همدردی علی لاریجانی با کودتاچیان ۲۸ مرداد: دردآورترین دوره مجلس انحلال آن توسط مصدق بود

دوشنبه, 10ام آذر, 1393
اندازه قلم متن

mossadegh-birune-majles

سایت ملیون ایران: حمله اصولگرایان جمهوری اسلامی به مصدق و جبهه ملی ایران همچنان ادامه دارد. اینبار علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به مصدق حمله کرده و گفته است: “دردآورترین دوره تعطیلی مجلس مربوط به انحلال مجلس به دست مصدق بود که با رفراندوم و با بهانه اینکه مجلس با دولت همراهی ندارد و اجازه کلی وضع قوانین نمی‌دهد،‌ شکل گرفت و نتیجه آن توفیق کودتای ۲۸ مرداد بود که دو هفته بعد از انحلال مجلس انجام شد، چون دولت با دست خود مهمترین پشتوانه دولت ملی را نابود کرد”.

برای آقای لاریجانی مثلا بستن مجلس در اثر به توپ بستن آن توسط محمد علی شاه و بدست لیاخوف روسی کمتر از تن دادن به نتیجه آراء مردم در رفراندم سال ۳۲ دردآور است. این در حالیست که با انتشار اسناد و مدارک سیا و کتابهای متعدد از طرف محققین باید برای همه روشن شده باشد که مجلس مزبور به ریاست آیت الله کاشانی در راستای برنامه انگلیس و آمریکا بمنظور کودتا علیه دولت مصدق عمل میکرد و این مهدی میراشرافی از عمال بیگانه وسخنگوی گروه موسوم به مجمع مسلمانان مجاهد وابسته به آیت الله کاشانی و فداییان اسلام بود که در ۲۸ مرداد با گروه خود بیاری کودتاچیان رفت و برای نمونه رادیو تهران را اشغال نمود.

علت دشمنی علی لاریجانی با مصدق و ادامه دهندگان راه او ادامه دشمنی آیت الله کاشانی با مصدق است. او هم در آن زمان یار استبداد و مخالف مصدقی ها بود که طرفدار تحقق حاکمیت ملت و رعایت و تضمین حقوق و آزادیهای ملت ایران بودند.

علی لاریجانی رئیس مجلسی است که همین روزهای اخیر یک نماینده آن از اینکه موضوع حقوق بشر در ایران از مذاکرات هسته ای در وین جدا شده است، ابراز رضایت نمود. راهیافتگان به این مجلس فاسد نمایندگان مردم نیستند. آنها همواره نشان داده اند که وظیفه خود را تحقق خواست های مردم نمیدانند. نشان داده اند که به مشکلات کشور و مردم اعتنائی ندارند و یکی از ابزار دیکتاتوری فاسد ولی فقیه است. تعجب ندارد اگر رئیس این مجلس ضد ملی از راهی که مصدق برای تحقق حاکمیت ملت به مردم ایران نشان میدهد هراس داشته باشد و با رئیس مجلسی همدردی کند که همراه با بیگانگان برای سقوط دولت ملی مصدق همراهی نمود.

اصل خبر از خبرگزاری خبرآنلاین:

لاریجانی: دردآورترین دوره مجلس انحلال آن توسط مصدق بود/ افکار مدرس،افتخار درتفکر سیاسی ملت ایران است

رئیس مجلس شورای اسلامی دردآورترین دوره مجلس را تعطیل شدن آن به دست مصدق خواند و گفت: انحلال مجلس توسط مصدق به کودتای ۲۸ مرداد انجامید، زیرا دولت ملی با دست خود مهمترین پشتوانه‌اش را نابود کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز (دوشنبه) در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی با گرامیداشت سالروز درگذشت شهید مدرس و روز مجلس اظهار داشت:‌ با امضای فرمان مشروطیت توسط مظفرالدین شاه در ۱۴ مرداد سال ۱۲۸۵ مجلس موقتی تشکیل شد و نخستین دوره مجلس شورای ملی در ۱۳ مهر ماه سال ۱۲۸۵ با نطق افتتاحیه مظفرالدین شاه گشایش یافت و تا امروز ۳۳ دوره مجلس در کشور در طول بیش از ۱۰۰ سال تشکیل شده که ۲۴ دوره آن قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.

