روزنامه تلگراف به نقل از منابع اطلاعاتی داخل ایران گزارش داد حوثیهای یمن در دانشگاه علوم و فنون دریایی خامنهای در زیباکنار رشت آموزش دیدهاند. این دوره آموزشی شش ماهه برای نیروهای نیابتی از جمله حوثیها برگزار میشود و اولین دوره آموزش حوثیها در ژانویه ۲۰۲۰ برگزار شده است.
طبق این گزارش، ۲۰۰ شبهنظامی خارجی، از جمله حوثیها، برای دریافت این آموزشها به ایران سفر کردهاند.
دوره آموزش حوثیها جدای از سایر دانشجویان برگزار شده و برای جلوگیری از نشت اطلاعات، تعامل حوثیها با سایر دانشجویان ممنوع بوده است.
تلگراف افزود: «جزیره فارور در سواحل هرمزگان نیز که تحت کنترل سپاه پاسداران است، برای آموزش شبهنظامیان وابسته به ایران استفاده میشود.»
در این گزارش به نقل از منابع بریتانیایی و آمریکایی آمده است مقامهای غربی در حال آمادهسازی گزینهها برای انجام حملههای تلافیجویانه به مواضع حوثیها در داخل یمن هستند.
طبق گزارش تلگراف، علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، شخصا در تصمیمگیری برای موج جدید حملههای حوثیها در دریای سرخ دخیل بوده و از ارائه سلاح و تجهیزات بیشتر به حوثیها حمایت کرده است.
تلگراف به نقل از اطلاعاتی دریافتی از داخل سپاه پاسداران نوشت جمهوری اسلامی حملههای حوثیها به خطوط کشتیرانی را «موثرترین تاکتیک برای تشدید جنگ» علیه اسرائیل میداند.
همزمان با افزایش نگرانیهای بینالمللی از حملههای حوثیها، شورای امنیت سازمان ملل با ۱۱ رای موافق و چهار رای ممتنع، قطعنامهای تصویب کرد که از حوثیهای یمن میخواهد فورا حملهها به خطوط کشتیرانی را متوقف کنند.
این قطعنامه درباره تشدید تنشها در منطقه هشدار داده است.
قطعنامه شورای امنیت که از سوی آمریکا و ژاپن ارائه شده بود از حوثیها خواست کشتی گلکسی لیدر را که ۲۸ آبان توقیف کردهاند، آزاد کنند.
شورای امنیت تاکید کرد کشورهای عضو سازمان ملل حق دارند طبق قوانین بینالمللی در برابر حملههای حوثیها از خود دفاع کنند.
برنامه موشکی، برنامه پهبادی و کل سیستم نظامی جمهوری اسلامی ابزاری برای پیشبرد اهداف ایدئولوژیک خامنهای
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) January 10, 2024
گفتوگو با بهنام بنطالبلو، پژوهشگر ارشد در بنیاد دفاع از دموکراسی pic.twitter.com/Xpd2339n52
روز سهشنبه ۱۹ دی ماه، بیش از ۲۰ پهپاد و موشک ضدکشتی حوثیها خطوط کشتیرانی در دریای سرخ را هدف قرار دادند.
به گفته گرنت شپس، وزیر دفاع بریتانیا، یکی از این پرتابهها ناوشکن موشکانداز اچاماس دیاموند بریتانیا را به صورت عامدانه هدف قرار داده است.
شپس ابراز اطمینان کرد که جمهوری اسلامی حوثیها را در انجام این حملهها راهنمایی میکند.
از زمان آغاز جنگ در غزه، حوثیهای یمن بارها منافع آمریکا و اسرائیل و کشتیهای بینالمللی را در منطقه هدف قرار دادهاند.
رهبران این گروه شبهنظامی متحد حکومت ایران اعلام کردهاند این حملات در حمایت از مردم فلسطین صورت میگیرند.
به دنبال شدت گرفتن حملات حوثیها در هفتههای گذشته، ایالات متحده در ماه دسامبر ۲۰۲۳ یک نیروی دریایی چندملیتی به منظور محافظت از کشتیهای تجاری در دریای سرخ شکل داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بیش از ۲۰ کشور از جمله بریتانیا، بحرین، کانادا، هلند، فرانسه، یونان، استرالیا، نروژ و مجمعالجزایر سیشل به این ائتلاف پیوستهاند.
از: ایران اینترنشنال