در دو سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ اگرچه میزان افزایش تورم به پای سال ۱۳۹۰ نمیرسد اما در این دو سال نیز بنا بر اعلام مرکز آمار ایران به ترتیب ۲۹ و ۲۸.۳ درصد افزایش شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت ایجاد شده است. تفکیک فصلهای سال ۱۳۹۲ نشان میدهد بهار و تابستان تورم فیمت تولیدکننده بیش از ۴۰ و ۴۵ درصد بوده است، بنابراین رشد کمتر تورم در دو فصل پاییز و زمستان که به ترتیب ۱۹.۷ و ۱۳.۷ درصد برآورد شده، سبب شده میانگین تورم به ۲۸.۳ درصد در سال ۱۳۹۲ برسد.
هزینهها در بخش تولیدات صنعتی در یک دوره چهار ساله یعنی از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ در مجموع ۱۳۱ درصد افزایش یافته است. اوج افزایش تورم تولیدکننده صنعتی در سال ۱۳۹۰ نسبت به سال پیش از آن اتفاق افتاده که ۴۶.۶ درصد هزینه ها افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادایران آنلاین، در دو سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ اگرچه میزان افزایش تورم به پای سال ۱۳۹۰ نمیرسد اما در این دو سال نیز بنا بر اعلام مرکز آمار ایران به ترتیب ۲۹ و ۲۸.۳ درصد افزایش شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت ایجاد شده است.
تفکیک فصلهای سال ۱۳۹۲ نشان میدهد بهار و تابستان تورم فیمت تولیدکننده بیش از ۴۰ و ۴۵ درصد بوده است، بنابراین رشد کمتر تورم در دو فصل پاییز و زمستان که به ترتیب ۱۹.۷ و ۱۳.۷ درصد برآورد شده، سبب شده میانگین تورم به ۲۸.۳ درصد در سال ۱۳۹۲ برسد.
بررسی زیرگروههای بخش صنعت نشان میدهد در سال ۱۳۹۲ اعداد شاخص مربوط یه تمامی بخشهای اصلی نسبت به سال ۱۳۹۱ دارای افزایش بودهاند که بخشهای تولید وسایل نقلیه موتوری، تریلرو نیمتریلر، فلزات اساسی و صنایع غذایی و آشامیدنی به ترتیب بیشترین تاثیرگذاری را در افزایش شاخص کل داشتهاند.
وسایل نقلیه موتوری ۵۶.۶ درصد افزایش قیمت داشتند
شاخص قیمت تولیدکننده بخش “تولید وسایل نقلیه موتوری و تریلر و نیمتریلر” در سال ۱۳۹۲ با ۵۶.۶ درصد افزایش نسبت به سال قبل و رسیدن به عدد ۲۰۴.۳، رتبه اول تاثیرگذاری را در افزایش شاخص کل داشته است. عدد شاخص در سال ۱۳۹۱ برابر با ۱۳۰.۵ بوده که نسبت به سال قبل ۳۰.۵ درصد افزایش یافته بود. بیشترین افزایش شاخص مزبور در بهار و به میران ۲۴.۵ درصد نسبت به فصل قبل برآورد شده است.
۲۸.۸ درصد رشد قیمت فلزات اساسی
شاخص قیمت تولیدکننده بخش “فلزات اساسی” در سال ۱۳۹۲ با ۲۸.۸ درصد افزایش نسبت به سال قبل و رسیدن به عدد ۲۰۷.۸، رتبه دوم تاثیرگذاری را در افزایش شاخص کل داشته است.
عدد شاخص در سال ۱۳۹۱ برابر با ۱۶۱.۳ بوده که نسبت به سال ۱۳۹۰، ۶۱.۳ درصد افزایش یافته بود. این شاخص در دو فصل تابستان و پاییز سال مورد بررسی دارای روند کاهشی و در دو فصل بهار و زمستان دارای روند افزایشی بوده است.
بیشترین افزایش مربوط به فصل بهار با ۶.۴ درصد افزایش نسبت به فصل قبل و کمترین میزان آن برابر با ۶.۵- درصد مربوط به پاییز است. شاخص قیمت فعالیت “تولید محصولات اولیه آهن و فولاد” در افزایش شاخص این بخش بیشترین تاثیر را داشته است.
مواد غذایی و آشامیدنی با ۳۷.۸ درصد رشد
شاخص قیمت تولیدکننده بخش “صنایع غذایی و آشامیدنی” در سال ۱۳۹۲ با ۳۷.۸ درصد افزایش نسبت به سال قبل و رسیدن به عدد ۱۹۵.۸، رتبه سوم تاثیرگذاری شاخص کل را داشته است.