دیلی بیست: ایران در جنگ سایه شکست خورده است

پنجشنبه, 19ام مرداد, 1391
اندازه قلم متن

به نظر می رسد سپاه پرقدرت پاسداران ایران و واحد ننگین سپاه قدس اش و شبکه های عملیاتی حزب الله لبنان که در سرتاسر جهان توسط سپاه حمایت می شوند، بدل به گانگستر هایی شده اند که نمی توانند مستقیما شلیک کنند. آنها قطعا همچنان خطرناک هستند اما اتفاقاتی که اخیرا افتاده است نشان می دهد که این گروه بعنوان جاسوس، قاتل و تروریست دیگر مانند قبل نیستند. ایران از این موضوع نگران است.

به گفته منابع خبری در پایتخت ایران، نگرانی در مورد وضعیت سپاه به کشمکش نخبگان سیاسی در داخل ایران در این زمان حساس، دامن می زند: جنگ در سوریه ممکن است منجر به سقوط حیاتی ترین متحد ایران در جهان عرب بشود، تقابل ایران و اسرائیل و غرب بر سر برنامه های اتمی تحریم های سختی را به دنبال داشته و احتمال حمله نظامی اسرائیل به ایران بیشتر شده است.

هفته گذشته، شورشیان سوری ۴۸ ایرانی را که گفته می شود از اعضای سپاه پاسداران هستند و برای ماموریت به سوریه رفته بودند، گروگان گرفتند. در تهران این شایعه پخش شد که قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، درجریان حمله به خودرو اش در دمشق، زخمی شده است. در سال گذشته، دستکم ۹ توطئه قتل و بمب گذاری منتسب به ایران در سرتاسر دنیا انجام شد که همگی یا شکست خورد یا لو رفت. به نظر می رسد که حمله حکومت ایران به توریست های اسرائیلی در بلغارستان در ماه گذشته تنها موفقیت این حکومت بود که بهتر است نام قتل بر آن گذاشت.

ایران تقریبا در همه عرصه ها در این جنگ در سایه، از اسرائیل و آمریکا شکست خورده است. برنامه های اتمی ‌اش در سال ۲۰۱۰ به ویروس استاکس نت ۲۰۱۰ آلوده شد. دانشمندان اتمی اش مورد حمله قرار گرفتند و پنج نفر از آنان به قتل رسیدند. به گفته یک منبع، درز کردن خبر مربوط به تاسیسات پارچین باعث شد آمریکا و متحدانش بتوانند در مذاکرات موضعگیری سختگیرانه تری داشته باشند.

در همه جنگ های در سایه، انکار بخشی از تصویر است و گاهی نوعی تاکید انحرافی است. دولت ایران دست داشتن در توطئه های سال گذشته در آمریکا، قبرس، هند، تایلند و بلغارستان را رد می کند، حتی در قتل دانشمندانش ایرانی ها دست داشته اند و به گفته حکومت در اسرائیل آموزش دیده بودند. ماه گذشته، تحلیلگران اطلاعاتی در مرکز پلیس نیویورک هر ۹ توطئه ایران در شهرهای جهان را مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که هدف همه آنها یهودیان بودند. پلیس نیویورک امنیت برخی از مکان ها در این شهر را بالا برده است.

برخی از توطئه های سپاه چنان پیچیده هستند که باور آن سخت است که جدی باشند یا اصلا وجود داشته باشند. آیا جمهوری اسلامی واقعا یک شبکه قاچاق مواد مخدر مکزیکی را برای کشتن سفیر عربستان در آمریکا رستوران شلوغی در واشنگتن استخدام کرده است؟ منصور ارباب سیر یک اتومبیل فروش ایرانی آمریکایی اهل تکزاس که وکیل اش می گوید شخصیت دوقطبی دارد، منتظر برگزاری دادگاه اش در نیویورک بعنوان واسطه این توطئه است.

دولت ایران اصرار دارد که شهروندان ایرانی که در حال حاضر در سوریه “گروگان” گرفته شده اند برای زیارت حرم حضرت زینت به دمشق رفته بودند. اما ایران می گوید که آمریکا مسئول برخورد با این زوار است.

