من اگر برخیزم، تو اگر برخیزی، می توانیم چهره مجلس را تغییر دهیم

سه شنبه, 10ام آذر, 1394
اندازه قلم متن

zanan-entekhabat1
کانون شهروندی زنان: روز یکشنبه ۸ آذرماه ۱۳۹۴، دومین نشست هم اندیشی زنان با عنوان «زنان و انتخابات» توسط جمعیت زنان نواندیش و با حضور زنانی از طیف های مختلف و با سخنرانی ژیلا شریعت‌پناهی، فاطمه راکعی، مینو مرتاضی، شهربانو امانی و فروز رجایی‌فر برگزار شد.

zanan-entekhabat2zanan-entekhabat3

ژیلا شریعت پناهی: کمپین تغییر چهره مردانه مجلس را راه انداختیم چرا که با توجه به تعهد ایران به اتحادیه بین المجالس، زمان مناسبی برای اعلام آمادگی زنان بود

ژیلا شریعت پناهی، از اعضای کمپین تغییر چهره مردانه مجلس، با اشاره به آیات قرآن بر برابری زن و مرد از منظر دین پرداخت و با تاکید بر عدالت اسلامی، زنان و مردان را در مسئولیت اجتماعی برابر دانست.

این قرآن پژوه دلیل بازماندن زنان از عضویت مجلس خبرگان را تفسیر ناصحیح از کلمه «رجال» در قانون اساسی عنوان نمود و اظهار داشت با تفسیر موسع از این کلمه این مانع نیز رفع خواهد شد و کلمه رجال را نه به معنای مرد که باید «شخصیت» ترجمه کنیم.

شریعت پناهی، از اعضای کانون شهروندی زنان، تمرکز در این جلسه را بر رفتن هر چه بیشتر زنان به مجلس بیان کرد و دلیل آنکه امسال زمان مناسبی برای راه اندازی کمپین بود را پایان موعد تعهد ایران به اتحادیه بین المجالس عنوان کرد که بر اساس آن باید تا پایان سال جاری ۳۰ درصد از کرسی های مجلس در اختیار زنان باشد و در غیر اینصورت ممکن است ایران امتیازاتی را در آن اتحادیه از دست بدهد، پس زمان مناسبی است که زنان اعلام آمادگی کنند.

این فعال حوزه زنان همچنین ثبت نام بیشتر زنان برای کاندیدا شدن را راهگشای ورود زنان به مجلس دانست و با بیان اینکه ما با آقایان برابری طلب نیز همراه هستیم، از زنان و مردان خواست تا افراد صاحب صلاحیت را برای کاندیداتوری معرفی نمایند و افزود اگر مثلا بیست هزار زن کاندیدا شوند رد صلاحیت گسترده سخت خواهد بود.

شریعت پناهی دلیل تاکید کمپین بر حضور زنان در مجلس را اصلاح امور جامعه از جمله اعتیاد و کاهش سن تن فروشی عنوان نمود و دلیل جنگ ها را غایب بودن زنان از صحنه سیاست دانست.

zanan-entekhabat4

فروز رجائی فر: زنان شایسته نیازی به سهمیه بندی جنسیتی ندارند

فروز رجائی فر با اظهار اینکه خود را فعال حوزه زنان نمی داند مشکل زنان را مشکلی عام توصیف نمود و دلیل توجه خود به مسائل زنان را حساسیت عمومی بیان کرد.

