حجم صادرات آلمان به ایران علیرغم تشدید تحریمهای اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی افزایش یافته است.
اداره کل آمار آلمان پنجشنبه ۱۸ آوریل (۳۰ فروردین) اعلام کرد که در طی دو ماه نخست سال جاری میلادی (ژانویه و فوریه ۲۰۲۴) حجم صادرات این کشور به ایران با افزایشی ۲۲ درصدی در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال گذشته میلادی به ۲۴۱ میلیون یورو رسیده است.
در مقابل، حجم واردات از ایران به آلمان در این بازه زمانی بیش از ۱۳ درصد کاهش یافته و بر تنها ۴۱ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو بالغ میشده است.
ماشینآلات، محصولات و فرآوردههای شیمایی و دارویی از کالاهای عمده صادراتی از آلمان به ایران بودهاند. از ایران بیش از همه خواروبار از جمله پسته و فرشهای دستبافت به آلمان وارد شده است.
البته جمهوری اسلامی تنها از شریکان تجاری کوچک آلمان محسوب میشود. ایران در بین کشورهای واردکننده محصولات از آلمان در رتبه ۶۱ و از لحاظ صادرکننده به این کشور حتی در رتبه ۹۱ قرار دارد.
محدودیتهای تجاری
در مجموع باید اذعان داشت که تجارت خارجی کشورهای عضو اتحادیه اروپا با ایران مشمول محدودیتهای فراوانی است.
آخرین بار در ژوئیه سال ۲۰۲۳ میلادی بود که اتحادیه اروپا تحریمهای گستردهای علیه ایران به خاطر حمایت جمهوری اسلامی از روسیه در حمله نظامی به اوکراین اعمال کرد.
در پی حملات پهپادی و موشکی اخیر جمهوری اسلامی به اسرائیل، اکنون بسته تحریمی تازهای از سوی آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا علیه ایران در راه است.
اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه وله
سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا شامگاه چهارشنبه (۱۷ آوریل / ۲۹ فروردین) از گسترش تحریمهای این نهادعلیه جمهوری اسلامی خبر دادند.
شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا پس از نشست سران کشورهای عضو در بروکسل از موضع “یکپارچه” این اتحادیه در ارتباط با حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل سخن گفت.
به گفته او تحریمهای تازه اتحادیه اروپا علیه شرکتهایی خواهند بود که در زمینه تولید پهپاد و موشکهایی ایرانی فعالیت دارند.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
در سال گذشته میلادی حجم صادرات آلمان به ایران به میزان ۲۵ درصد کاهش یافته و به ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو رسید.
این در حالی است که در بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ میلادی ارزش صادرات آلمان به ایران بر ۱،۵ تا ۱،۶ میلیارد یورو در سال بالغ میشد.
صادرات آلمان به ایران که در سال ۲۰۱۸ حدود ۲،۷ میلیارد یورو بود، در سال ۲۰۱۹ با کاهشی ۴۴ درصدی به ۱،۵ میلیارد یورو افت کرد. دلیل این کاهش از جمله خروج ایالات متحده آمریکا از برجام و وضع تحریمهای تازه علیه جمهوری اسلامی بود.
از: دویچه وله