بی بی سی فارسی
نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوقبشری زندانی در ایران، با انتشار پیامی از زندان خواستار توقف جنگ در غزه شده و ادامه این درگیریها را «افول انسانیت در جهان» خوانده است.
او در این نامهای که به دست سرویس جهانی بیبیسی رسیده، آمده است: «سوختن کودکان در چادرهای آوارگان تصویری است از افول ساحت انسانیت در جهان، نتیجه هر چه باشد بیتردید”آوردی” برای بشریت نخواهد داشت، بلکه خواهد افزود بر” از دسترفتههای انسان و دوران».
برنده جایزه صلح نوبل ضمن درخواست برقراری آتشبس فوری در غزه گفته برای پایان بخشیدن به جنگ ۸ ماهه میان اسرائیل و حماس «آزادی گروگانها و زندانیان؛ به رسمیت شناخته شدن دو دولت؛ عمل به آرا مراجع بینالمللی از جمله دیوان بینالمللی دادگستری و سازمان ملل؛ قطع ید کشورهای جنگافروز مداخلهگر و نیروهای تندرو و بنیادگرا که در صورت دستیابی به قدرت مردمشان را گروگان خواهند گرفت، یک ضرورت انکار ناپذیر است».
نرگس محمدی پیشتر در پیامهایی از زندان به جنگ غزه اشاره کرده بود اما این بار به صراحت از آن سخن گفته است.
در دو دهه گذشته اخبار مرتبط به زندگی شخصی و سیاسی نرگس محمدی بارها مورد توجه افکار عمومی و رسانهها قرار گرفته است؛ از درخواست تغییر حکومت تا ضرب و شتم در زندان و فلج موقت و مصائب مربوط به کودکان دوقلویش.
نام نرگس محمدی به مرور به عنوان یکی از صریحترین منتقدان حکومت ایران جا افتاد.
نرگس محمدی پس از آنکه در سال ۱۳۸۹ در مقام نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر بازداشت شد تا کنون بارها دستگیر و محاکمه شده است.
خانم محمدی در چهار سال گذشته چهار بار محاکمه شده است.
نرگس محمدی قرار است ۱۹ خرداد مجددا به اتهام «تشویش اذهان عمومی» در خصوص انتشار فایلی درباره دینا قالیباف و همچنین نامه به نخست وزیر سوئد درباره دادگاه حمید نوری محاکمه خواهد شد.
خانم محمدی گفتهاند تنها در دادگاه علنی شرکت خواهند کرد.
او نزدیک به دو سال است که نتوانسته با فرزندانش صحبت کند.
تلاشها برای پایان دادن به جنگ اسرائیل غزه در هفتههای گذشته شدت گرفته است.
تظاهراتهایی برای پایان دادن به این جنگ در نقاط مختلف در سراسر جهان برگزار میشود.
به گفته مقامهای درمانی حماس در غزه، تا کنون بیش از ۳۶ هزار نفر از زمان آغاز جنگ در نوار غزه کشته شدهاند. این جنگ، پس از حمله حماس و گروههای همسو به جنوب اسرائیل در روز هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ آغاز شد. در حمله حماس، حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۲ نفر گروگان گرفته شدند.
در تازهترین تلاشهای دیپلماتیک با هدف توقف جنگ در غزه، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، مفاد طرحی تازه را تشریح کرد که ابتدا شامل آتشبس شش هفتهای و آزادی گروگانها در ازای زندانیان فلسطینی خواهد بود.