ابراز نگرانی رادان از «کارزار خیابانی» در واکنش به تحمیل حجاب اجباری

دوشنبه, 17ام اردیبهشت, 1403
اندازه قلم متن

رادیو فردا

احمدرضا رادان، فرمانده‌کل پلیس ایران (فراجا) ادعا کرد که در قانون برای پلیس۴۰ ماموریت و وظیفه مشخص شده است که «یکی از این‌ها برخورد با بی‌حجابی است».

او روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه مدعی شد که «دشمن به دنبال کارزار خیابانی است و می‌خواهد موضوع عفاف و حجاب را امنیتی و انتظامی جلوه دهد و جامعه را ناامن کند».

فرمانده نیروی انتظامی در ادامه گفت که قید حجاب اجباری موضوعی «کاملا اجتماعی و فرهنگی» است، اما به ادعای او «هنگامی که سرریز می‌شود باید با اقدام انتظامی از آسیب بیشتر آن جلوگیری کرد».

این در حالی است که در جریان اعتراض‌های سال ۱۴۰۱ که بعد ار جان باختن مهسا امینی در بازداشت پلیس رخ داد، مقابله با حجاب اجباری به یکی از خواسته‌های اصلی زنان ایرانی تبدیل شد و از آن پس حضور آنها بدون پوشش مورد نظر حکومت در جامعه ادامه داشته است.

آقای رادان، در ادامه با اشاره تلویحی به این اعتراض‌ها و موج مخالفت پس از آن با حجاب اجباری گفت که «دشمن تا پشت در خانه‌ها آمده بود تا چادر را از بانوان بگیرد، در اینجا ما باید پای کار باشیم و این اجازه را به دشمن ندهیم».

او ششم اردیبهشت نیز در جمع طلاب و برخی از هوادارانِ تحمیل حجاب اجباری در قم، با دفاع از خشونت‌های اعمال شده در این راستا این ادعا که طرح نور یک کار «امنیتی» است را رد کرده بود.

اجرای طرح جدید حجاب اجباری، با نام «طرح نور» و برخوردهای خشونت‌آمیز با زنان برای تحمیل حجاب اجباری در خیابان‌ها، موجی از واکنش‌های منفی را به دنبال داشته است.

او رادان پیشتر همچنین گفته بود که «۳۲ دستگاه متولی موضوع حجاب و عفاف هستند که متأسفانه برخی از آنان به مأموریت‌های خود عمل نمی‌کنند و حتی در این زمینه مطالبه‌گر هم شده‌اند».

او به نام این دستگاه‌های متولی اشاره‌ای نکرد.

خبرگزاری ایسنا پیشتر در مطلبی نام «۲۳ نهاد» متولی این امر را فهرست کرده بود که در میان آنها نام وزارتخانه‌های کشور، بهداشت و درمان، امور خارجه، کار و رفاه اجتماعی، آموزش و پرورش، اقتصاد، وزارت علوم، ارتباطات، راه و شهرسازی، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صمت و میراث فرهنگی و همچنین نام سازمان‌هایی چون سازمان تبلیغات اسلامی، بهزیستی،‌ صدا و سیما، برنامه و بودجه، معاونت امور زنان و خانواده، قوهٔ قضائیه، مجلس شورای اسلامی، ستاد احیای امر به معروف، شهرداری و فرماندهی انتظامی به چشم می‌خورد.

برخوردهای خشونت‌آمیز نیروی انتظامی و لباس‌شخصی‌ها با زنانِ مخالف حجاب اجباری در هفته‌های گذشته به گونه‌ای بوده که حتی اعتراض برخی از نیروهای هوادار جمهوری اسلامی را نیز برانگیخته است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.