با گذشت ۲۶ روز از کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران و تهدید علی خامنهای به خونخواهی، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، روز یکشنبه در تماس تلفنی با همتای ایتالیایی خود آنتونیو تاجانی ادعا کرد پاسخ حکومت ایران به کشتهشدن هنیه «حتمی، دقیق، و حسابشده» خواهد بود.
این در حالی است که علیمحمد نایینی، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هفته گذشته در ارتباط با «پاسخ» جمهوری اسلامی به کشتهشدن هنیه مدعی شده بود «زمان در اختیار ما است و ممکن است دوره انتظار این پاسخ طولانی شود»
آنتونیو تاجانی در تماس تلفنی «طولانی» با عراقچی از او خواست با تنشزدایی در لبنان و دریای سرخ، موجب تسهیل مذاکرات جاری آتشبس میان اسرائیل و حماس شود.
تهدیدات رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی علیه کشور اسرائیل در حالی است که یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه گذشته به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که ایالات متحده همچنان حکومت ایران را به عنوان یک «دشمن» و «حامی تروریسم» قلمداد میکند.
این مقام وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به سخنان عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جدید حکومت ایران، مبنی بر تلاش دولت مسعود پزشکیان برای مدیریت تنشها با آمریکا گفت قضاوت دولت جو بایدن درباره رهبری ایران همچنان بر اساس «اقدامات» و نه اظهارات آنها خواهد بود.
او بار دیگر موضع دولت بایدن را در قبال دولت پزشکیان را تکرار کرد که بر اساس آن، واشنگتن هیچ انتظاری ندارد روی کار آمدن دولت او منجر به تغییری اساسی در سیاست ایران و یا احترام حکومت جمهوری اسلامی به حقوق بشر شهروندان ایرانی شود.
به گفته این سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، ایالات متحده همچنان جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک «دشمن» و «حامی تروریسم» قلمداد میکند و هیچ چیز در این باره تغییر نکرده است.
وی تاکید کرد که آمریکا با هماهنگی نزدیک با متحدان و شرکای خود از همه ابزارهای موجود برای «بازدارندگی»، «مقابله»، و «برهمزدن» انواع رفتارهای بیثباتکننده و مشکلساز حکومت ایران استفاده میکند.
به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل که در جریان آن ۱۲۰۰ تن کشته و بیش از ۲۵۰ به گروگان گرفته شدند، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و آزادی گروگانها آغاز کرد.
این حمله از حمایت و تشویق مقامات جمهوری اسلامی ایران برخوردار شد. همچنین حزبالله لبنان، گروه دیگری که تحت حمایت جمهوری اسلامی است، حملات راکتی و پهپادی پراکنده به شمال اسرائیل را شروع کرد.
تداوم این حملات فرامرزی حزبالله لبنان، منجر به کشتهشدن بیش از ۴۰۰ عضو این گروه از جمله برخی فرماندهان ارشد آن بر اثر حملات تلافیجویانه اسرائیل شد.
تنش ناشی از این درگیریها از روز ۶ مرداد و با حمله راکتی مرگبار حزبالله به شمال اسرائیل که منجر به کشته شدن ۱۲ کودک و نوجوان شد، به طور کمسابقهای افزایش یافته است.
در مقابل این حمله مرگبار، اسرائیل روز ۹ مرداد فواد شکر، ارشدترین فرمانده نظامی حزبالله لبنان، را در بیروت، پایتخت این کشور، هدف حمله مرگبار قرار داد.
تنها ساعاتی بعدتر در بامداد ۱۰ مرداد، اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، هدف حملهای مرگبار در تهران قرار گرفت که جمهوری اسلامی به رغم موضع «نه تایید و نه تکذیب» اسرائیل، به آن کشور نسبت داده است.
جمهوری اسلامی و حزبالله هشدار دادهاند که این حملات مرگبار را بیپاسخ نخواهند گذاشت.
در مقابل، مقامات اسرائیلی وعده دادهاند هر کسی به این کشور حمله کند، مجبور به پرداخت بهایی سنگین خواهد شد.
در این مدت، آمریکا و متحدانش همزمان با تشدید تلاشهای دیپلماتیک خود به منظور برقراری آتشبس در غزه و لزوم جلوگیری از گسترش درگیریها به یک جنگ تمامعیار منطقهای، به حکومت ایران و نیابتیهایش از جمله حزبالله هشدار دادهاند که از اسرائیل در برابر جمهوری اسلامی و گروههای تروریستی نیابتی آن حمایت خواهند داد.
صدای آمریکا