گزارشگران بدون مرز (RSF)باردیگر نگرانی عمیق خود را از بازداشتهای خودسرانه و چگونگی نگاهداری روزنامهنگاران زندانی اعلام میکند. از این میان محمد صدیق کبودوند از دوازه روز پیش در اعتصاب غذا بسر میبرد و از آرش زاد ده ماه پس از بازداشت هیچ خبر رسمی منتشر نشده است.
محمد صدیق کبودوند مدیر روزنامه توقیف شده پیام مردم کردستان از تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ در اعتراض به وضعیت بازداشت خود و آزارهای قضایی اعتصاب غذا کرده است. وی از چند ماه پیش قربانی آزارهای قضایی است. بنا بر گفته خانوادهاش، وی چندین بار به دادسرای شهید مقدس اوین احضار و از اتهامها و پرونده تازه مطلع شده است. با آنکه این روزنامهنگار زندانی نیز میتواند با اجرای ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی (تصویب شده در سال ۱۳۹۲) از زندان آزاد شود، اما مقامات ایرانی از آزادی وی جلوگیری میکنند. محمد صدیق کبودوند از تاریخ ۱۰ تیر ماه ۱۳۸۶ در زندان بسر میبرد، بیمار و در شرایط نابسامانی بسر میبرد، وی در زندان بارها دچار عارضههای مختلف از این میان قربانی نارسایی قلبی شده است. در تاریخ ۲ آبان ماه دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم یازده سال زندان مدیر مسئول روزنامه توقیف شده پیام مردم کردستان و مسوول سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان را تایید کرد. خانواده وی از وضعیت سلامتاش نگران هستند، آخرین باری که این روزنامهنگار به بیمارستان برده شد پزشکان از رشد بی قاعده پروستات او ابراز نگرانی کرده بودند.
آرش زاد سردبیر سایت وبلاگینا یکی از سایتهای معتبر در عرصه فناوریهای تازه و وبلاگ آرش زاد در تاریخ ۹ شهریور ۱۳۹۴ به هنگام خروج از کشور در فرودگاه بینالمللی امام خمینی تهران از سوی اطلاعات سپاه پاسدران بازداشت شد. این روزنامهنگار آنلاین یکی از موسسان کفشدوزک انجمنی برای «افزایش مشارکت زنان در حوزه تکنولوژی و کسبوکارهای اینترنتی» است و از ابراز ازادانهی نظر خود بر روی اینترنت و انتقاد از سیاستهای نظام در این عرصه ابایی نداشت. از تاریخ بازداشت تا امروز هیچ اطلاعات رسمی در باره وضعیت پرونده، دلایل بازداشت و محل نگاهداری وی منتشر نشده است.
امید سلیمانی همکار سابق نشریهی نوای وقت کرمانشاه و عضو کانون نویسندگان ایران در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ از سوی ماموران شخصی پوش وزارت اطلاعات در شهر سنندج بازداشت شد. تا کنون خانواده وی از علت بازداشت و محل نگاهدای او مطلع نشدهاند.
سروش فرهادیان همکار بسیاری از روزنامههای اصلاحطلب و سردبیر دوهفتهنامه روبهرو از سوی شعبه اول دادسری شهر اراک با شکایت « یک نهاد نظامی» به اتهام «تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی» احضار و پس از تفهیم اتهام با قید کفیل در تاریخ ۲۵ اردیبهشت آزاد شد.
مهدی بوترابی مدیر پرشین بلاگ در همان روز پس از احضار به داسرای اوین بازداشت شد. علت بازداشت وی هنوز رسما اعلام نشده است، اما بنا بر گفته نزدیکانش وی از محکومیت به زندان در پی یک دادگاه غیابی مطلع شده است. مدیر یکی از پلاتفرمهای بزرگ وبلاگ رایگان در ایران پیش از این در پی اعتراضهای مردمی به انتخابات مورد مناقشه خرداد سال ۱۳۸۸ بازداشت شده بود.
رضا معینی مسوول دفتر ایران و افغانستان گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام کرد: « بازداشت ها خودسرانه و محروم کردن روزنامهنگاران از دادگاههای عادلانه مغایر با قانونهای داخلی و موازین بینالمللی هستند. این اقدامها نقض فاحش اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق جهانی حقوق مدنی و سیاسی است که ایران نیز از جمله کشورهای امضا کنندهی آنهاست. ما خواهان آزادی فوری و بدون قید و پرط این روزنامه نگاران هستیم.
ایران با ۳۰ روزنامهنگار و شهروند خبرنگار زندانی یکی از ۵ زندان بزرگ جهان برای حرفهکاران رسانه هاست. این کشور در ردهبندی جهانی آزادی مطبوعات گزارشگران بدون مرز از میان ۱۸۰ کشور جهان در رده ۱۶۹ قرار دارد.
از: سایت گزارشگران بدون مرز