ایران اینترنشنال
بازنشستگان تامین اجتماعی و صنایع فولاد، کارگران شاغل در شرکت نفت و گاز گچساران و کارکنان راه و شهرسازی استان ایلام در تجمعهای جداگانهای در اعتراض به رسیدگی نشدن به خواستههایشان تجمع کردند. همزمان افراد دارای معلولیت مقابل سازمان برنامه و بودجه کشور در تهران تجمع کردند.
بهروز مروتی، مدیر کمپین معلولان با انتشار ویدیویی از جو شدید امنیتی در اطراف سازمان برنامه و بودجه کشور برای برخورد با افراد دارای معلولیت معترض خبر داد.
این فعال حقوق معلولان از تهدید به بازداشت خودش درصورت پیوستن به این تجمع خبر داد و گفت: «مسئولیت و عواقب هر اتفاقی که برای معلولان در این تجمع بیفتد، مستقیما به عهده نظام جمهوری اسلامی است و آنها باید پاسخگو باشند.»
شهروندان دارای معلولیت، پیش از این بارها با انتشار بیانیهها و برگزاری تجمعاتی سعی کردهاند بر لزوم اجرای مطالبات خود و افزایش حمایت تاکید کنند.
پیش از این در روز یکشنبه ۲۴ دیماه گروهی از معلولان در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان، مقابل ساختمان برنامه و بودجه در تهران تجمع کردند.
خواسته اصلی آنها اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان است که شامل پرداخت کمکهزینه معیشتی به معلولان شدید و خیلی شدید به میزان حداقل دستمزد سالانه میشود.
روز یکشنبه ۲۸ آبان شماری از شهروندان دارای معلولیت در شهرهای مختلف ایران ازجمله ساری، چابهار، اهواز، کرمانشاه، اردبیل و تفرش تجمع اعتراضی برگزار کردند.
علیهمت محمودنژاد، مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران روز یکشنبه ۱۲ آذرماه، همزمان با روز جهانی افراد دارای معلولیت، با انتقاد از وضعیت اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در کشور گفت «تصویب قوانین برای معلولان در کشور به پُزی سیاسی تبدیل شده است.»
محمودنژاد با بیان اینکه بیش از نیم دهه از تصویب این قانون در کشور میگذرد، گفته بود که به باور کارشناسان برای این قانون ضمانت اجرایی وجود ندارد.
او با مرور قوانین تصویب شده در راستای بهبود وضعیت افراد دارای معلولیت گفت از نظر محتوای قانونی در حوزه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت کمبودی نداریم و آنچه که کم احساس میشود، «عمل» است.
فعالان حقوق شهروندان دارای معلولیت در ایران میگویند باوجود گذشت نیم دهه از اجرای قانون، حال معلولان هنوز خوب نیست و با وجود اجرای این قانون نتوانستهاند از حقوقشان برخوردار باشند.
تجمع کارگران شرکت نفت و گاز گچساران
روز یکشنبه، کارگران «ارکان ثالث» شاغل در شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان، در محل کار خود تجمع برگزار کردند.
کارگران معترض حاضر در این تجمع، خواهان حذف کامل شرکتهای پیمانکاری و رسیدگی به مسایل معیشتی و ایمنیشان در کار شدند.
ویدیوهای منتشرشده نشان میدهد روز یکشنبه یکم بهمنماه کارگران «ارکان ثالث»، شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران، در محل کار خود تجمع برگزار کردند و خواهان حذف کامل شرکتهای پیمانکاری و رسیدگی به مسائل معیشتی و ایمنیشان در کار شدند pic.twitter.com/IzI1uGuwdV
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) January 21, 2024
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی
روز یکشنبه جمعی از بازنشستگان تامیناجتماعی اهواز در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و تحقق نیافتن خواستههایشان مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی اهواز دست به تجمع و راهپیمایی زدند.
همزمان جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی شوش، کرخه و هفتتپه، مقابل فرمانداری شهرستان شوش تجمع کردند.
منتشرشده از این تجمعات نشان میدهد تجمعکنندگان شعارهایی از جمله «پیام ما به دولت، خجالت خجالت»، «مجلس سرسپرده، گرونی رو آورده»، «دولت ورشکسته، دشمن بازنشسته» و «تورم اسفبار، حاکم شده تو بازار» سر دادند.
تجمع بازنشستگان تامیناجتماعی اهواز و شوش مطابق تجمعات هفتگی یکشنبههای اعتراضیشان صورت گرفته است.
تجمع اعتراضی بازنشستگان صنایع فولاد مازندران و اصفهان
جمعی از بازنشستگان صنایع فولاد مازندران روز یکشنبه بار دیگر در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان مقابل ساختمان دفتر صندوق بازنشستگی فولاد در قائمشهر تجمع کردند.
همزمان جمعی از بازنشستگان صنایع فولاد اصفهان مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد اصفهان دست به تجمع زدند.
ویدیوهای منتشرشده از این تجمعات نشان میدهد تجمعکنندگان شعارهایی ازجمله «حاصل کار دولت، غارت جیب ملت» سر دادند.
بازنشستگان صنایع فولاد پیش از این نیز تجمع اعتراضی برگزار کرده و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شده بودند.
تجمع کارکنان راه و شهرسازی در ایلام
به گزارش کانال تلگرامی «گروه اتحاد بازنشستگان»، روز یکشنیه اول بهمنماه جمعی از کارکنان راه و شهرسازی استان ایلام در مقابل ساختمان اداره کل راه و شهرسازی در ایلام تجمع اعتراضی برگزار کردند.
بنا بر این گزارش، حاضران در این تجمع در اعتراض به وضعیت بد اقتصادی و افزایش مشکلات معیشتی خود تجمع کردهاند.
در سالهای گذشته کارگران شرکتهای مختلف در ایران در اعتراض به رسیدگی نشدن به خواستههایشان بارها دست به تجمع اعتراضی زدهاند.
هرانا روز چهارشنبه شش دی گزارش داد در سال ۲۰۲۳ حداقل ۳۲۰ تجمع کارگری، یک مورد ممانعت از تجمع و ۱۱۱ اعتصاب کارگری به وقوع پیوست که بیشتر این تجمعات در ارتباط با مطالبات مزدی بودند.
رسیدگی نشدن به مطالبات صنفی و معیشتی کارگران و برگزاری تجمعهای اعتراضی در شرایطی است که برخی رسانهها و تحلیلگران از حرکت صنایع مادر مانند فولاد و پتروشیمی به سمت رکود خبر میدهند.
تداوم نرخ کاهش سرمایهگذاری، توقف پروژههای سرمایهگذاری در حوزههای فولاد و پتروشیمی و ریزش کمسابقه و پیاپی شاخص بورس و «دوپینگهای مکرر» از منابع ملی صندوق توسعه ملی، از جمله نشانههای رکود مورد اشاره ناظران هستند.