وی گفت: من در حال حاضر دچار تبعیض در جامعه نیستم و برای درک تبعیض باید راه ما به دادگاه های خانواده بیفتد. وی همچنین با اشاره به موانع حضور زنان در مجلس از جمله عدم حمایت احزاب از زنان، نبود همدلی میان زنان در گروههای اجتماعی، غلبه ساختارهای مردمحور، عدم حمایت سازمان ها و رسانه ها از جمله صدا و سیما و فقدان سیستم انتخاباتی مناسب، تعداد کم زنان در مجلس کنونی به حدی پایین است که بودن و نبودن شان فرقی ندارد و تغییری نمی تواند ایجاد کند. وی در ادامه اظهار داشت: به حدی زنان توانمند برای حضور در مجلس داریم که نیازی به سهمیه بندی جنسیتی نیست و با شایسته سالاری نیز این زنان میتوانند به مجلس راه یابند. رجائی فر تشکیل کمپین ها در جامعه برای تغییر را لازم ولی ناکافی دانست.

zanan-entekhabat5

مینو مرتاضی: زنان ایرانی نه تنها ۳۰ درصد که قادرند دو سوم مجلس را بگیرند

مینو مرتاضی، فعال حقوق زنان نیز بحث خود را تحت عنوان «افزایش مشارکت زنان، استراتژی یا تاکتیک»، با تکیه بر فلسفه فوکو آغاز نمود و گفت: “می خواهیم ببینیم پتانسیل سیاسی و موقعیت اجتماعی زنان و ظرفیت ها و محدودیت ها و فرصت ها کدامین است. آیا در چارچوب قوانین فعلی میتوان الگو و امیدی برای افزایش مشارکت زنان داشت یا خیر؟ به نظر من آری،میتوان داشت.”

مینو مرتاضی همچنین بیان کرد که جنسیت، محوری است که حول آن تکنولوژی های سیاسی حیات شکل میگیرند و جنسیت نیز مانند هویت موضوع دست انسان، اکتسابی و برساخت سیاسی، اجتماعی، فرهنگی دارد و پدیده ای زیست شناختی نیست.

این فعال ملی مذهبی افزایش مشارکت زنان را به این سبب که قدرت را نقد می کند استراتژی دانست و افزود: خواست قدرت در سرشت ماست و نمیخواهیم ابژه و ابزار جنسی باشیم بلکه میخواهیم سوژه قدرت باشیم. ما باید آدرس و ویژگی نماینده زن کارآمد را مشخص کنیم و زنان نخبه صالح برای ورود به مجلس زنانی هستند که پیشاپیش خود را از بند قوانین تبعیض آمیز در خانواده با حقوق شرعیه و شروط ضمن عقد آزاد نموده اند.

zanan-entekhabat6

شهربانو امانی: من اگر برخیزم، تو اگر برخیزی، همه برمیخیزند و چهره مجلس را تغییر میدهیم

شهربانو امانی، نماینده مجلس ششم، ضمن تاکید بر تلاش زنان برای استقرار قدرت حاضر و در عین حال عدم دریافت حقوق حقه خویش اشاره نمود و گفت: حقوق زنان را قطره چکانی به آنان می دهند.

امانی همچنین اظهار کرد که آقایان چه اصلاح طلب و چه اصولگرا باید نگران عدم حضور زنان در مجلس باشند، چرا که یک زن نماینده میتواند مانند زنی در اجتماع هماهنگی ایجاد کند و تنها مطالبه زنان را پیگیری نخواهد کرد، بلکه مطالبات زنان یک وظیفه مضاعف برای اوست.

این نماینده سابق مجلس همچنین با اشاره به مخالفت نائب رئیس مجلس دوره پنجم با وزارت زنان گفت: “پس زنان کجا باید تجربه کنند. ما معتقدیم که حقوق مساوی با آقایان داریم و توانایی زنان بسیار بیشتر از بعضی آقایان است.” وی همچنین با اشاره به دخالت های بی رویه قانون در زندگی خصوصی افراد، محل حل این مشکلات را مجلس قانونگذاری دانست.

این عضو حزب کارگزاران با تاکید بر حضور موثر و مثبت زنان در مجلس اظهار کرد که در دوره هایی از مجلس حتی اگر آقایان نخواستند یا نتوانستند قوانینی علیه زنان تصویب کنند زنان مجلس پیشگام شدند و این در حالیست که ما زن را در مجلس برای ویترین نمیخواهیم.

