خانواده دو نفر از اعدامشدگان مخالف جمهوری اسلامی و یکی از آسیبدیدگان چشمی انقلاب زن، زندگی، آزادی به همراه بهروز اسدی فعال حقوق بشر، با خانم «لویزه آمستبرگ مسئول و رئیس کمیسیون حقوق بشر آلمان» در محل وزارت امور خارجه این کشور دیدار کردند.
بیان اعظیمی و صباح فاتحی همسر و فرزند پژمان فاتحی، ماریا محمودی همسر محمد فرامرزی (دو نفر از چهار زندانی سیاسی کرد که در ۲۹ ژانویه ۲۰۲۴ همراه با محسن مظلوم و وفا آذربار اعدام شدند)، به همراه کوثر افتخاری از آسیبدیدگان چشمی جنبش زن زندگی آزادی و بهروز اسدی از فعالان حقوق بشر ضمن دیدار با مسئول و رئیس کمسیون حقوق بشر آلمان، بر لزوم جلوگیری از اعدامها در ایران و تلاش برای آزادی زندانیان سیاسی تاکید کردند.
خاکسپاری مخفیانه چهار زندانی سیاسی کرد بدون اطلاع خانواده آنها، وضع عباس دریس زندانی سیاسی در خطر اعدام و دیگر زندانیان در معرض این خطر جزء موارد دیگری بودند که در این نشست به آنها پرداخته شد.
طی این دیدار در مورد اهمیت احقاق حقوق اقلیتهای مذهبی همچون بهائیان و اتنیکها و فشارهای همهجانبه جمهوری اسلامی به آنها نیز صحبت شد.
سیاستهای چندگانه اتحادیه اروپا و آلمان و استانداردهای دوگانه در قبال فعالیت لابیگران نظام اسلامی و موضوع تحریم سپاه پاسداران از دیگر مسائل سیاسی بودند که در این نشست و گفتگو موارد متعددی در خصوص آنها مطرح شد.
بیان عظیمی در مورد بیگناه بودن همسرش پژمان فاتحی و سه دوست اعدام شده او صحبت کرد. همسر پژمان فاتحی گفت ۱۹ ماه وقت ملاقات ندانند و تنها چند ساعت قبل از اعدام اجازه ملاقات به خانوادهها داده شد. او تاکید کرد پیکر اعدامشدگان تحویل خانواده آنها نشده است.
ماریا محمودی همسر محمد فرامرزی نیز در خصوص رفتار با اقلیتها و بهویژه ستمهای برنامهریزیشده علیه مرد م در استانهای کردنشین ایران، اقلیتهای مذهبی بویژه بهاییان و اتنیک صحبت کرد و خواستار اقدامات عملی برای محکومشدن جمهوری اسلامی به دلیل این رفتارها شد.
همسر محمد فرامرزی عکسی از فعالیت همسرش علیه اعدام نشان داد و اشاره کرد جمهوری اسلامی از فعالیت سیاسی همسرش برای تحقق آزادی و دمکراسی مطلع بوده است. او تاکید کرد سال ۲۰۲۳ تعداد ۸۳۴ نفر در ایران اعدام شدهاند.
کوثر افتخاری هم از دستگیری، شکنجه و آزار جنسی در زندانهای جمهوری اسلامی گفت و تصریح کرد مردم ایران و آسیبدیدگان خیزش مردمی احتیاج به ترحم نداریم، بلکه نیاز به همبستگی و فعالیتهای عملی برای جلوگیری از اعدام و شکنجه مخالفان در ایران است.
او از آپارتاید جنسی در ایران صحبت کرد. افتخاری گفت طبق آمار جمهوری اسلامی در خیزش مهسا، بیش از ۵۰۰ نفر از ناحیه چشم آسیبدیدهاند و این آمار با آسیبدیدگان آبان ۹۸ در مجموع بسیار بیشتر است.
بهروز اسدی فعال حقوق بشر نیز در این جلسه مطرح کرد زنان قربانی، شاهدان و شاکیان علیه جمهوری اسلامی بهحساب میآیند و بیانیه زن زندگی آزادی درخواست عملی برای رسیدن به آزادی، دمکراسی و کرامت انسانی است.
اسدی به نقش سپاه پاسداران در ترور و سرکوب مردم ایران اشاره کرد. او گفت اسامی اشخاص و شرکتهای تحریم شده دررابطهبا سپاه و سرکوب مردم ایران باید بهصورت علنی منتشر شود.
شرکتکنندگان این نشست بر لزوم استمرار همبستگی با خیزش، انقلابی مهسا (ژینا) امینی و جنبش زنان ایران تاکید کردند. پایان این جلسه مقرر شد لیست افرادی که در ایران خطر اعدام آنها را تهدید میکند، در اختیار وزارت امور خارجه آلمان قرار گیرد و اقدامات فوری برای متوقفشدن اجرای این احکام در نظر گرفته شود.
بهروز اسدی فعال حقوق بشر و فعال سیاسی