تهدید معلمان و همکلاسی‌های آرمیتا از سوی حراست آموزش و پرورش

پنجشنبه, 13ام مهر, 1402
اندازه قلم متن

حراست آموزش و پرورش معلمان و هم‌کلاسی‌های آرمیتا گراوند را تهدید کرده که هیچ عکس و خبری از او منتشر نکنند. فیلمی از آرمیتا از زمان ورود به مترو تا سوار شدن به قطار منتشر شده اما بسیاری معتقدند این فیلم تقطیع‌شده است.

آرمیتا گراوند همچنان در کما به سر می‌برد

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان چهارشنبه ۱۲ مهر خبر داد: «امروز رییس حراست وزارت آموزش و پرورش با حضور در محل مدرسه محل تحصیل آرمیتا گراوند و با تهدید معلمان این دانش آموز، تاکید کرده است که انتشار هرگونه خبر یا حتی عکسی از آرمیتا گراوند از طریق صفحات مجازی و بوسیله معلمان این دانش آموز، جریمه سنگینی خواهد داشت و معلم خاطی ، مستقیم اخراج خواهد شد.»

کانال تلگرامی این شورا همچنین نوشته دوستان آرمیتا که در روز حادثه همراه او بودند “به شدت تحت فشارهستند که نه تنها از هر گونه اطلاع رسانی پیرامون وضعیت آرمیتا در روز حادثه خودداری کنند، بلکه علاوه بر آن با قرار گرفتن در مقابل دوربین‌های خبرگزاری‌های رسمی ، بروز هرگونه حادثه‌ای برای آرمیتا گراوند را منکر شوند”.

آرمیتا گراوند، دختر ۱۶ ساله اهل کرمانشاه و ساکن تهران، پیش ‌از ظهر یکشنبه ۹ مهر ماه ۱۴۰۲ (اول اکتبر) در متروی شهدای تهران از هوش رفته، به زمین خورده و به بیمارستان منتقل شد.

در شبکه‌های اجتماعی گفته شده که او به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری، توسط ماموران مورد حمله فیزیکی قرار گرفته و بنابر برخی اطلاعات، در اثر وارد شدن صدمات شدید بیهوش و در نتیجه با آمبولانس به بیمارستان فجر نیروی هوایی منتقل شده است.

آرمیتا  در این بیمارستان در کما به‌سر می‌برد اما در مورد علت به کما رفتن او به طور شفاف اطلاع‌رسانی نمی‌شود و سراسر بیمارستان نیز پر از نیروهای امنیتی است.

از سوی دیگر سایت هه‌نگاو مطلع شده که از زمان رسانه‌ای شدن خبر بیهوشی و به کما رفتن آرمیتا “هیچ یک از حجاب‌بان‌‌های شیفت روز حادثه ضرب و جرح آرمیتا در محل کار خود حاضر نشده‌اند”.

سایت دیده‌بان ایران خبر داده که سایت بیمارستان فجر که محل بستری آرمیتا گرواند است، دسترسی مراجعه‌کنندگان به دو لینک “بخش‌های بیمارستان” و “آشنایی با بیمارستان” را از دسترس خارج کرده است. این درحالی است که سایر بخش‌های این سایت در دسترس است.

خبرنگار دیده‌بان ایران برای توضیح چرایی این عدم دسترسی با بیمارستان تماس گرفته اما پاسخی به او داده نشده است.

انتشار فیلم “تقطیع‌شده” مترو

چهارشنبه شب پس از گذشت دو روز از رسانه‌ای شدن خبر آرمیتا، رسانه‌های دولتی فیلم‌های مترو را منتشر کردند. در این فیلم‌ها دختری که ظاهرا آرمیتاست نشانه‌گذاری شده و دیده می‌شود که او بدون حجاب اجباری وارد ایستگاه شده و از گیت عبور می‌کند و پس از سوار شدن به داخل واگن دختر دیگری که ظاهرا همراه او بوده، آرمیتا را که روی زمین افتاده به بیرون واگن می‌کشد.

در این فیلم هیچگونه برخوردی با ماموران حجاب دیده نمی‌شود در حالی که با حضور گسترده این ماموران در تمامی ایستگاه‌های مترو، قاعدتا آرمیتا که در تمام طول فیلم بدون روسری است می‌بایست حداقل مورد تذکر شفاهی قرار می‌گرفت. 

علاوه بر این تمام مدت این فیلم تنها حدود پنج دقیقه است در حالی که پیشتر گفته شده بود که از زمان ورود آرمیتا به داخل ایستگاه تا بیهوش شدن او ۱۵ دقیقه طول کشیده است.

بسیاری از کاربران به همین دلیل این فیلم را نیز ساختگی و تقطیع‌شده و حتی مربوط به روزهای قبل از حادثه دانسته‌اند.

خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا فیلمی منتشر کرده که در آن دو دختر که گفته می‌شود دوستان آرمیتا و همراه او در روز حادثه بوده‌اند، مقابل دوربین روز حادثه را شرح می‌دهند. در این فیلم هم هردو دختر اصرار دارند که درون قطار هیچ اتفاقی نیفتاده بود و آرمیتا به ثانیه‌ای پس از ورود به قطار خود به خود بیهوش شده و سرش به سکو خورده است.

این خبرگزاری پیشتر نیز فیلمی در مصاحبه با مادر و پدر آرمیتا منتشر کرده بود که در آن مادر او با حالتی کاملا عصبی و  با لکنت می‌گوید “گفته‌اند که در کماست”.

همین تلاش‌های حکومت به اضافه دستگیری چندساعته خبرنگاری که برای گزارش دادن از وضعیت آرمیتا به بیمارستان فجر تهران رفته بود، بسیاری را نگران کرده که همان اتفاقی که برای مهسا امینی افتاد برای آرمیتا نیز بیفتد.

درخواست نرگس محمدی

نرگس محمدی فعال مدنی زندانی از داخل زندان پیامی درباره موضوع آرمیتا منتشر کرده است. او در این پیام رفتار حکومت را ناشی از  “تلاش سراسیمه‌اش برای ممانعت از آشکار شدن حقیقت در مورد آرمیتا گراوند” دانسته است.

نرگس محمدی همچنین به بازداشت چندساعته مریم لطفی، خبرنگاری که پیگیر این موضوع بوده، مصاحبه ایرنا با پدر و مادر آرمیتا و همچنین حضور پرتعداد ماموران امنیتی در بیمارستان محل بستری شدن او اشاره کرده و اینها را نشانه‌هایی از “رفتار غیر شفاف، متناقض و به شدت امنیتی و تحت کنترل حکومت” دانسته است.

این فعال مدنی در پایان نامه‌اش درخواست کرده که “هیچ انسانی هیچ جای جهان، به حکم انسان بودن سکوت نکند”.

آبرام پیلی مامور ویژه ایران در دولت جو بایدن نیز با انتشار توییتی نوشته که خبر به کما رفتن آرمیتا گراوند او را در “شوک و نگرانی” فرو برده است. 

پیلی در ادامه نوشته است: «ما اخبار وضعیت او را دنبال می‌کنیم و همچنان در کنار مردم شجاع ایران ایستاده‌ایم و با تمام دنیا تلاش می‌کنیم تا رژیم را بابت آزارهایش پاسخگو کنیم.»

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.