عیسی سحرخیز روزنامهنگار زندانی به بند هشت زندان اوین منتقل شد. این روزنامه نگار منتقد روز گذشته از بند دو-الف اوین به قرنطینه زندان منتقل شد و اعتصاب خود را شکست.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اولین جلسه دادگاه آقای سحرخیز روز پانزدهم اسفند در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد و با درخواست مهلت وی، رسیدگی به جلسات آینده موکول شده است.
نزدیکان این روزنامهنگار سرشناس گفته اند که به دلیل اعتصاب غذای طولانی و متناوب در بند سپاه او به کاهش وزن قابل ملاحظه ای دچار شده است.
تعدادی از زندانیان قدیمی بند هشت اوین را «بدترین بند و تبعیدگاه زندانیان سیاسی» توصیف کرده اند.
عدم رعایت اصل تفکیک جرائم، ازدحام و جمعیت چند برابر ظرفیت و مشکل کف خوابی، وضعیت بهداشت نامناسب و شیوع انواع بیماری، ضعف سامانه گرمایشی و سرمایشی، محدودیت امکانات کتابخانه و بدرفتاری با زندانیان، بخشی از مشکلاتی است که زندانیان و خانواده های آنان تا کنون به شکل های مختلف به آن اعتراض کرده اند.
عیسی سحرخیز در تاریخ ۱۱ آبان ماه در منزلش با حکم شعبه دوازده دادسرای تهران و از سوی ماموران لباس شخصی سپاه پاسداران، پس از بارزسی منزل و ضبط وسائل شخصی و ابزار کارش بازداشت شد.
اتهامات وی تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و توهین به مقامات عنوان شده است که مستند آنها مطالب منتشر شده از او در رسانههای مختلف است.
وی یکی از چهرههای شناخته شده مطبوعات ایران است که پیش از این نیز بازداشت و زندانی شده است. مدیر نشریه توقیف شده آفتاب، در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۳۸۸ نیز بازداشت و در شهریور ماه همان سال از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به سه سال زندان برای “فعالیت تبلیغی علیه نظام” محکوم شد، وی همچنین در تاریخ ۱۴ مرداد ماه ۱۳۹۰ برای فعالیتهای مطبوعاتی پیش از دوران بازداشت اخیرش، به دوسال زندان محکوم شده بود.
عیسی سحرخیز که در زندان رجایی شهر زندانی بود، از بیمارهای متعددی رنج میبرد و از چندین ماه پیش از آزاد شدن در ۱۶ مهرماه ۱۳۹۱، در بیمارستانی در تهران بستری شده بود.
پس از آزادی و با وجود ممنوعیت کار، وی با نوشتن مقالات و تحلیل هایی به نقش و مدیریت رهبر جمهوری اسلامی انتقاد کرد. وی مطالب خود را در صفحه فیس بوک و یا در برخی رسانههای آنلاین از جمله روزآنلاین منتشر میکرد.
به گزارش نشریات تندرو، بازداشت عیسی سحرخیز و چند تن دیگر از روزنامه نگاران از جمله “احسان مازندرانی”، “آفرین چیت ساز” و “سامان صفرزایی”، در چارچوب پروژه امنیتی به عنوان مقابله با نفوذ انجام شده است که پس از یکی از سخنرانی های آقای خامنه ای درباره راه های نفوذ “دشمن” و لزوم مقابله با آن در سطح رسانه ها مطرح شد.