گزارش نخستین نشست کمیته برگذاری یادمان پنجاهمین سالگشت پایه گذاری کنفدراسیون جهانی محصلین و دانشجویان ایرانی-اتحادیه ملی در شهر ماینس.
حضار: از دبیران پیشین کنفدراسیون منصور بیات زاده و فریدون منتقمی شرکت داشتند. داود غلام آزاد که عضو کمیته است به علت بیماری نتوانست در نشست شرکت کند، لیکن وکالت کامل داد تا نظریاتش در نشست نمایندگی شود.
تعداد سی نفر از اعضاء، مسئولان و فعالان پیشین کنفدراسیون از شهرهای برمن، کلن، کوبلنس، گیسن، ماینس، فرانکفورت و مونیخ در نشست ۲۳ ماه ژوئن ۲۰۱۲ در شهر ماینس شرکت کردند. تعداد زیادی از علاقمندان به شرکت در این نشست، متاسفانه نتوانستند به علت حضور در جلسات دیگری که همزمان با جلسه ماینس در پاریس و در شهر کلن برگذار می شد، در جلسه تدارکاتی شرکت کنند، ولی حمایت خویش را اعلام داشته و آمادگی خود را برای فعالیت در کمیته در آینده ابراز کردند.
عده ای از علاقمندان از عدم امکان حضور خود در این نشست به علت مشغله و یا بعد مسافت اظهار تاسف کردند ولی وعده دادند که در مراسم تجلیل شرکت فعال داشته باشند.
در بدو امر گزارشی در مورد پیشینه فعالیتهای صورت گرفته تا کنون و مشکلات و پیشرفتهای کار از جانب فریدون منتقمی داده شد. در نشست اخیر ماینس در ۲۳/۰۶/۲۰۱۲، تصمیات مشترک دبیران پیشین که جمعبندی آن وجود داشت و محصول بحث، تبادل نظر و تجربه رفقای دبیران پیشین کنفدراسیون بود به عنوان مبنای فعالیت و کار قرائت شد و همه شرکت کنندگان با اصول بیان شده در آن تصمیمات از جمله:
تجلیل از مبارزات کنفدراسیون جهانی، تکیه بر دستآوردهای بزرگ و مورد توافق آن، و توجه به این امر که این نشست جنبه سمینار و جر و بحث در مورد گذشته کنفدراسیون را ندارد، موافق بودند. همه بر این نظر بودند که دستآوردها و تاریخ غنی مبارزات دانشجویان در خارج بقدری پربار است که حتی برای بازتاب آنها نیز زمان کافی در اختیار ما نیست.
در مورد بررسی تاریخچه کنفدراسیون، علل انشعاب و پراکندگی در آن می توان حتی در تاریخی دیگر بعد از برگذاری این مراسم تجلیل و بزرگداشت، سمیناری در آینده برگذار کرد که صرفا به آن مسایل در محیطی دوستانه با توجه به تجربه سالهای بعد بپردازد.
قبل از گزارش پیشنهادات و کارهائی که در این زمینه صورت گرفته است، اشاره می کنم که از درون همان نشست کمیته جدیدی انتخاب شد. تعداد اعضاء کمیته ۱۰ نفر است که برخی از اعضاء با توجه به تمایلی که نشان داده بودند غیابا به عضویت کمیته درآمدند. این حق برای دبیران کنفدراسیون محفوظ ماند که در صورت تمایل به عضویت کمیته بطور مستقیم و تنها با اعلام آمادگی خویش در آیند. این کمیته با توجه به این اصل، با حضور منصور بیات زاده، داود غلام آزاد، فریدون منتقمی تا کنون دارای ۱۳ عضو است.
در نشست نامه فریدون اعلم دبیر مالی سابق کنفدراسیون که حمایت خویش را از فعالیت کمیته اعلام داشته بود قرائت شد و قرار شد تاریخ جلسات وسیع کمیته به اطلاع وی برسد، زیرا وی اظهار تمایل کرده بود در نشستها و فعالیت کمیته شرکت داشته باشد. طبیعتا در صورت تمایل فریدون اعلم نیز عضو کمیته مشترک خواهد بود.
متن کامل گزارش دبیران پیشین که در نشست اخیر، بخشهای مهمی از آن قرائت شد و علی الاصول مورد موافت همه حضار قرار گرفت در زیر درج می شود:
“نشست به یاد و بزرگداشت پنجاهمین سالگرد آغاز فعالیت کنفدراسیون جهانی (اتحایه ملی) برگذار می شود.