وی افزود: البته در خلال این دوره‌ها ایام فطرت هم پیش آمد که مجلس تعطیل می‌شد، مثلا بعد از افتتاح مجلس اول که رجال مهمی مانند سیدعبدالله بهبهانی، حاج معین بوشهری و حاج محمدتقی بنکدار که از موثرین مشروطه بودند، در آن حضور داشتند، بعد از مرگ مظفرالدین شاه و روی کار آمدن محمدعلی شاه مجلس با عمر کوتاهی به تعطیلی کشیده شد و در دوم تیرماه ۱۲۸۷ مجلس به توپ بسته شد و عده‌ای از وکلا به شهادت رسیدند و عده‌ای نیز به زندان افتادند.

نماینده مردم قم خاطرنشان کرد: ۱۶ ماه بعد با فتح تهران، دوره دوم مجلس شورای ملی آغاز شد، در مجلس دوم نیز بعد از اشغال روسیه و اولتیماتوم آنها و پذیرش صمصام‌السلطنه بعد از ۲۵ ماه در سال ۱۲۹۰ تعطیل شد، از این نمونه‌های فطرت و تعطیلی در تاریخ مجلس وجود داشته است.

لاریجانی تصریح کرد: دردآورترین دوره تعطیلی مجلس مربوط به انحلال مجلس به دست مصدق بود که با رفراندوم و با بهانه اینکه مجلس با دولت همراهی ندارد و اجازه کلی وضع قوانین نمی‌دهد،‌ شکل گرفت و نتیجه آن توفیق کودتای ۲۸ مرداد بود که دو هفته بعد از انحلال مجلس انجام شد، چون دولت با دست خود مهمترین پشتوانه دولت ملی را نابود کرد، اما در بقیه سال‌ها ایران دارای مجلس بود، تا دوره پنجم و تا حدی دوره ششم رجال مذهبی و ملی در مجلس بودند، اما در دوره دیکتاتوری رضاشاه از مجلس چیزی جز شکل باقی نمانده بود.

وی ادامه داد: تا دوره سیزدهم که شرایط سیاسی کشور آزادی بیشتری پیدا کرد و این وضع تا دوره هفدهم ادامه داشت و بعد مجداً با کودتای ۲۸ مرداد مجلس از حیثیت مردمی افتاد و تا مجلس ۲۴ در دوره پهلوی صغیر، مجالس دست‌نشانده بودند ولی با پیروزی انقلاب شرایط مجلس به کلی دگرگون شد.

لاریجانی اظهار داشت: در تمام این ادوار شخصیت مدرس در بین رجال سیاسی و دینی پارلمانی بی‌همتا بود. او انسانی دردمند، فکور، شجاع، ‌ملا و متواضع بود. وی شاگرد ممتاز آخوند خراسانی بود که نقش مهمی در نهضت مشروطه داشت.

وی افزود: زمانی که مدرس در مجلس دوم به عنوان فقیه ناظر انتخاب شد با نهایت سادگی به تهران آمد و با نهایت تواضع اولین سخنرانی خود را اینگونه در مجلس آغاز کرد.

«اول عذر می‌خواهم که صحبت داشتن بنده قدری زود است به واسطه اینکه تا عاقل بصیرت پیدا نکند سزاوار نیست صحبت کند». این در حالی است که همگی به فضل و کمال مدرس اذعان داشتند.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مدرس خود را نوکر مردم معرفی می‌کرد. در سخنرانی خود در مجلس گفت ما وکیلیم ولی نیستیم ولی آن کس است که آنچه خودش مستقلا صلاح می‌داند اجرا می‌کند اما وکیل آن است که نظر موکلش را هم بداند. شاه و رئیس‌الوزرا و پارلمان و حجت‌الاسلام تمام اینها نوکر خلقند. یکی اسمش شاه است یعنی نوکر مردم یکی اسمش رئیس‌الوزرا است یعنی خدمتگزار مردم باید تمام این ها نوکری کنند.

