روحانی: ایران به ۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد

سه شنبه, 29ام دی, 1394
اندازه قلم متن

dollar

حسن روحانی انتقال مسئولیت مذاکرات اتمی از شورای عالی امنیت ملی به وزارت خارجه را تعیین‌کننده خواند و از سه فرد موثر در این زمینه نام برد. او از مخالفان داخلی و خارجی انتقاد کرد و باردیگر بهبود شرایط اقتصادی را وعده داد.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در همایشی با عنوان “اجرای برجام، فصلی نو در اقتصاد ایران” در روز سه‌شنبه (۲۹ دی/۱۹ ژانویه) شرکت جست و به نکات مهمی پیرامون روند مذاکرات اشاره کرد.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران، ایرنا در گزارشی برخی از سخنان روحانی را بازتاب داده است. به گفته روحانی گرفتن مسئولیت مذاکرات اتمی از شورای عالی امنیت ملی و واگذاری آن به وزارت امورخارجه این پیام روشن را برای همگان داشت که پرونده اتمی ایران موضوعی “امنیتی” نیست، بلکه ابعادی “سیاسی” دارد.

روحانی تصریح کرد که این پیشنهاد را به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی داده و موافقت وی زمینه‌ساز رساندن مذاکرات به مقصد نهایی بوده است.

سه فرد موثر در مذاکرات اتمی

رئیس جمهور ایران تاکید کرد که در مذاکرات با شش قدرت جهانی، ایران بهترین دیپلمات خود را برای این کار برگزید. روحانی افزود: «اگر رئیس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای غیر از آقای دکتر ظریف بود به اینجا نمی‌رسیدیم.»

نفر دوم برای رساندن مذاکرات به سرانجام مطلوب به گفته روحانی علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی بوده است. روحانی از صالحی به عنوان یکی از “سرآمدهای کشور” در دانش هسته‌ای یاد کرد. دانش صالحی در عرصه‌های فنی گره‌گشای بحث‌های تخصصی در جریان مذاکرات بوده است.

حسین دهقان، وزیر دفاع “یار” سومی بود که به گفته روحانی پرونده “پی‌ام‌دی” (پرونده ابعاد نظامی برنامه اتمی) را به سرانجام رساند و پس از ۱۲ سال پرونده هسته‌ای ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بسته شد.

مخالفان برجام در داخل و خارج

روحانی از پیروزی خود در انتخابات خرداد ۹۲ به عنوان “خواست ملت برای تعامل سازنده با جهان” یاد کرد.

روحانی در بخشی از سخنان خود بی‌آنکه نامی از اسرائیل یا عربستان سعودی ببرد به تلاش‌های مقامات این کشورها برای به شکست‌کشاندن مذاکرات اتمی اشاره کرد. او افزود: «عده‌ای با هواپیمای اختصاصی به ژنو و وین می‌رفتند و می‌گفتند قیمت نفت را پایین می‌آوریم و ایران را به زانو درمی‌آوریم و در مجمع عمومی بمب را روی تابلو به جهان نشان دادند و گفتند به ایران اعتماد نکنید و هم‌چنین خیلی‌ها تلاش کردند تا وسوسه شیطانی ناامیدی را بردل‌ها مستقر کنند.»

روحانی از برخی “همسایگان مسلمان” ایران نیز انتقاد کرد و گفت “آنها پول خرج کردند” که این مذاکرات به نتیجه‌نرسد. وی تصریح کرد که ما “چنین انتظاری” از آنها نداشتیم.

وی با اشاره به “دلواپسان” داخلی گفت: «عده‌ای در داخل نیز بذر ناامیدی می‌افشاندند و خواهان شکست مذاکرات بودند». به گفته روحانی این عده می‌گفتند که “هر وقت مذاکره کرده‌ایم، سرمان کلاه رفته است.”

به گفته روحانی این افراد رویارویی با غرب را در سر داشتند و بر این باور بودند که “ما راهی جز جنگ و جنگیدن، ویران و ویران کردن نداریم.”

به گفته روحانی ایران برای ترمیم اقتصاد خود نیازمند ۵۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی است (تصویری از بازار بورس تهران)

اقتصاد ایران؛ “غولی در زنجیر”

روحانی اقتصاد ایران در دوران تحریم را به “غولی” تشبیه کرد که بر “پایش غل و زنجیر” زده شده باشد. اما این “غول” ‌هم‌اکنون رها و آزاد شده است.

وی تاکید کرد که ایران پس از این می‌تواند به عنوان “اقتصادی نوظهور” در دنیا مطرح شود و شرایط نامطلوب کنونی را “ترمیم” کند.

وی ضمن اشاره به مشکلات متعدد کشور به “تراژدی” بدهکاری و طلبکاری در ایران پرداخت و تصریح کرد که دولت درصدد “تسویه حساب‌های خود با بخش خصوصی، پیمانکاران و بانک‌ها” تا پایان سال ۱۳۹۵ است.

آلودگی هوا و بیکاری جوانان از دیگر موضوعات سخنرانی روحانی بود. رئیس جمهور ایران گفت که “این مشکل با شعار و دعا حل نمی‌شود.”

رشد ۸ درصدی و سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد دلاری

روحانی تاکید کرد که ایران با حفظ تکنولوژی قدیمی نمی‌تواند وارد رقابت در بازار جهانی شود. وی گفت “ضرورت رشد اقتصادی ۸ درصدی برای سال‌های آتی حرفی درست است.” وی تحقق این رشد را در گروی به میدان آوردن تمامی سرمایه‌های داخلی و سرمایه‌گذاری خارجی به میزان ۵۰ میلیارد دلار دانست.

روحانی در روز یک‌شنبه (۲۷ دی) ضمن ارائه لایحه بودجه به مجلس به ضرورت جذب ۵۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی برای بهبود شرایط اقتصادی کشور اشاره کرده بود.

وی ضمن انتقاد از کارکرد دولت‌پیشین تصریح کرد که “در سال‌هایی که بیشترین درآمد ارزی تاریخ ایران را داشتیم، اشتغال خالص ما صفر بود.”

به گفته رئیس‌جمهور ایران، اقتصاد کشور همواره به سیاست خارجی یارانه می‌داده ولی اینبار این سیاست خارجی است که به اقتصاد کشور یارانه می‌دهد و این کار با اجرای برجام متحقق شده است.

در این همایش محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه، علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی، علی ربیعی وزیر کار ، محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت و معادن، ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، محمد نهاوندیان رئیس دفتر ریاست جمهوری، و حسین فریدون دستیار وژیه رئیس‌جمهور، روحانی را همراهی می‌کردند.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.