یک مقام مسئول گفت که تجارت مواد مخدر دستکم ۱۲ میلیارد دلار آسیب اقتصادی بهبار آورده است. او با انتقاد از ممنوعیت کشت خشخاش گفت که دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد بدترین دوره در مبارزه با مواد مخدر بود.
علی هاشمی، رئیس کمیتهی مستقل مبارزه با مواد مخدر در مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد روزانه ۱۱۰ میلیارد تومان در راه مواد مخدر خرج میشود.
این مقام مسئول در نشست “سیاستهای جایگزین در قبال مواد مخدر” در موسسهی تحقیقات علوم جزایی و جرمشناسی گفت:«در سال ۱۳۸۳ نتیجهی تحقیقی در کشور نشان داد که تجارت مواد مخدر دستکم ۱۲ میلیارد دلار به اقتصاد کشور آسیب وارد کرده است. سالانه ۴۵ هزار میلیارد تومان از اقتصاد کشور به واسطه پدیده مواد مخدر از بین میرود.»
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران این مقام مسئول تاکید کرد که ۹۰ درصد اقتصاد مواد مخدر بر مبنای “پولشویی” است.
علی هاشمی در این نشست گفت که با از بین بردن زمینهای کشت خشخاش در داخل کشور در سالهای اول بعد از انقلاب اسلامی، در عمل بازار “دودستی” به مافیای مواد مخدر تحویل داده شد.
این مقام مسئول گفت: «نابود کردن کشت خشخاش به دستور شورای انقلاب و به صورت انقلابی و بدون هیچگونه تامل جدی، به ضرر مردم خودمان و به نفع مافیای قاچاق موادمخدر شد.»
هاشمی با تاکید بر اینکه از ابتدای انقلاب اسلامی “حتا یک درصد” به مافیای مواد مخدر آسیب وارد نشده، تاکید کرد که مصرف و خرید و فروش موادمخدر در کشور کماکان “جاذبهی اقتصادی” است.
رئیس کمیتهی مبارزه با مواد مخدر در مجمع تشخیص مصلحت نظام دورهی اصلاحات به ریاست جمهوری محمد خاتمی را “دورهای موفق و با برنامه” در مبارزه با موادمخدر در کشور توصیف کرد.
هاشمی تاکید کرد که در دورهی اصلاحات بود که در برنامهی چهارم توسعه بحث مبارزه با مواد مخدر به شکل رسمی و مستقل عنوان شد و “تعاملات بینالمللی” و “توانمندسازی سازمانهای غیردولتی” برای مقابله با پدیده مواد مخدر پا گرفت.
انتقاد از سیاستهای دولت احمدینژاد
این مقام مسئول با انتقاد از دولت محمود احمدینژاد که به مصوبهی مجمع تشخیص مصلت نظام مبنی بر کشت محدود خشخاش در کشور اهمیتی نداد، گفت:«زمانی که احمدینژاد دولت را تحویل گرفت، تعداد مبتلایان به مواد مخدر صنعتی زیر ۷هزار نفر بود. بنا به آمار رسمی زمانی که وی دولت را به حسن روحانی تحویل داد آمار مبتلایان دستکم به ۳۳۰هزار نفر رسیده بود. برخی آمار غیررسمی این رقم را تا ۴۵۰ هزار نفر تخمین میزنند.»
هاشمی تاکید کرد که در هشت سال دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد در اثر سیاستها و ناکارآمدی دولت در مقابله با مواد مخدر، جوانان کشور به اندازهی “۸ سال دوران دفاع مقدس” کشته و نابود شدند.
این مقام مسئول با اعتراف به این که شاخصهای کشور در مبارزه با مواد مخدر “در وضغیت خوبی” نیست، گفت که الگوی مصرف در کشور نیز به سمت “مصرف پرخطر” رفته است.
پیش از این حسین میرمحمد صادقی، معاون حقوقی مرکز تحقیقات استراتژیک کشور اعلام کرد که سالها مجازت اعدام در کاهش جرایم مرتبط با موادمخدر در ایران موفق نبوده است.
بنا به آمار رسمی سن اعتیاد در ایران به زیر ۱۵ سال رسیده است و شمار مبتلایان به بیماری ایدز در میان معتادان با سرعت درحال افزایش است.
ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران در سال ۱۳۹۳ اعلام کرد که بین ۳۰ تا ۳۵درصد از کارگران مراکز صنعتی، کارگاهی و تولیدی ایران به مواد مخدر معتادند.
از: دویچه وله