نیلا،‌ دختری از افغانستان برنده جایزه جهانی صلح کودکان

سه شنبه, 29ام آبان, 1403
اندازه قلم متن

بی بی سی فارسی

محجوبه نوروزی

نیلا ابراهیمی، دختر ۱۷ ساله، به دلیل تلاش‌هایش در زمینه حقوق زنان و دختران برای دستیابی به آموزش در افغانستان امروز سه‌شنبه (۱۹ نوامبر) موفق به دریافت جایزه «صلح بین‌المللی کودکان» شد.

نیلا ابراهیمی پس از دریافت این جایزه گفت: «دریافت جایزه بین‌المللی صلح کودکان به این معنی است که صدای زنان و دختران افغان در سراسر جهان طنین‌انداز خواهد شد. همگی ما باید در تاریک‌ترین مواقع به آن‌ها قدرت و امید بدهیم.»

ملاله یوسفزی و گرتا تونبرگ، از دیگر برندگان مشهور این جایزه در سال‌های گذشته بوده‌اند.

همزمان با بیستمین سالگرد تاسیس موسسه حقوق کودکان (کیدزرایت)، مراسم اهدای جایزه صلح بین‌المللی کودکان در آمستردام پایتخت هلند برگزار شد.مسئولان موسسه «کیدزرایت» می‌گویند که تلاش‌ شجاعانه این جوان تأثیرگذار در دفاع از حقوق دختران افغان، او را به یک الهام‌بخش واقعی برای سایر جوانان در سراسر جهان تبدیل کرده و به آنها انگیزه و امید می‌بخشد.

امسال، ۱۶۵ کودک از ۴۷ کشور جهان نامزد دریافت این جایزه شده بودند.

نیلا ابراهیمی در ونکوور کانادا زندگی می‌کند. او پس از بازگشت دوباره طالبان به قدرت در اوت ۲۰۲۱ به پاکستان پناه برد.

وی که تقریباً یک سال از تحصیل در پاکستان محروم شده بود، می‌گوید متعهد به دفاع از حقوق زنان افغان است.

او در رویدادهای مختلف محلی و بین‌المللی سخنرانی می‌کند. فعالیت‌هایش را سازمان‌های متعددی به رسمیت شناخته‌اند و جوایز و تقدیرنامه‌هایی را از برخی سازمان‌های معتبر دیگر دریافت کرده است.

نیلا ابراهیمی  از افغانستان برنده جایزه بین‌المللی صلح کودکان  امسال شد

منبع تصویر،KidsRights

توضیح تصویر،نیلا ابراهیمی از افغانستان برنده جایزه بین‌المللی صلح کودکان امسال شد

نیلا زمانی که ۱۳ ساله بود، تصمیم وزارت معارف افغانستان برای منع ترانه‌خوانی دختران دانش‌آموز بالاتر از ۱۲ سال را در محافل و گردهمایی‌ها به چالش کشید و با راه‌اندازی جنبش اعتراضی آوازخوانی به مقابله با آن پرداخت.

آهنگی که او در اعتراض به این ممنوعیت در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد، فراگیر شد و وزارت معارف دولت پیشین افغانستان تصمیم خود را زیر فشار فعالان مدنی پس گرفت.

نیلا همچنین کارزار «من ترانه خودم هستم» و یا «داستان آن زن» را راه‌اندازی کرده است. در رویدادهای مهمی نظیر نشست ژنو برای حقوق بشر و دموکراسی در سال ۲۰۲۳ و کنفرانس فناوری، سرگرمی و طراحی (TED) در ونکوور در سال ۲۰۲۴ سخنرانی کرده است.

پیام نیلا به کودکان جهان این است که از فرصت‌ها استفاده و از یکدیگر حمایت کنند، زیرا «هر داستان و صدایی می‌تواند تغییری مثبت ایجاد کند.»

موسسه حقوق کودکان می گوید با در نظر داشت اعمال قوانین سخت‌گیرانه طالبان علیه دختران و زنان در افغانستان، مبارزات و تلاش‌های نیلا برای اعاده حقوق دختران اهمیت بیشتری یافته است.

پرنسس لاورنتین هلند در مراسم جایزه صلح بین‌المللی  حقوق کودکان در آمستردام، امروز  سخنرانی  کرد

منبع تصویر،Getty Images

توضیح تصویر،شاهزاده لاورنتین هلند، امروز در مراسم جایزه صلح بین‌المللی حقوق کودکان در آمستردام سخنرانی کرد

مارک دولارت، موسس و رئیس بنیاد حقوق کودکان، اظهار داشت که «وضعیت فعلی زنان و دختران در افغانستان غیرقابل تحمل است و محرومیت آموزشی آن‌ها منجر به خروج ۸۰ درصد از دختران افغان از مدارس شده است.

او افزود: « کار الهام‌بخش نیلا با بلند کردن صدای آنها در سراسر جهان، او را به برنده واقعا شایسته بیستمین جایزه بین‌المللی صلح کودکان امسال تبدیل می‌کند.»

نیلا پس از دریافت این جایزه، آهنگ اعتراضی خود را با دخترانی از چهار قاره جهان اجرا کرد. همچنین گروه ۵۰۰ نفره هم‌آوایان (کُر) در میدان مرکزی آمستردام با او همخونی کردند.

آهنگ او از طریق شبکه‌های مختلف پخش شد تا صدای دختران افغان به گوش میلیون‌ها نفر برسد.

جایزه بین‌المللی صلح کودکان هر ساله توسط یکی از برندگان جایزه صلح نوبل اعطا می‌شود و امسال توکل عبدالسلام خالد کرمان این جایزه را به نیلا ابراهیمی اهدا کرد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.