شعارِ اتحاد، مبارزه، پیروزی سالن را تزئین خواهد کرد.
هدف از این نشست تجلیل از دستآوردهای جنبش دانشجوئی ایرانیان در خارج از کشور است. این دستآوردها دارای چنان ارزش والائی است که باید آنرا به نسل کنونی و آتی مبارزان راه آزادی و دموکراسی و استقلال ایران، به عنوان یک تجربه موفق منتقل نمود.
این تجلیل در عین حال تجلیل ما از همه آن رفقائی است که جان خویش را در راه سربلندی کشور و میهن عزیز ما ایران از دست داده اند. تجلیل از این رفقا نشانه عمق احترام ما به آنهاست و گویای آن است که راه آنها ادامه خواهد داشت و به مبارزان راه آینده الهام می بخشد.
در نشست مقدماتی هیات دبیران پیشین تصمیم بر این شد که در جشن بزرگداشت کنفدراسیون صرفا بر پایه اسناد و مدارک خود کنفدراسیون از فعالیتها و دست آوردهای این سازمان تجلیل و از هرگونه بحث و تحلیل خودداری شود. اتخاذ این روش از دو جنبه ضروری است. نخست اینکه از گفتگوها و جدل های احتمالی جلوگیری خواهد کرد و دوم اینکه ارائه اسناد و مدارک ازیکسو پاسخی است قاطع به ادعا ها و تهمت هائی که برای تخریب نام پرافتخار کنفدراسیون پخش می شود و ازسوی دیگرمانع خواهد شد که مزورانه از نام و اعتبار کنفدرسیون سوء استفاده شود.
با توجه به نکات بالا ما بر سر موارد زیرین به توافق مشترک رسیدیم که آنرا در اختیار سایر رفقای دبیران برای تبادل نظر قرار می دهیم. موافقت رفقا شرایطی خواهد بود که ما بر این اساس کارها را تدارک دیده و به پیش ببریم
نشست ما یک نشست تجلیلی به مفهوم اقدامات سیاسی، هنری، و انتشاراتی کنفدراسیون جهانی است.
1- محل نشست در شهر فرانکفورت در محل همیشگی کنگره های کنفدراسیون است
2- تاریخ نشست احتمالا در ماه دسامبر با توجه به اشغال نبودن جا انتخاب می شود.
3- مدت نشست تقریبا از ساعت یک بعد از ظهر تا ۹ شب است، چون امکان تهیه جای خواب برای ما مقدور نیست. مدعوین باید خودشان راسا و یا با یاری دوستان و آشنایانشان در این موارد اقدام کنند.
4- برنامه جشن شامل بیانیه مشترک دبیران از دستآوردهای کنفدراسیون جهانی است که در تائید و نشان دادن این دستآوردها، بدون تفسیر و بحث، به صورت اسناد موجود کنفدراسیون ارائه داده خواهد شد. در زیر ما به این دستآوردها اشاره خواهیم کرد. شکل کار چنین است که بیانیه مشترک قرائت می شود و در هر بخش مربوطه، به این اسناد منتشر شده اشاره می شود که رفیق دیگری این اسناد را بر اساس مصوبات کنفدراسیون جهانی به سمع حضار می رسانند.
5- موسیقی زنده
6- نمایش فیلم ۲ یونی روز همبستگی دانشجویان ایران و آلمان و حوادث مربوط به سفر شاه به آلمان.
7- نمایش یک تئاتر در صورت امکان.
8- نمایشگاه عکس رفقای جانباخته کنفدراسیون و اسناد و مدارک کنفدراسیون (۱۶ آذر، پیمان، بولتن ها، آفیشها، عکسهای نمایشات اعتراضی، مقالات روزنامه های خارجی و…)
9- قرائت نام کسانی که ما از حقوق آنها در زندانهای شاه دفاع کرده ایم.(به عنوان مثال شامل: گروه فلسطین، نهضت آزادی، روحانیت تحت تعقیب، گروه گلسرخی و سایر اعضاء و افراد تحت تعقیب و دربند سازمانها و گروه های سیاسی و…).
10- دعوت از شخصیتهای خارجی که با کنفدراسیون همکاری داشتند نظیر هانس کریستین اشتروبله از حزب سبزها، ویچورک عضو حزب سوسیال دموکرات آلمان، وزیر سابق، و عضو وقت سازمان جوانان سوسیال دموکرات آلمان(یوزو). برخی از وکلا که به ایران رفتند یا شرکت کنند یا پیام بفرستند.
