رادیو فردا
مراسم تشییع جنازه و خاکسپاری داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر صبح چهارشنبه در تهران با حضور پرتعداد نیروهای ضدشورش برگزار شد و حاضران در جریان آن بارها شعارهای اعتراضی همچون «زن زندگی آزادی» و «قاتلان قاتلان رسوا باید گردند» سر دادند.
بر اساس گزارشهای شبکههای اجتماعی و اطلاعات رسیده به رادیو فردا، شرایط برگزاری این مراسم به صورتی بود که اعتراض حاضران را برانگیخت؛ بهگونهای که گزارش شده صدای موسیقی در محوطه رودکی تالار وحدت بیش از حد بلند بود و این که صدای سخنرانان به خوبی به گوش حاضران نمیرسید.
با این حال، برخی از حاضران شعارهایی را در اعتراض به قتل این زوج هنرمند سر دادند.
«مرگ بر قاتلان» از جمله شعارهای سر داده شده بود و روی یکی از پلاکاردها نیز در کنایه به حکومت نوشته شده بود: «عوضش امنیت داریم».
مقامهای جمهوری اسلامی در سالهای اخیر به ویژه در پاسخ به مطالبات اقتصادی مردم مدعی وجود امنیت در ایران شدهاند.
در چند ویدئوی اختصاصی که به رادیو فردا رسیده، شعارهای «مرگ بر قاتل این جنایت»، «زن زندگی آزادی» و «نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران» به خوبی شنیده میشود.
مونا مهرجویی، دختر داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر نیز، در مراسم تشییع پدر و مادرش گفت: «احساس میکنم پدر و مادرم شانههایم را گرفتهاند و میخواهند که سرپا بمانم.»
در تصاویر منتشر شده، مونا مهرجویی بدون حجاب اجباری مقابل حاضران صحبت میکند.
دختر جوان آقای مهرجویی و خانم محمدیفر در شب قتل بعد از ورود به خانه با پیکر بیجان والدین خود روبهرو شد.
او در این مراسم، جمله پدرش مبنی بر اینکه «قاتلین میان ما هستند» را نیز تکرار کرد.
در مراسم تشییعجنازه مهرجویی و محمدیفر، که بسیار پرتعداد برگزار شد، سینماگران مطرحی چون چون مسعود کیمیایی، بهمن فرمانآرا، احمدرضا درویش، فرهاد اصلانی، مانی حقیقی و جعفر پناهی حضور داشتند.
علی نصیریان، بازیگر پیشکسوت سینمای ایران نیز که در خارج از کشور به سر میبرد، پیامی برای این مراسم ارسال کرد.
آقای نصیریان در پیام خود نوشت: «این چه روزگاری است که اشک و خون از آسمان میبارد.»
فرمانآرا نیز در سخنانی گفت: «ما داریم کجا زندگی میکنیم؟ من حرف زیادی نمیزنم. دل ما شکسته است، همه چیز بد است آیا قرار است هر هفته برای رفتن کسی اینجا جمع شویم؟»
مرضیه برومند مدیرعامل خانه سینما نیز از سخنرانان مراسم بود. او در سخنان خود گفت «با ما خوب باشید، ما کنار شما با اسرائیل هم میجنگیم» که این سخنان با واکنش جمعیت و هوکردن او همراه شد.
داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر، همسرش، شامگاه شنبه، ۲۲ مهرماه، در منزل شخصیشان در کرج به قتل رسیدند.
با وجود این که سخنگوی دولت جمهوری اسلامی روز دوشنبه اعلام کرد که ابراهیم رئیسی برای پیگیری قتل داریوش مهرجویی و همسرش «دستور ویژه» داده و مقامهای جمهوری اسلامی هنوز کسی را رسماً به عنوان متهم به ارتکاب به این قتل معرفی نکردهاند.
مقامهای انتظامی و قضایی جمهوری اسلامی تا روز سهشنبه از بازداشت ده مظنون در این ارتباط خبر دادند اما جزئیاتی در این زمینه منتشر نشده است.
در پیام کانون کارگردانان سینمای ایران که در مراسم روز چهارشنبه خوانده شد، آمده بود که این انجمن خواهان مجازات «خیلی سریعتر قاتلان داریوش مهرجویی» است.
در این بیانیه که توسط محسن امیریوسفی، رئیس این کانون خوانده شد، از مسئولان جمهوری اسلامی خواسته شده «هر چه زودتر قاتل یا قاتلین داریوش مهرجوئی و همسرش وحیده محمدی فر را در هر لباسی که هستند شناسائی و معرفی کنند و به افکار عمومی پاسخی درست بدهند.»
این بیانیه با اشاره به «خانهنشینی» ناصر تقوایی، «مهاجرت ناخواسته» بهرام بیضایی، مرگ «تلخ» علی حاتمی و عباس کیارستمی، «به زندان افتادن» جعغر پناهی و محمد رسولاف و جلوگیری از فیلمسازی رخشان بنیاعتماد، اضافه کرده «به نظر می رسید که در فضای به وجود آمده بعد از اعتراضات سال گذشته، سینمای متفکر ایران با موانع محدودکنندهای روبرو خواهد شد. اما پایانی چنین تلخ برای سینمای روشنفکری ایران غیر قابل پیش بینی بود».
همچنین پیشتر صد نفر از سینماگران و اهل فرهنگ افغانستان از دستگاه قضایی جمهوری اسلامی خواستند که «هرچه زودتر» عاملان «قتل وحشتناک» داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر را شناسایی کند و به عدالت بسپرد.
در حالی که هنوز انگیزههای این قتل به طور رسمی علنی نشده، برخی فعالان و رسانههای ایران احتمال «سیاسی بودن» قتل داریوش مهرجویی را مطرح کردند.
پیشتر اعلام شده بود که پیکر این زوج هنرمند در قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران به خاک سپرده خواهد شد.