سایت ملیون ایران: در جمهوری اسلامی بر اساس قانون اساسی آن قدرت رئیس جمهور حدود فقط ۵ درصد و قدرت ولی فقیه ۹۵ درصد تخمین زده میشود. با وجود این حاکمیت این نظام هیچگاه اجازه نظارت بر شمارش آرا رئیس جمهور یا مجلس را به مردم نمیدهد. شفافیت صندوق های رای بخش کوچکی از شفافیت کلی است. شمارش آرا است که باید شفاف و زیر نظارت ملت صورت گیرد. اما حاکمیت تمامیت خواه جمهوری اسلامی حتی انتخاب آزاد آن ۵ درصد قدرت را نیز حق ملت نمیداند و کاری میکند که بتواند هر درصدی را که بخواهد از صندوق های رای بیرون بکشد.
گزارش دویچه وله در باره اعلام نظر شورای نگهبان:
مشاور ارشد وزیر کشور ایران گفته یک نمونه از صندوقهای رای برای انتخابات پیش روی مجلس به شورای نگهبان ارائه داده شده اما این شورا با شفاف بودن این صندوقها مخالفت کرده است.
علی باقری مشاور ارشد وزیر کشور ایران در جریان بازدید از نمایشگاه مطبوعات در تهران گفته این وزارتخانه در آخرین مراحل امادگی برای اجرای دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری است.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، باقری در همین راستا اضافه کرده: «ما یک نمونه از صندوقهای رای را به شورای نگهبان دادهایم و منتظر اظهار نظر این شورا برای ادامه کار هستیم.»
به گفته مشاور ارشد وزیر کشور، صندوق پیشنهادی این وزارتخانه کاملا شفاف بوده اما شورای نگهبان با این میزان از شفافیت مخالفت کرده است.
مشاور ارشد وزیر کشور درباره علت مخالفت شورای نگهبان با شفاف بودن صندوقهای رای گفته است: «استدلال شورای نگهبان این است که مطابق قانون رای باید مخفی باشد و این مقدار شفافیت سبب میشود اگر برگه رای تا نخورده باشد٬ رای نوشته شده مشخص شود٬ بر همین اساس باید از شفافیت صندوقهای رای کاسته شود.»
اختلافات شورای نگهبان و وزارت کشور بر سر نحوه نظارت این شورا بر انتخابات تنها منحصر به میزان شفافیت صندوقها نیست. چندی پیش حسن روحانی رئیسجمهوری ایران اعلام کرد که شورای نگهبان تنها ناظر انتخابات است و نه مجری آن و اجرا بر عهده وزرات کشور است.
این سخنان روحانی با موجی از مخالفت و اعتراض در جناح محافظهکار روبرو شد و در نهایت علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی بر نقش شورای نگهبان در تمامی مراحل انتخابات تاکید کرد.
از: دویچه وله