11- تماس با مطبوعات برای پخش این خبر و از جمله رادیو بی بی سی برای انتقال خبر به ایران.
12- مقرر شد میز جداگانه ای در خارج سالن بنام “میز کنفدراسیون” در نظر گرفته شود. فقط فعالان و مسئولان و اعضاء پیشین کنفدراسیون جهانی، چنانچه مایل باشند، اجازه دارند با نام واقعی خویش نظریاتشان را پیرامون کنفدراسیون تکثیر کرده و برای توزیع رایگان بر روی میز قرار دهند. طبیعتا هر امضاء کننده خودش مسئولیت مطالب ارائه داده را به عهده می گیرد و ربطی به برگذار کنندگان نشست تجلیل از کنفدراسیون جهانی ندارد.
پست الکترونیکی برای تماس:
CISNU50@googlemail.com
بیانیه مشترک دبیران که باید مورد موافقت همه آنها قرار گیرد، برای دوری از هرگونه سوء تفاهمی، تنها تکیه به دستآوردهای کنفدراسیون و بر شمردن آنها است. این دستآوردها در منشور و مصوبات کنفدراسیون بازتاب یافته است.
کنفدراسیون سازمان دانشجویان ایرانی، دموکراتیک، ضد امپریالیستی، توده ای، علنی و مستقل و متکی بر نیروی خود بوده است. بر این اساس باید بیانیه کنفدراسیون برای قرائت در نشست تدوین شود.
زمینه های فعالیتهای کنفدراسیون که باید همراه با اسناد و مدارک در توضیح این بیانیه اعلام شوند عبارتند از:
– مبارزه برای تساوی حقوق زن و مرد در تمام عرصه های حقوقی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی.
– مبارزه برای دفاع از حقوق بشر که تجزیه بردار نیست، صرفنظر از ایدئولوژی و تمایلات سیاسی افراد و گروه ها. تبلیغ درک دموکراتیک و حمایت از حقوق همه زندانیان سیاسی در ایران.
– مبارزه با امپریالیسم در عرصه جهانی و نفوذش در ایران در قالب قراردادهای استعماری و همکاری های نظامی و سیاسی و دیپلماتیک با رژیم شاه و با ارتجاع جهانی.
– مبارزه برای تامین حقوق دموکراتیک مردم ایران بطور کلی و خواستهای به حق اقوام در ایران.
– مبارزه بر ضد استبداد پهلوی و غارت منابع ملی و ثروت ایران.
– حمایت از مبارزات عمومی مردم ایران اعم از دانشجویان تا کارگران و روشنفکران که در جهت تحقق خواستهای ملی و دموکراتیک صرفنظر از جنبه های ایدئولوژیک می رزمیدند.
– برخورد آگاهانه و مسئولانه به امر مبارزه ایدئولوژیک در جنبش دانشجوئی و روشن نگاهداشتن مرزهای فعالیت در این عرصه ها.
– توجه به کار اقناعی و صبورانه برای ایجاد یک انضباط آگاهانه و بسیج داوطلبانه.
– توجه به حقوق همه اعضاء و احترام به حقوق افراد و اعضاء و رعایت موازین و اصول دموکراتیک، بویژه حقوق اقلیت، برگذاری انتخابات آزاد.
– برگذاری سمینارها متعدد با هدف ارتقاء سطح فرهنگی دانشجویان ایرانی.
– مبارزه با سانسور و انتشار آثار ممنوعه با هدف شکستن سد سانسور در ایران.
– استقلال مالی با تکیه بر حق عضویتها، درآمد یک روز کار در سال، جشنهای عید و کمکهای مالی که شفافیت آن در درجه اول اهمیت قرار داشت. تکیه بر نیروی خویش شرط بقاء کنفدراسیون بود.
– حمایت از مبارزه خلقهای سراسر جهان که در راه آزادی و استقلالشان بر ضد امپریالیسم و صهیونیسم می رزمیدند. حمایت از مبارزات آزادیبخش خلقهای الجزایر، ویتنام، فلسطین، ظفار و…
– تاثیرات مبارزات دانشجویان ایرانی در جنبش دانشجویان اروپا از جمله در آلمان و فرانسه.