این انکار و تهمت زدن های دائمی از ۳۰ سال پیش در لبنان آغاز شد؛ زمانی که ایران و ماموران وزارت اطلاعات این کشور توسط شبه نظامیان و به تلافی گروگانگیری افراد مختلف از جمله روزنامه نگاران آمریکایی، رئیس سیا در لبنان، یک کلنل آمریکایی و چند شهروند کشور های غربی، دستگیر شدند.

در آن زمان ماموران ایرانی تحت نظارت وزارت اطلاعات مخوف و مبتکر ایران کار می کردند. در دهه هشتاد و نود، ماموران ایرانی دست به یک سری قتل های زنجیره ای برای از بین بردن مخالفان حکومت در پاریس، ژنو، رم، وین و جاهای دیگر زدند. آنها گاهی از اسلحه و گاهی از اتومبیل های بمب گذاری شده استفاده می کردند، مثل بمب گذاری اوایل دهه نود در مرکز یهودیان آرژانتین که منجر به کشته شدن بیش از ۱۰۰ نفر شد.

روز ۶ اوت سال ۱۹۸۱، ماموران ایران نخست وزیر سابق این کشور، شاهپور بختیار را در خانه ای که به شدت محافظت می شد، با ضربات چاقوی آشپزخانه کشتند و به آرامی از در ورودی خانه خارج شدند.

اما در سال های اخیر، بخصوص بعد از تنش های سیاسی بعد از انتخابات سال ۲۰۰۹، دست وزارت اطلاعات از بسیاری از عملیات ها کوتاه شده و سپاه به شکل مستقل، جداگانه و غیر حرفه ای عمل می کند. یکی از ماموران ضد اطلاعات آمریکا می گوید: “شما در باره «نخبگان سپاه» و «نخبگان سپاه قدس» زیاد شنیده اید اما باید گفت که هیچ نشانی از نخبه بودن در سپاه دیده نمی شود، درحالی که وزارت اطلاعات ایران با ظرافت خاصی کارش را انجام می داد.”

وی می گوید: “آنها درجاهایی که بتوانند از اعضای حزب الله لبنان و از ابزار جنایتکارانه استفاده می کنند. به همین دلیل طی شش ماه ۹ توطئه را برنامه ریزی می کنند. یک یا دو عملیات را می شود انجام داد اما ۹ عملیات باعث سرسام می شود.”

به گفته یکی از خبرنگاران ما در منطقه که با منابع دولتی ایران در ارتباط است، فرماندهان ارشد ارتش که طی چند دهه در کنار سپاه کار کرده اند، درحال حاضر سپاه را متهم به تلف کردن منابع با ارزش نظامی و سرمایه های سیاسی برای نجات حکومت بشار اسد در سوریه می کنند. به گفته این منبع خبری، محمود احمدی نژاد یکی از بزرگترین حامیان بشار اسد است که سلاح های گرانقیمتی در اختیار او گذاشته تا حکومت اش را نجات بدهد. دوستان سپاهی احمدی نژاد به بشار اسد توصیه کرده اند که سرسختانه ایستادگی و اصلاحات را فراموش کند مانند آنها که بشدت اعتراضات مردمی بعد از انتخابات سال ۲۰۰۹ را سرکوب کردند.

هر رهبر ایرانی باید همین موضعگیری را می کرد و جلوی کسانی که قصد دارند حکومت متحد اش را سرنگون کنند، بگیرد اما در این میان بین احمدی نژاد و رهبر ایران، آیت الله علی خامنه ای اختلاف افتاد و ممکن است خامنه ای شکست های سپاه را بهانه کند و فرماندهانی را که در برابر احمدی نژاد از او حمایت نکرده بودند حذف کند.

به گفته خبرنگار ما که به دلایل امنیتی نمی خواهد نامش فاش شود، جستجو برای یافتن منبع یا منابعی که بر اثر سوء مدیریت منجر به درز خبرها شده، آغاز شده و این در حالی است که بازی خطرناک جاسوسی و ضد جاسوسی ادامه دارد.

دیلی بیست، ۷ اوت

از: روز


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.