صدای آمریکا
سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل (شین بت) اعلام کرد بیش از ۲۰۰ حمله سایبری «فیشینگ» جمهوری اسلامی ایران را با هدف دستیابی به اطلاعات شخصی مقامات ارشد اسرائیلی شناسایی کرده است.
بنا بر اعلام شین بت، مقامات ارشد امنیتی، سیاسی و شخصیتهای دانشگاهی و رسانهای اسرائیل از جمله قربانیان این حملات سایبری بودند.
فیشینگ(Phishing) نوعی حمله سایبری است که غالباً برای سرقت اطلاعات کاربران مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش نشریه «تایمز اسرائیل»، هکرها تلاش کرده بودند با ترغیب اسرائیلیها به نصب یک نرمافزار، به اطلاعات شخصی آنها دسترسی پیدا کنند و در برخی موارد از این اطلاعات برای حملات آتی علیه این اشخاص بهره ببرند.
شین بت اعلام کرده که هکرها برای مشکوک نشدن قربانیان این حملات، برای هر یک از آنها روایتی جداگانه جعل کرده بودند. به عنوان مثال در یکی از این موارد، هکر خود را به عنوان یکی از وزیران کابینه اسرائیل جا زده و به قربانی گفته بود که در حال هماهنگ کردن یک دیدار میان او و نخست وزیر اسرائیل است.
شین بت گفته که قربانیان این کارزار سایبری را شناسایی و در این زمینه به آنها اطلاعرسانی کرده است.
سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل درباره زمان این حملات هکری توضیحی نداده است.
جمهوری اسلامی ایران در ماههای اخیر از طریق یک سلسله عملیات فریب و انتشار اطلاعات جعلی تلاش کرده با اهداف و مقامات اسرائیلی ارتباط برقرار کند.
رسانههای اسرائیلی روز ۴ آذر گزارش دادند که عوامل حکومت ایران با هدف جمعآوری اطلاعات یا برقراری ارتباط با مقامات ارشد اسرائیلی برای دو وزیر این کشور دعوتنامههای تقلبی ارسال کرده بودند.
رویترز در شهریورماه سال جاری در گزارشی با معرفی گروههای هکری موسوم به «ایپیتی ۴۲» یا «چارمین کیتن»، مرتبط با سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تاکید کرده بود که فعالیت این هکرهاعلیه اهداف با ارزش در واشنگتن و اسرائیل قابل توجه است.
در اسفند سال گذشته، شرکت امنیت سایبری و فنآوری اطلاعات «مندیانت» که زیرمجموعه گوگل است، از شناسایی یک تهدید جدید مربوط به فعالیت جاسوسی ایران- نکسوس خبر داد که صنایع هوافضا، هوانوردی و دفاعی را در چندین کشور از جمله اسرائیل، امارات متحده عربی، ترکیه، هند و آلبانی هدف قرار داده و از سازمانها جاسوسی کرده است.