در کنار اشاره به این دستآوردها که در متن قطعنامه ها و مصوبات و اساسنامه کنفدراسیون و یا مقالات ۱۶ آذر آمده است، بیان می گردد که نیل به این اهداف و تحولات درون کنفدراسیون یکشبه صورت نگرفته و برای تحقق بسیاری از این خواستها به صورت دموکراتیک و آگاهانه و رفیقانه مبارزه نظری صورت گرفته است. از جمله اینکه سازمانهای دانشجوئی در بدو امر برخوردی مسالمت جویانه با سفارتخانه های شاهنشاهی داشتند و بتدریج، در اثر عدم توجه رژیم پیشین به خواست های مردم ایران و تشدید استبداد، از آنها فاصله گرفته استبداد رژیم شاهی را برملا ساخته و لزوم سرنگونی رژیم سلطنت را به منزله مانع اساسی تحولات دموکراتیک در ایران تبلیغ می کردند.
کنفدراسیون محصلین و دانشجویان ایرانی(اتحادیه ملی) طبیعتا نهالی بود که مانند هر پدیده اجتماعی بتدریج رشد کرده و قوام یافت. دستآورد مبارزه با امپریالیسم و یا دفاع از حقوق همه زندانیان سیاسی صرفنظر از ایدئولوژی آنها، نظریاتی نبودند که از همان روز نخست در درون کنفدراسیون مقام شایسته خود را بدست آورده باشند. این دستآوردها که نقش برجسته ای در مبارزات جنبش دانشجوئی ایفاء کردند، در آغاز کار با مقاومت اقلیت ناچیزی در درون کنفدراسیون روبرو شدند. علیرغم این مقاومت، جنبش مسئول و آگاه دانشجوئی ایران توانست بر این مشکلات غلبه یافته و منشوری به تصویب برساند که مورد تائید کنگره های کنفدراسیون بود و دفاع از حقوق همه زندانیان سیاسی را پرچم روشن مبارزه این سازمان توده ای و دموکراتیک قرار داد.
رسیدن به این دستآوردها محصول مبارزه طولانی یک نسل دانشجویان ایرانی است که امروز باید آنرا به آیندگان منتقل کرد.”
پس از قرائت گزارش جلسات پیشین دبیران در مورد وضعیت فعلی بحث شد و در کنار تصمیمات و پیشنهادات گذشته مطالب زیر نیز به آنها افزوده گردید.
تصمیمات جدید:
طرح بیانیه مشترک دبیران برای نشست مشترک توسط علی فراحت، منصور بیات زاده و و فریدون منتقمی تنظیم می شود. این طرح برای توافق نهائی به اطلاع کمیته می رسد و تکمیل می گردد.
قرار شد محل مراسم تجلیل در شهر فرانکفورت باشد. چنانچه موافق نشویم در امسال این مراسم را برگذار کنیم تاریخ تشکیل آنرا در صورت یافتن محل مناسب(محل سابق برگذاری کنگره ها در فرانکفورت) به ژانویه سال بعد موکول کنیم به این علت که کنگره ها همیشه از دسامبر تا ژانویه ادامه داشته است و برگذاری آن در ژانویه مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد. چنانچه این امر مقدور نبود می توان در پی محلهای دیگر در فرانکفورت، ماینس و گیسن بر آمد. محض احتیاط فعلا سالنی در شهر ماینس برای ماه دسامبر رزرو شده است. کمیته مسئولیت یافتن محل سالن را بعهده گرفت که تا نشست بعدی آنرا اعلام کند.
پیشنهادات:
– یک نشریه ۱۶ ام آذر فوق العاده قبل از مراسم تجلیل با اسناد کنفدراسیون و دعوت به شرکت در این مراسم منتشر می شود.
– یک نشریه ۱۶ ام آذر فوق العاده بعد از مراسم با مضمون گزارش نشست منتشر می شود.
– صفحه موسیقی سرودهای کنفدراسیون و سایر سرودهای کنفدراسیون برای فروش تکثیر می شود.
– نشریه سرودهای کنفدراسیون تجدید چاپ می شود.
– نمایشگاه عکس شهدای کنفدراسیون.
– نمایشگاه عکس اسناد و مدارک کنفدراسیون(۱۶ ام آذر، پیمان، نامه پارسی، ایران رپرت، بولتن ها، مصوبات کنگره ها و اسناد سمینارها، آفیش ها، پلاکادت ها و…)، صورت اسامی دبیران کنفدراسیون.
– انتشار نام کسانی که ما از حقوقشان دفاع کرده ایم.
