منابع دانشجویی از مهاجرت چندین استاد باسابقه و برجسته دانشگاه شریف از ایران خبر دادند

دوشنبه, 27ام آذر, 1402
اندازه قلم متن

منابع دانشجویی از مهاجرت چندین استاد برجسته دانشگاه صنعتی شریف تهران که یکی از معتبرترین دانشگاه‌های ایران به شمار می‌رود خبر دادند که پیامد فشارها و سرکوب‌های گسترده حکومت علیه دانشگاهیان به ویژه پس از خیزش سراسری «زن، زندگی، آزادی» ارزیابی می‌شود.

خبرنامه امیرکبیر که یک پایگاه خبری دانشجویان ایران است در حساب تلگرام خود گزارش داد که پس از مهاجرت گسترده دانشجویان، اکنون «قطار مهاجرت به اساتید دانشگاه‌ها رسید».

بر اساس این گزارش، هفته گذشته عبدالرضا سیم‌چی، استاد دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی شریف به عضویت آکادمی علوم جهان تواس درآمد.

این خبرنامه نوشت که در وب‌سایت دانشکده مواد شریف، نام سیم‌چی در صفحه اعضای هیات علمی این دانشکده است، اما او خودش را در وبسایتش به عنوان شاغل در موسسه پژوهشی فرانهوفر آلمان معرفی کرده و اسمی از شریف به عنوان محل فعالیت فعلی نیاورده است.

بر اساس این گزارش، سیم‌چی موسسه پژوهشی فرانهوفر را به عنوان محل فعلی فعالیت تمام‌وقت خود معرفی کرده که از ژوئن ۲۰۲۳ در آنجا مشغول به کار است و همکاری‌اش با شریف که از آوریل ۲۰۰۱ شروع شده بود، در ژوئن ۲۰۲۳، بعد از ۲۲ سال و سه ماه، خاتمه یافته است.

سیم‌چی بین آبان ۹۶ تا دی ۱۴۰۰ مدیریت امور بین‌الملل دانشگاه را هم بر عهده داشته است.

خبرنامه امیرکبیر افزود که علاوه بر سیم‌چی، پیشتر از مهاجرت چهار استاد دیگر دانشگاه شریف مطلع شده است.

وحید حسینی استاد دانشکده مهندسی مکانیک، محمدعلی مداح‌علی استاد دانشکده مهندسی برق، نیما اسدیان دانشکده مهندسی هوافضا و عباس حیدرنوری استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر چهار استادی‌اند که مهاجرت کرده‌اند.

همه این استادان پیشتر در ایران متخصصان برجسته رشته‌های خود بوده‌اند و بعضی از آنان مسئولیت‌هایی در دانشگاه و خارج از دانشگاه برعهده داشتند.

حسینی علاوه بر حضور در هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک شریف، به‌خاطر فعالیت‌هایش در زمینه آلودگی هوا در ایران شناخته می‌شد.

او هم مدتی دبیر کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا در سازمان حفاظت محیط زیست و بین سال‌های ۹۲ تا ۹۷ مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران بوده است.

این استاد پیشین دانشگاه شریف که تا دو سال پیش در این دانشگاه فعال بوده، اکنون استاد یکی از دانشگاه‌های کاناداست.

مداح‌علی هم که در زمینه فناوری بلاک‌چین تحقیقاتی کرده بود پیشتر رییس کارگروه بلاکچین ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری بود.

او هم‌اکنون به دانشگاه‌های آمریکا مهاجرت کرده است.

اسدیان در ژانویه ۲۰۲۲ بعد از ۱۲ سال و ۴ ماه به استادی در دانشگاه شریف پایان داد و برای کار در آزمایشگاه‌های خارج از ایران مهاجرت کرد.

حیدرنوری مدیر آزمایشگاه مهندسی نرم‌افزار هوشمند دانشگاه صنعتی شریف بود که اکنون ساکن آمریکاست.

دانشگاه‌های ایران از جمله دانشگاه صنعتی شریف یکی از کانون‌های اعتراضات در جریان خیزش سراسری اخیر علیه جمهوری اسلامی بود.

این اعتراضات هم اکنون نیز به صورت‌های مختلف ادامه دارد و ماه گذشته ویدیویی منتشرشد که حاکی بود در مراسم جشن فارغ‌التحصیلان پردیس جزیره کیش دانشگاه صنعتی شریف، برخی از دانشجویان دختر بدون حجاب اجباری حضور پیدا کردند.

دانشگاه صنعتی شریف یکی از بهترین دانشگاه‌های ایران است و استادان مجربی دارد.

پیشتر علی شریف زارچی، استادی که در جریان اعتراضات از دانشگاه صنعتی شریف اخراج شده بود با رای اکثریت نمایندگان ۸۷ کشور به عنوان عضو کمیته علمی بین‌المللی المپیاد جهانی کامپیوتر انتخاب و سپس با رای اعضای کمیته رییس آن شد.

حکومت با بازداشت و احضار گسترده دانشجویان معترض و صدور احکام قضایی و انظباطی تلاش کرد که اعتراضات دانشجویی را سرکوب کند.

این سرکوب به استادان حامی اعتراضات نیز گسترش یافت و برخی از استادان از کار در دانشگاه تعلیق شدند.

مهاجرت استادان از جمله استادان دانشگاه شریف پیش از این اعتراضات نیز به دلایل مختلف وجود داشت.

چهار سال پیش، محمود فتوحی، رییس وقت دانشگاه صنعتی شریف، به طور ضمنی از افزایش مهاجرت استادان این دانشگاه خبر داد و گفت: «در حال حاضر دانشگاه شریف با مشکل حفظ اعضای هیات علمی مواجه است و با توجه به شرایط زندگی فعلی و مشکلات اقتصادی باید توجه ویژه‌ای به وضعیت رفاهی اساتید صورت گیرد.»

از: ایران اینترنشنال


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.