پایان اجلاس «تنوع زیستی کاپ۱۶»؛ قدردانی از جوامع بومی و آفریقایی تبار

یکشنبه, 13ام آبان, 1403
اندازه قلم متن

شانزدهمین نشست کنفرانس اعضای کنوانسیون تنوع زیستی (COP ۱۶) روز گذشته (شنبه) با قدردانی برجسته از نقش اساسی جوامع بومی و آفریقایی‌ها در حفاظت از تنوع زیستی به پایان رسید.

به گزارش ایسنا، پس از دو هفته بحث، جلسه نهایی COP۱۶ یک برنامه کاری برای الحاق دائمی جوامع بومی و محلی در کنوانسیون تنوع زیستی را تصویب کرد.

«سوزانا محمد» – رئیس COP۱۶ – و «لوئیس ژیلبرتو موریلو» – وزیر امور خارجه کلمبیا – از این تصمیم استقبال کردند. آن ها همچنین اظهار کردند که این رویداد به یک کاپ مردمی تبدیل شده است، به ویژه در پیشبرد حقوق جوامع آمریکای لاتین و کارائیب.

موریلو گفت: سرزمین‌های ما، غنی از منابع طبیعی و مدت‌هاست که محل سکونت جوامع بومی و آفریقایی‌تبار بوده‌اند که شیوه‌های پایدار آنان برای مقابله با چالش‌های زیست‌محیطی جهانی، حیاتی است.

رهبر بومیان «کامیلا پاز رومرو» نیز از این تصمیم به عنوان یک تصمیم بی سابقه در تاریخ توافق نامه های جهانی تنوع زیستی یاد کرد و گفت که این تصمیم کشورها را وادار می کند که به دانش سنتی که توسط جوامع بومی و محلی نگهداری می شود، احترام بگذارند.

با شعار «صلح با طبیعت»، COP۱۶ به چندین نتیجه عمده دست یافت، از جمله توافق جهانی برای شناسایی و حفاظت از مناطق دریایی حیاتی زیست محیطی در آب های بین المللی و ایجاد یک صندوق جهانی برای منابع حاصل از توالی های ژنتیکی دیجیتال.

به گزارش شینهوا، کلمبیا تا زمانی که ارمنستان میزبان کنفرانس در سال ۲۰۲۶ باشد، ریاست COP۱۶ را بر عهده خواهد داشت.

نمایندگانی از ۱۹۶ کشور در «کالیِ» کلمبیا برای شانزدهمین کنفرانس سران سازمان ملل متحد گردهم آمدند.

این اولین نشست با تمرکز بر تنوع زیستی از سال ۲۰۲۲ میلادی بود؛زمانی که دولت‌ها به توافقی تاریخی برای توقف تخریب اکوسیستم‌ها دست یافتند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.