اوباما: ایران ظرفیت تبدیل شدن به یک قدرت منطقه‌ای بسیار موفق را دارد

سه شنبه, 9ام دی, 1393
اندازه قلم متن

obama

به گفته باراک اوباما ایران می‌تواند به “یک قدرت منطقه‌ای بسیار موفق” تبدیل شود، به شرط آنکه به توافق طولانی مدت بر سر برنامه‌های هسته‌ای خود با غرب برسد. رئیس‌‌جمهور آمریکا توصیه کرده، ایران باید از این شانس استفاده کند.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، در مصاحبه‌ای با شبکه رادیویی “ان پی ار نیوز” اظهار داشت، ایران “شانس این را دارد که با جهان از در دوستی درآید.”

این مصاحبه روز ۱۸ دسامبر در کاخ سفید ضبط شده و قرار است در هفته جاری از این شبکه پخش شود. رئیس‌جمهور آمریکا گفته است ایران باید از شانس حصول توافق برای از میان بردن تحریم‌های فلج‌کننده علیه این کشور استفاده کند. باراک اوباما ادامه داده است: «اگر آنها این کار را انجام دهند، استعداد، منابع و تجربه فوق‌العاده در ایران وجود دارد که این کشور را تبدیل به یک قدرت منطقه‌ای بسیار موفق ‌کنند، قدرتی که پایبند به چارچوب قانون‌ها و معیارهای بین‌المللی است؛ و این برای همه خوب است.»

رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرده که حصول توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران امری ممکن است، در حالی که جو بایدن، معاون وی اوایل ماه دسامبر گفت که به نظر او شانس توافق هسته‌ای با ایران “بسیار ناچیز” است.

باراک اوباما در مصاحبه با “ان پی ار نیوز” اضافه کرده است که او “نگرانی‌های دفاعی به حق ایران” را به رسمیت می‌شناسد، به ویژه که این کشور در دهه ۱۹۸۰ میلادی “جنگ وحشتناکی با عراق را متحمل شد.”

ایران همواره بر صلح‌آمیز بودن برنامه‌های هسته‌ای خود تأکید کرده، در حالی که کشورهای غربی با رد این ادعا نسبت به نظامی بودن اهداف ایران از پیشبرد برنامه هسته‌ای خود اظهار نگرانی می‌کنند. ایران و کشورهای ۱+۵ سال گذشته توافق‌نامه موقتی را امضا کردند که مطابق آن هر یک از دو طرف در مهلت تعیین شده برای دست یافتن به توافق نهایی و در چارچوب برنامه اقدام مشترک تعهدهایی را بر عهده گرفتند.

این مهلت که سوم آذر ماه به پایان رسید برای هفت ماه دیگر (۹ تیر ۹۴/ ۲۰ ژوئن ۲۰۱۵) تمدید شد. دو طرف پس از تمدید، یک دور مذاکره سه روزه در ژنو را پشت سر گذاشتند و قرار است گفت‌وگوها را در ماه ژانویه ادامه دهند.

مطالب بیشتر در صفحه ویژه پرونده هسته‌ای ایران

صرف بودجه برای آمریکا

رئیس‌جمهور آمریکا به این پرسش که آیا او دو سال باقی‌مانده دوران ریاست‌جمهوری‌اش را صرف بازسازی کشورهای جنگ‌زده خواهد کرد یا خیر، پاسخ داد این موضوع بستگی به لیبی، سوریه و عراق دارد که سررشته کار را در دست بگیرند. به گفته وی آمریکا می‌تواند به این کشورها کمک کند اما نمی‌تواند “این کار را به جای آنها انجام دهد.”

باراک اوباما در همین رابطه اضافه کرده است: «من فکر می‌کنم مردم آمریکا این موضوع را می‌‌فهمند. با این حال مواقعی هست که منتقدان اینجا در واشنگتن متوجه این موضوع نمی‌شوند و فکر می‌کنند شما قادر هستید مهره‌های شطرنج را به هر طرف میز حرکت دهید.»

به گفته آقای اوباما “هر بار که ما دچار چنین نخوتی شده‌ایم، بیشتر خودمان سوخته‌ایم.”

او در ادامه مصاحبه صرف میلیاردها دلار دیگر برای اعزام نیروهای آمریکایی برای جنگ با گروه تروریستی “دولت اسلامی” در عراق را رد کرده و خاطرنشان ساخته است که این بودجه باید برای ساخت مدارس، راه‌ها و تحقیقات علمی در خود آمریکا هزینه شود.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.