– انتشار گزارش وکلای اعزامی به ایران برای دفاع از حقوق بشر.
– فروش کتاب صمد بهرنگی به زبان آلمانی از انتشارات کنفدراسیون.
– انتشار مدارک هنری شامل دکلمه اعضاء پیشین کنفدراسیون و سرودهائی که تا کنون منتشر نشده است(چنانچه از نظر تکنیکی تبدیل آنها به صورت دیجیتال مقدور باشد).
– ساختن یک سایت کنفدراسیون که نام آن ثبت شده است. فقط برای انتشار تاریخچه و اسناد کنفدراسیون تا قبل از انقلاب که دسترسی به همه اسناد کنفدراسیون برای همه و در همه جا مقدور باشد. برای این کار باید اعضاء پیشین کنفدراسیون مدارک خود را اسکن کرده و برای ما بفرستند تا در سایت کنفدراسیون قرار دهیم. این سایت محل اظهار نظر نیست. فقط بایگانی و آرشیو کنفدراسیون مشترک است.
– یک فیس بوک کنفدراسیون ساخته شده است که آدرس آن به اطلاع همه خواهد رسید تا اعضاء کنفدراسیون بتوانند عضو آن شوند و همدیگر را پیدا کنند. به مجرد اینکه پاره ای اسناد برای درج تهیه شوند، آدرس آن به اطلاع همه خواهد رسید.
– دعوت از زندانیان سیاسی سابق که کنفدراسیون از حقوقشان دفاع کرده است برای سخنرانی و بیان خاطرات با وقت محدود.
– بیان خاطرات آموزنده رفقای سابق کنفدراسیون در روز تجلیل.(این کار باید محدود و با اطلاع مسئوولان و با توجه به اهمیت مطالب صورت گیرد. زیرا که محدودیت زمانی به ما اجازه نمی دهد بیش از چند نفر را برای این کار در نظر بگیریم). چنانچه خاطرات زیادی وجود داشته باشد می توانیم آنها را در ۱۶ ام آذر و یا در فیس بوک کنفدراسیون منتشر کنیم.
– اجرای موسیقی زنده.
– اجرای تئاتر از رفقای کنفدراسیون به همان روشهای سنتی.
– چاپ آفیش و فلایر برای تبلیغات.
– نمایش فیلم ۲ یونی.
– انتشار سندی با مضمون دفاع از مبارزات کنفدراسیون و فراخواندن به شرکت در این مراسم تجلیل با امضاء اعضاء، مسئوولان، فعالان، دبیران پیشین کنفدراسیون در شبکه مجازی. این سند برای امضاء گردانده می شود و امضاء می گردد و هم جنبه تبلیغاتی دارد و هم جنبه بسیج کننده.
– فیلمبرداری از مراسم برای انتشار در سایت و در شبکه های اجتماعی.
– تماس با مطبوعات و رسانه های خارجی برای تبلیغات.
– پخش مراسم از طریق شبکه مجازی و اعلام آن از قبل.
– پیشنهاد شد برای حل مسئله مالی قبوضی به ارزش ده یورو مننتشر شده و پیشفروش شود تا مخارج این نشست تامین گردد. در صورتی که درآمد بیش از هزینه بود می توان پول باقیمانده را به یک موسسه غیر انتفاعی مورد توافق بخشید و یا برای تدارک سمینار و جلسات مشابه پس انداز کرد.
قرار شد که کمیته هفته آینده تشکیل جلسه دهد و پیشنهادات را بررسی کند، تقسیم مسئولیت نماید، و کار را آغاز کند.
کمیته طبیعتا پیشنهادات همه دوستان را نیز با توجه به امکان تحقق و توان خودش در نظر خواهد گرفت.
این سند برای اعضاء کمیته برگذاری و هیات دبیران پیشین کنفدراسیون که تا کنون در جریان امور قرار داشتند، ارسال خواهد شد. به امید اینکه با بسیج همه قادر باشیم مراسم تجلیل با شکوهی از کنفدراسیون برگذار کنیم. استقبال اولیه از این کار بیاری همه کسانی که در این مبارزه نقش داشته اند و زندگی خویش را در راه آن صرف کرده اند، برای موفقیت آن بسیار امیدبخش است.
با درود فراوان
به امید ایرانی آزاد و آباد و دموکراتیک
فریدون منتقمی مونیخ ۲۵/۰۶/۲۰۱۲