اهدای جایزه انجمن قلم آمریکا به ستار بهشتی

دوشنبه, 14ام اردیبهشت, 1394
اندازه قلم متن

sattar

انجمن پن نیوانگلند آمریکا جایزه خود را به ستار بهشتی، وبلاگ‌نویس فقید ایرانی اهدا کرد.

جایزه “واسیل استوس” هر ساله به نویسندگانی اهدا می‌شود که به خاطر ابراز عقاید خود مورد آزار و تعقیب قرار می‌گیرند.

ستار بهشتی، وبلاگ‌نویس فقید ایرانی برنده جایزه “واسیل استوس” شد. این جایزه از سوی انجمن پن نیوانگلند در آمریکا به وی اهدا شده است.

انجمن پن (قلم) آمریکا در سایت رسمی خود در باره اهدای این جایزه به ستار بهشتی نوشته است: «ستار بهشتی در سال ۲۰۱۲ بر اثر شکنجه توسط پلیس فتای ایران کشته شد. مرگ وی خشم و اعتراض جامعه بین‌المللی را در پی داشت و به نمادی برای منتقدان ایرانی و دفاع از آزادی بیان در سراسر جهان بدل شد.»

انجمن پن نیوانگلند در ادامه می‌نویسد: «در روز ۳۰ آوریل ما جایزه واسیل استوس برای آزادی قلم در سال ۲۰۱۵ را به بهشتی اهدا می‌کنیم. اهدای این جایزه ادای احترام به او و دیگر نویسندگان منتقد ایرانی است که شجاعتی به‌یادماندنی در مقابل سانسور، سرکوب و مرگ از خود نشان می‌دهند.»

انجمن قلم نیوانگلند پیش از این جوایز خود را تنها به نویسندگان در قید حیات اهدا کرده بود.

مراسم اهدای جایزه در دانشگاه ام‌‌آی‌تی شهر بوستون برگزار شد.

این جایزه به یاد واسیل استوس، شاعر اوکراینی نام‌گذار شده است که در اردوگاه کار اجباری در شوروی سابق درگذشت. این جایزه هر ساله به نویسندگانی اهدا می‌شود که به خاطر بیان عقاید خود مورد آزار و تعقیب قرار گرفته‌اند.

گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی نیز با ارسال پیامی ویدیویی از اهدای این جایزه به فرزندش از انجمن قلم آمریکا قدردانی کرد.

ستار بهشتی، کارگر وبلاگ‌نویس و ساکن رباط کریم تهران بود که در وبلاگ خود مطالبی انتقادی درباره حکومت جمهوری اسلامی نوشته بود. او در روز ۹ آبان ماه ۱۳۹۱ توسط پلیس فتا (فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا) بازداشت شد و ۴ روز بعد، در سیزدهم آبان ماه ۹۱، در بازداشتگاه درگذشت. در جریان رسیدگی به مرگ ستار بهشتی وکیل خانواده او گفت: «ما مرگ ستار بهشتی را همچنان قتل عمد می‌دانیم و شبه عمد را قبول نداریم.»

اما دادگاه مرگ ستار بهشتی را “قتل شبه عمد” دانست و ماموری که مسئول مرگ وی شناخته شده بود، به سه سال حبس، دو سال تبعید و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.