شهربانو امانی همچنین مطالبه گری را از وظایف زنان به عنوان نیم پیکره جامعه دانست و بیان کرد: “ما صدقه نمیخواهیم و خواهان حضور در ارکان اصلی در نظام جمهوری اسلامی هستیم.» وی در ادامه گفت: این درحالی است که ورود زنان به عرصه اقتصادی و اشتغال زنان را با قوانین محدود کرده اند.»

شهربانو امانی در انتها افزود: «ما این توانایی را ثابت کردیم که در مرزی ترین شهر این کشور در شورای شهر، زنان رای اول را دارند. وقتی این توانایی هست من اگر برخیزم، تو اگر برخیزی، همه برمیخیزند و چهره مجلس را تغییر میدهیم.” و افزود: اگر ما زنان سابقه کار هم نداشته باشیم در هفته اول خواهیم آموخت.

zanan-entekhabat4

فاطمه راکعی: اتحاد و همبستگی زنان ایران برای رسیدن به همصدایی

فاطمه راکعی، شاعر و دبیر کل جمعیت زنان مسلمان نواندیش که میزبان این نشست بود، سخنان خود را با اشاره به اتحاد و همبستگی زنان ایرانی برای رسیدن به همصدایی آغاز کرد و گفت: با صحبت هایی که شد و لابی هایی که با زنان از سه طیف اصولگرا، اصلاح طلب و فعالان مدنی انجام دادیم، به همصدایی هایی رسیدیم. وی در ادامه با اشاره به مصاحبه شهلا لاهیجی، عضو کمپین تغییر چهره مردانه مجلس به رفع شبهه به اقلیت رانده شدن مردان از سوی این کمپین اشاره نمود.

وی در ادامه گفت: زنان همیشه بخاطر پیشبرد اهداف مشترک پیشگام بودند و از منافع گروهی و نگرش های سیاسی خود برای اهداف مشترک گذشته اند. حال تک تک ما وظبفه داریم که مسئولیت پذیر و متعهد و خیرخواه باشیم و با تلاش بی وقفه امیدواریم اهداف ما تحقق عملی پیدا کنند.

راکعی، این نماینده سابق مجلس با تاکید بر تلاش برای شناساندن زنان توانمند اظهار کرد: جامعه زنان اگر باهم و ثابت قدم باشند و خانم های متخصص همه بیایند، حق زنان را خواهیم گرفت و اگر سابقه کار نداشته باشیم در هفته اول خواهیم آموخت.

فاطمه راکعی در ادامه گفت: به اعتقاد من باید زنان متخصص ثبت نام کنند و نامزد شوند و جامعه هم کمک کند تا آنان بتوانند خود را بهتر به جامعه معرفی کنند. وی افزود: ما در مجلس ششم نهضتی را شروع کردیم مثل راه اندازی مرکز پژوهش های مجلس ششم و سعی در حل و فصل قوانین مغایر با حقوق زنان داشتیم. شورای نگهبان در مجلس ششم مسائلی مانند تفاوت ارث و دیه را نپذیرفت، اما بعد از مدتی می بینیم که خود آنان نیز به لزوم حل این قبیل مسائل رسیدند و تغییراتی در قوانین ارث و دیه به وجود آمد.

zanan-entekhabat8

این نشست با پرسش و پاسخ حاضران پایان یافت.

عکس ها از تینا سپاس


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

یک نظر

  1. بالجن نمیشودنوشت نظافت رارعایت کنید
    گیریم که ۸۰دطصدنماینگدان زن شوند
    بایدهمگی تابع شورای نگهبان وقانون اساسی وولایت فقیه باشند
    این دام رابازهم گورباچف های رزیم(اصلاح طلبان)پهن کرده اند
    ملت تورابه ایران قسم گول نخورید