نامه سرگشاده خطاب به وزرای امور خارجه سوئد، نروژ، آلمان، فنلاند، دانمارک، انگلیس و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
توجه: نامه زیر به زبان انگلیسی برای وزرای امور خارجه کشورهای گوناگون فرستاده شده است که ترجمه فارسی آن در اختیار شما قرار میگیرد.
خبر اعدام جمشید شارمهد، زندانی دو تابعیت ایرانی – آلمانی در ۷ آبان ۱۴۰۳ (۲۸ اکتبر ۲۰۲۴) از سوی قوه قضائیه ایران اعلام شد. همانگونه که اطلاع دارید وی در تابستان ۲۰۲۰ در دبی توسط سازمان اطلاعات ایران ربوده و در طی اعتراف اجباری در تلویزیون ایران، توسط دادگاه عمومی و دادگاه انقلاب شعبه ۱۵ به ریاست قاضی صلواتی در بهار ۲۰۲۳ به اعدام محکوم شد.
نرگس محمدی فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل که در حال سپری کردن دوران ۱۳ سال و ۹ ماه حبس خویش است، با وجود گواهی پزشکی مبنی بروجود درد در ناحیه کمر و سینه ، ناراحتی قلبی و نیاز فوری به عمل فوری آنژیوگرافی و فیزیوتراپی، ماه ها در انتظار موافقت مقامات قضایی برای صدور دستور جهت معالجه در خارج زندان بسر می برد.
نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامهنگاری که اولین خبر مربوط به مرگ مهسا ژینا امینی را منتشر کردند، برای اجرای حکم پنج سال زندان، احضار شدند.
احمدرضا جلالی پزشک و محقق ایرانی-سوئدی است که در تاریخ ۵ اردیبهست ۱۳۹۵ به اتهام جاسوسی برای اسرائیل بازداشت و در تاریخ ۲۹ مهر ۱۳۹۶ توسط شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده است. او هنوز در خطر اعدام است.
این ها بخش بسیارکوچکی از موارد نقض اشکار حقوق بشر در ایران است و ما به عنوان بخشی از ایرانیان ساکن در کشور سوئد، نگران گسترش سرکوب ها ، سانسور خبری و… تحت پوشش فضای جنگی احتمالی هستیم. تجربه جنگ هشت ساله ایران و عراق به ما نشان داد که با استفاده از فضای جنگی، سرکوب داخلی شدید تر خواهد شد.
این در حالی است که با تشدید فضای جنگی در منطقه و بخصوص خطر جنگ میان ایران و اسرائیل، طی اطلاعیه ای در دو تاریخ متفاوت (آپریل و سپتامبر ۲۰۲۴)، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران خواستار آن شد که اطلاعات مربوط به کاربرانی را که در فضای مجازی فعالیت دارند و مطالبی در حمایت از اسرائیل منتشر می کنند به این نهاد گزارش شود و هر گونه حمایت از اسرائیل در رسانه های اجتماعی را جرم انگاری اعلام کرد.
به دنبال این اطلاعیه، بنا به گزارش مطبوعات ایران، سازمان اطلاعات سپاه اعلام کرد که در یک مهر ۱۴۰۳ (۲۲ سپتامبر ۲۰۲۴)، ۱۲ نفر در شش استان ایران به اتهام همکاری با اسرائیل، بازداشت شدند؛ همچنین فاطمه سپهری در تاریخ ۱۸ فروردین ۱۴۰۳( ۶ آپریل ۲۰۲۴) بخاطر محکوم کردن حمله ۷ اکتبرِ حماس، به حمایت از اسرائیل متهم شد.
از شما تقاضا داریم از تمامی ابزارهای قانونی و دیپلماتیک خود جهت جلوگیری از گسترش فضای جنگی و برقراری یک آتش بس پایدار در منطقه استفاده کنید. این به نوبه خود، میتواند به برقراری دمکراسی و رسیدن به آزادی های مدنی توسط مردم ایران، کمک کند.
با احترام
نهاد همگرایی جمهوری خواهان ایران- استکهلم
از: ایران امروز