اخبار روز
حکم اعدام سه زندانی بلوچ که با اتهام «افساد فیالارض از طریق مشارکت در اقدام تروریستی» به اعدام محکوم شده بودند، به صورت مخفیانه در زندان مرکزی زاهدان به اجرا درآمد. از آغاز جنگ در غزه ۱۱۴ نفر در ایران اعدام شدند که ۲۴ تن از ایشان شهروند بلوچ و ۵ تن با اتهام همکاری با گروههای مسلح مخالف حکومت به اعدام محکوم شده بودند.
بنا به گزارش میزان، صبح امروز، دوشنبه ۲۲ آبان ماه، حکم اعدام سه مرد بلوچ در زندان مرکزی زاهدان به اجرا درآمد. این سه زندانی که هویتشان محمد براهویی انجمنی، محمد کریم بارکزایی آکسون و ادریس بیلرانی اعلام شده، با اتهام «افساد فیالارض از طریق مشارکت در اقدام تروریستی» به اعدام محکوم شده بودند.
از آغاز جنگ در غزه ۱۱۴ نفر در ایران اعدام شدهاند که ۲۴ تن از ایشان شهروند بلوچ و ۵ تن با اتهام همکاری با گروههای مسلح مخالف حکومت به اعدام محکوم شده بودند.
مصطفوینیا، رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان ضمن منتسب کردن این سه زندانی به گروه جیش العدل، درخصوص اتهامات این زندانیان گفت: «افساد فیالارض از طریق مشارکت در اقدام تروریستی انفجار ۲ بمب گذاری کلانتری ۱۲ زاهدان در تاریخ ۱۳۹۷/۱۱/۰۹، مشارکت در اقدام تروریستی انفجار بمب در مسیر عبور و مرور خودروی گشت انتظامی در تاریخ ۱۳۹۸/۰۴/۰۴ که منجر به زخمی و مجروح شدن چند نفر از ماموران انتظامی و تخریب اموال عمومی و دولتی شد و قاچاق تجهیزات ساخت بمب به اعدام محکوم کرد».
به گزارش وبسایت حال وش که اخبار مربوط به سیستان و بلوچستان را منتشر میکند، حکم این سه زندانی بدون اطلاع خانواده به اجرا درآمده است. سازمان حقوق بشر ایران اعدامهایی که بدون اطلاع خانواده و ملاقات آخر به اجرا در میایند را مخفیانه طبقه بندی میکند.
یک منبع مطلع در این خصوص گفت: «این سه زندانی بلوچ در زمان بازداشت در بازداشتگاه اطلاعات سپاه در زاهدان بشدت مورد شکنجه قرار گرفته و مجبور به اعترافات اجباری علیه خود شده بودند».
اقلیتهای اتنیکی در ایران در مقایسه با سایر نقاط ایران، با درصد بالاتری در آمار مجازات اعدام حضور دارند. استان سیستان و بلوچستان با ۳۹ اعدام به ازای هر یک میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ دارای بیشترین سرانه اعدام در کشور بوده است. تحقیقات و نظارت سازمان حقوق بشر ایران نشان میدهد که در سال ۲۰۲۲، حداقل ۱۷۴ زندانی بلوچ اعدام شدهاند که ۳۰ درصد از کل اعدامها در ایران را شامل میشود.
سازمان حقوق بشر ایران