات جدا شده ارتش روسیه، گزارش داده بود که نظامیان روس، زندانیان اوکراینی را در زمان بازجویی شکنجه میکنند.
کمیسیون مستقل تحقیقات بینالمللی سازمان ملل متحد اما تاکید کرد بررسی وضعیت کودکان اوکراینی که به اجبار به روسیه منتقل شدهاند باید در اولویت قرار بگیرد.
موس نیز با اشاره به لفاظیهای صورت گرفته در رسانههای روسیه بهویژه رسانههای دولتی، گفت تعدادی از این اظهارات میتوانند به عنوان «تحریک به نسلکشی» در نظر گرفته شوند.
رییس کمیسیون مستقل تحقیقات بینالمللی در مورد اوکراین همچنین تاکید کرد دولت روسیه باید بابت تخلفاتی که نیروهای نظامی این کشور مرتکب شدهاند پاسخگو باشد.
این در حالی است که به گفته موس، مسکو تا کنون به تماسهای گرفته شده از طرف این کمیسیون پاسخی نداده است.
مرداد ماه سال جاری نیز گروهی از کارشناسان بینالمللی اعلام کردند تعداد زیادی از زندانیانی که در بازداشتگاههای موقت در مناطق جنوبی اوکراین تحت اشغال روسیه نگهداری میشدند، مورد شکنجه و آزار جنسی قرار گرفتهاند.
بر اساس این گزارش، نیروهای روسیه از روشهایی از قبیل دادن شوک الکتریکی به دستگاه تناسلی، خفه کردن، تجاوز جنسی و ضرب و جرح شدید برای شکنجه استفاده کردهاند.
موس اما از کییف نیز خواست به تخلفات معدودی که نیروهای نظامی اوکراین مرتکب شدهاند به سرعت رسیدگی کند.
به گزارش آسوشیتدپرس، در زمان سخنرانی موس در شورای حقوق بشر سازمان ملل هیچ نمایندهای از روسیه در سالن حاضر نبود.
دیوان کیفری بینالمللی اسفند ماه سال گذشته حکم بازداشت ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه را به دلیل متهم شدن او به ارتکاب جنایات جنگی و ربودن کودکان اوکراینی صادر کرد.