صندوق ذخیره فرهنگیان
خبرگزاری کار ایران در گزارشی به موضوع نبود شفافیت در عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان پرداخته و نوشت که با وجود حساسیت بالای معلمان کشور روی این صندوق و عملکرد آن، یکی از مدیران بیش از ۴۰۰ میلیون تومان در سال اضافهکاری دریافت کرده است.
خبرگزاری ایلنا، وابسته به خانه کارگر، نوشت: «یک مدیر صندوق ذخیره، ماهی بیش از ۳۷ میلیون اضافه کار میگیرد آن هم وقتی که حقوق معلمان رسمی کشور پایینتر از خط فقر است.»
در این گزارش آمده است: «انتشار فیش حقوقیِ حمید باقرنژاد، معاون برنامهریزی و توسعه منابع صندوق ذخیره فرهنگیان در فضای مجازی نشان داد این مدیرِ ۴۱۲ میلیون تومان برای اضافهکاری بهازای ۱۱ ماه دریافت کرده بود.»
صندوق ذخیره فرهنگیان در سالهای اخیر همواره خبرساز بوده بهطوریکه شانزدهم اردیبهشت ۱۳۹۹ جبار کوچکینژاد، رئیس کمیته تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، از دست داشتن بیش از ۲۰ متهم از جمله تعدادی از «آقازادهها» در ماجرای «اختلاس» صندوق ذخیره فرهنگیان خبر داد.
ایلنا به سابقه اختلاس مالی در صندوق ذخیره فرهنگیان در میانه دهه ۱۳۹۰ نیز اشاره کرده و نوشته است که «در ابتدا فساد در این صندوق، هشت هزار میلیارد تومانی نام گرفت.» رقم اختلاس بعدها ۱۵ هزار میلیارد تومان هم اعلام شد، اما در نهایت نماینده دادستان در دادگاه اعلام کرد رقم فساد در پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه، ۱۴ هزار میلیارد تومان است.
حمید باقرنژاد؛ معاون برنامهریزی و توسعه منابع صندوق ذخیره فرهنگیان پس از انتشار فیش «حقوقی نجومی» بابت اضافه کاری در تاریخ ۱۸ شهریور ماه از سمت خود برکنار شد.
حمید باقرنژاد از آذرماه ۱۴۰۰ عضو هیئت مدیره و معاون مالی و سرمایه انسانی و از بهمن ماه ۱۴۰۱ معاون برنامهریزی و توسعه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان بود.
فساد سیستماتیک در ساختارهای جمهوری اسلامی، از جمله در نهادهای نظارتی در کنار نبود امکان فعالیت نهادهای مستقل مدنی و رسانههای مستقل از عوامل ریشه دواندن فساد و اختلاس در حکومت ایران است که در تمامی عرصهها نمود یافته است.
صندوقهای بازنشستگی و صندوق ذخیره فرهنگیان تنها چند مورد از نهادهای مالی هستند که باید پیشتوانهای برای طیف گستردهای از جامعه باشند، اما در عمل مکانی شدهاند تا شبکههای فساد از آن بهرهبرده و با سو استفاده از نفوذ سیاسی همفکران، منافع و منابع بازنشستگان و فرهنگیان را «نابود» کنند.
خبرهایی همچون اختلاس در صندوقها یا حقوقهای نجومی مدیران صندوقها در حالی منتشر میشوند که هر روز شاهد تجمع اعتراضی بازنشستگان یا فرهنگیان در شهرهای کوچک و بزرگ هستیم که خواستار تحقق مطالبات حداقلی خود هستند.
از: صدای آمریکا