لاریجانی اظهار داشت: تیمورتاش که وزیر دربار رضاخان شد معترضانه گفت همه را نمی‌شود نوکر دانست فرق دارد. مدرس پاسخ داد من به زبان فارسی خودم حرف می‌زنم و زبان خودم را می‌دانم. خدمتگزار مردم هستم. من می‌گویم پیغمبران خدا که از همه برترند نوکر خلقند و نیز شما متوجه باشید که زعمیه قوم خادم آن قوم است. اقوام و ملل جان و مال خود را نمی‌دهند که برای خود فرمانروا و ارباب درست کنند. اگر شما به کسی مسکن بدهید و پول زیاد بدهید که بیاید به شما فرمان بدهد و ارباب شما شود کمتر کسی است که عقل شما را تصدیق کند. ملت آنقدر عاقل و باتدبیر است که به امر خود بت و سلطان و فرمانروا استخدام نکند و اگر چنین اربابانی وجود دارد به زور خود را بر مردم تحمیل کرده‌اند.

وی افزود: امهات و مسائلی که مدرس برای ایران و بعضا عالم اسلام مورد توجه قرار داد و معتقد بود از اهم مشکلات موجود است و باید حل شود بعد از حدود یکصد سال امروز هم علی‌الاغلب جزو مشکلات کشور باقی است و این از عجائب روزگار است و باید کالبدشکافی شود که آیا ایرانیان نمی‌خواستند این مشکلات حل شود یا استبداد و عقب‌افتادگی عامل آن بود یا اراده خارجی مانع حل آنها می‌شد.

رئیس قوه مقننه اظهار داشت: در آغاز مجلس ششم مدرس در مصاحبه‌ای اعلام کرد در این ۲۰ و چند سال مشروطیت متاسفانه حزبی پیدا نشده هر چه بوده اسم بلارسم بوده لذا زود از بین رفته است و یک بدبختی است که دامنگیر جامعه شده است. بر هر ذی‌حسی لازم است که بذل جهد کرده و حزبی از روی عقیده و اساس به نام حزب وطنی تشکیل و در تشدید مبانی آن کوشش کند و من هم حاضرم رسما عضویت چنین حربی را قبول و به طور اجتماع و هماهنگی به وطن و مردم خدمت کنم.

لاریجانی ادامه داد: بعد از یکصدسال هنوز در ایران یک یا چند حزب قوی به تعبیر مدرس با اسم و رسم دیده نمی‌شود.عدم حضور حزب در زمان دیکتاتوری شاه توجیه دارد اما در ۳۶ سال پس از انقلاب چه توجیهی دارد. جالب‌تر اینکه گاه عدم حضور احزاب را افتخار تلقی می‌کنیم ولی پاسخ نمی‌دهیم که چگونه باید دموکراسی در کشور باثبات شود. اما مرحوم مدرس لازم می‌داند همگان تلاش کنند حزب بامرام، عقیده و ملی تشکیل دهند.

وی افزود: مدرس در مصاحبه‌ای در مجلس پنجم عنوان کرد که بهترین اصلاحات قدم برداشتن دولت نسبت به اقتصاد عمومی است. وجودات معطله را از تعطیلی خارج کردن. فروش خالصجات منقوله به هر کس به هر قیمت و به هر مدت به اتباع داخل فروش اشیاء منقوله معطله که هر چه بماند نقصان پیدا کرده و احتیاج اقتصادی، سیاسی و نظامی به آن نیست و در آتیه نیز نخواهد بود. بستن سدها، استخراج معادن مواد اولیه، نباتات را به قدر میسور در داخل تکمیل و مصرف کردن موجبات سهولت حمل و نقل فراهم آوردن و آنچه مهم است شروع به راه‌آهن و اهم آن استخراج معادن آهن و ذوب آن در داخل است. بزرگترین نقص کمی رجال علاقمند، شجاع و نبود احزاب سیاسی است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

۳ نظر

  1. هموطن گرامی،

    متاسفانه تحلیل شما حداقل یکطرفه است چرا که مصدق و ملیون را مظهر بی قانونی میدانید ولی ۲۵ سال دیکتاتوری محمدرضا شاه که مردم را به انقلاب واداشت را قانونی میدانید.

