گزینه اوباما برای تصدی وزارت دفاع آمریکا اولویتهای خود در اداره این وزارتخانه را تشریح کرد. او ایران و “دولت اسلامی” را مهمترین تهدیدها در خاورمیانه میداند و معتقد است که باید به اوکراین کمک نظامی کرد.
باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا اشتون کارتر، از مقامهای پیشین وزارت دفاع ایالات متحده، را به عنوان نامزد مورد نظر خود برای ریاست پنتاگون (وزارت دفاع) معرفی کرده است. کارتر روز چهارشنبه (۴ فوریه/ ۱۵ بهمن – به وقت محلی) در برابر کمیته امور دفاعی سنای آمریکا گفت که “جمهوری اسلامی” و تروریستهای “دولت اسلامی” (داعش سابق) بزرگترین تهدیدهای خاورمیانه هستند که باید آنها را به چالش کشید.
سناتور جان مککین، رقیب انتخاباتی اوباما در انتخابات ۲۰۰۸ و رئیس جدید کمیته امور دفاعی سنا، در جلسه روز چهارشنبه از اولویتبندی رئیس جمهوری آمریکا در حوزه امنیت ملی انتقاد کرد و استراتژی نظامی جاری کشورش در خاورمیانه را زیر سوال برد.
کارتر در پاسخ به انتقادهای مطرحشده گفت که آماده است، سیاستهای جاری علیه “دولت اسلامی” و همچنین سیاست آمریکا در افغانستان را بررسی کند. وی در عین حال نشانههایی را بروز داد که از اختلاف نظر عمیق او با باراک اوباما در پارهای مسائل حکایت میکنند. کارتر به عنوان مثال تصریح کرد که ائتلاف بینالمللی به رهبری ایالات متحده در خاورمیانه باید “شکست مطلق” گروه تروریستی “دولت اسلامی” در عراق و سوریه را تضمین کند: «مهم است که [شبه نظامیان “دولت اسلامی”] وقتی شکست میخورند، دیگر امکان و توان برخاستن نداشته باشند».
ائتلاف یادشده تا کنون بر تجهیز و آموزش نیروهای محلی و حملات هوایی علیه مواضع داعش متمرکز بوده است. اوباما در آغاز شکلگیری این ائتلاف تصریح کرد که آمریکا نیروی پیادهنظام به جنگ داعش نمیفرستد.
لزوم تجهیز ارتش اوکراین
از اوکراین به عنوان نخستین چالش اشتون کارتر در رأس وزارت دفاع آمریکا نام برده میشود. او معتقد است باید از ارتش اوکراین در مقابله با جداییطلبان هوادار روسیه پشتیبانی نظامی کرد. درگیری دو طرف مدتهاست موجب ناآرامی شرق اوکراین شده و تلاشهای دیپلماتیک بینالمللی و تحریم اقتصادی روسیه تا کنون در حل بحران راه به جایی نبرده است.
کارشناسان موضعگیریهای تاکنونی را نشانه اختلاف نظر اوباما و کارتر در پارهای از مسائل میدانند
کارتر به کمیته امور دفاعی سنا گفت که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، با اعظام نیرو به خاک اوکراین برای حمایت از جداییطلبان علیه دولت کییف، حق حاکمیت این کشور را نقض کرده است.
پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین، در روزهای اخیر در کنفرانسی خبری در شهر خارکیف در شرق کشورش گفته بود، تردید ندارد اگر اوکراین برای دفاع از خود به تسلیحات نیاز داشته باشد، آمریکا و دیگر متحدان اوکراین از کییف حمایت خواهند کرد: «اگر ما ضعیف باشیم، این موضوع کمکی به برقراری صلح نمیکند، بلکه به این فرایند آسیب میزند».
از: دویچه وله
****
رییس سازمان اطلاعات دفاعی آمریکا: ایران تهدیدی برای منافع آمریکا است
ژنرال وینسنت استوارت، رییس سازمان اطلاعات دفاعی آمریکا گفت جمهوری اسلامی ایران کماکان تهدیدی برای منافع استراتژیک آمریکا در خاورمیانه است. او این برآورد را روز سه شنبه در چارچوب گزارشی تحت عنوان «تهدیدهای جهانی» به کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا ارائه کرد.
رئیس سازمان اطلاعات دفاعی گفت سیاستها و برنامههای اجرایی تهران با هدف تبدیل شدن به یک قدرت منطقهای طراحی و تنظیم شده است.
به نظر این مقام اطلاعاتی، ایران قصد دارد به توانایی تولید سلاح اتمی برسد که بشود با موشک حمل شود. همین ارزیابی اشاره دارد که تهران در این زمینه با مانعی روبرو نیست.
ژنرال استورات گفته است ایران می خواهد شمار قابل توجهی موشک قاره پیما داشته باشد که به جنوب شرقی اروپا برسند و در این زمینه نیز فعال است.
از: صدای آمریکا