    کاربر سایت ملیون ایران

  2. امروز در ایرانکسانی بر قدرت سوارند که نه سواد نه شعور دارند از سر تا ذیل همین اند از خمینی تا خامنه ای وآن بسیجی احمقی که در جهرم به باسن زنان کارد فرو میکند اما دلیل حاکمیت اینان همانا که ملیون اند بنده سالیان درازی در جبهه ملیون سینه زدم از قبل از انقلاب وبعد از انقلاب در رابطه با مصدق سخنرانی ها کردم اما باز غربت مرا واداشت که خوم وایرانم را بشناسم اگر به تاریخ بنگریم تا زمانیکه سر وکله ترکان البته بنده از سوی پدری ترک زبانم ومادری فرسم اما در خانواده همسرم بر عکس است پیدا میشود واینان در ادوار مختلف بر ایران حکومت میکنند وکاری که کارستان باشد نمیکنند تا زندیه وپهلوی این دو نظام به ایران میاندیشند وتا اینکه خاینی بنام حاج ابراهیم کلانتر جد قوام ها به نفع قاجار خیانت میکند واولاد همان قاجار میشود مصدق السلطنه کسی که تا به قدرت کامل نرسیده همان خان قاجار است اما بعد بهترین سلاحش برای ماندن همانا دفاع ظاهری از ملتاست وآنچه امروز بر سر مردم میاید محصول اوست بنده دنبال بازرگان بودم آیا کسی که از عرب بنام راهبر خود یاد میکند ومردم را یا مردمی که تا دیروز موالی بودند به موالی گری میخواند ملی است یا سنجابی یا دیگر سران ملی منهای دکتر صدیقی وبختیار قهرمان بقیه ملی اند کسانیکه خمینی بیسوادرا به محمد رضا شاه از جان ودل ایرانی ترچیح میدهند وعقب گرد میکنند وایران را در دامان عربها میاندازند امروز آن زنی که با اسید کور میشود وآنکه کارد میخورد محصول همین آدمها ومصدق است مصدقی که خلاف قانون عمال میکند وخوب درست است که لاریجانی یک عرب زاده بیسواد است اما تاریخ میگویئد مصدق سراتا پا اشتباه بود .ملی کسی است که همه چیزش ایرانی باشد نه اینکه عرب زده باشد بعد ادعای ملیون را بکند واز ملیون آش دهن نسوزی بسازد وهمیشه غزای ۲۸ مرداد را داشته باشد زیرا سلاح دیگری ندارد کدام جوان به پیر وپارتالهای فسیل شده ای چون شما اهمیت میدهد بنی صدر هم تا دیروز کفش خمینی را راست میکرد خالا ملی است بهرام مشیری هم که یک ورق سابقه مبارزه ندارد ملی است همانی که خود میگوید دانشجویان برعلیه شاه شعار میدادند ومن در کناری ایستاده بودم وتماشامیکردم مراجعه کنید به یو تیوب بهتر است دوستان سابق بند ه ملیون نام خود را عوض کنید به ملیون ناخالص درست است مصدق اگر مجلس را منحل نمیکرد ایران امروز آباد شده بود ومردم اسیر دست ملایان مرتجع نمیشدند

  3. بسیار جالب.لچشم ما روشن.یعنی لیاخوف که مجلس را با حمایت محمدعلی شاه و مرید او شیخ فضل الله نوری (که اتفاقا مراد حضرات است)به توپ بست اصلا مشکلی نداشت ولی تعطیلی مجلس در شرایطی که بوی توطئه گماشتگان و حقوق بگیران بریتانیای استعمارگر برای براندازی دولت ملی از آن به آسمان رفته بود دردآور بود؟!مجلسی که لبریز بود از اشخاصی که با تخلفات انتخاباتی و نه با فرایندی دموکراتیک در آن حضور یافته بودند و بی امان جیب هایشان را از پوندهای انگلیسی پر می کردند کجا دل سوختن دارد.بی شک یکی از بهترین اقدامات دکتر مصدق در تمام عمرسیاسی پربرکتش همین رفراندوم انحلال مجلس بود و به لاریجانی باید گفت کآنچه درد آور است این است که فردی ضد میهن چون تو رئیس مجلس ایران است.